Pagina 6 van 6 EersteEerste ... 23456
De resultaten 126 tot 128 van 128 worden weergegeven.

Discussie: Shrek [DVD]

  1. #126

    Standaard

    Wanneer Shrek (ingesproken door Mike Myers), een groene 'ogre', die (onterecht) nogal wat angst inboezemd bij mensen, op een dag merkt dat 'zijn' moeras vol zit met weggejaagde sprookjesfiguren, ondergaat hij een zoektocht naar de veroorzaker van dit alles, ene Lord Farquaad (John Lithgow). Hij wordt hierin (ongewild) ondersteund door de praatzieke ezel Donkey (Eddie Murphy). Aangekomen bij het kasteel komt Shrek per ongeluk midden in een toernooi terecht. Dit toernooi is georganiseerd door Farquaad, om de dapperste ridder te vinden die Prinses Fiona (Cameron Diaz) moet bevrijden uit de toren van een groot kasteel, bewaakt door een vuurspugende draak. Wanneer Shrek met gemak alle deelnemers verslaat, stuurt Farquaad hem op weg naar Prinses Fiona. Het lukt hem uiteindelijk om haar te redden, maar op de weg terug bloeit er iets op tussen de twee. Nog voordat ze aankomen, gebeurd er iets wat nogal wat impact zal hebben...

    De kwaliteit van de animaties in "Shrek" zien er fantastisch uit. Met de omgevingen en gelaatsuitdrukkingen laat het team van Dreamworks zien een stapje verder te zijn in de wereld van de (computer)animaties. Het verhaal is een samenraapsel van diverse sprookjes en veel bekende gezichten komen dan ook voor in deze film. Zo zien we bijvoorbeeld Gepetto en Pinokkio, de drie biggetjes, Peter Pan en Robin Hood de revue passeren. Qua cast steelt vooral Eddie Murphy de show, zijn spraakwaterval-talent past uitstekend bij 'Donkey' en zet je meermaals flink aan het lachen. Een erg mooie en leuke animatiefilm. 8.5/10
    "Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
    ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul."

    Greetz, the Dude / Four-Star SafeTrader
    Last.fm | Filmlijst en -recensies | DVD Profiler

  2. #127

    Standaard

    Nu, na jaren de dvd in bezit te hebben ben ik hem écht zo zat. Het geforceerde verhaal en de verschrikkelijke stem van Mike Myers zijn inmiddels tenenkrommend! De donkey blijft leuk, alhoewel ik "have I told you lately..." niet meer trek.
    Bitter he?

  3. #128

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door druppelstop
    Nu, na jaren de dvd in bezit te hebben ben ik hem écht zo zat. Het geforceerde verhaal en de verschrikkelijke stem van Mike Myers zijn inmiddels tenenkrommend! De donkey blijft leuk, alhoewel ik "have I told you lately..." niet meer trek.
    Bitter he?
    Welcome to the club!
    Wel verfrissend om een comment te lezen van iemand die Shrek ook middelmatig vind. Deze hoort bij de animatiefilms uit mijn collectie die ik het minst vaak her-kijk. Simpelweg vanwege de flauwe en makkelijke humor en de totaal niet passende Schotse tongval van Shrek. (Zat tijdens de eerste keer kijken al continu aan Mike Myers' andere personage "Fat Bastard" te denken). Een Schotse Ogre is wat mij betreft net zo grappig als een Vlaams sprekend wrattenzwijn (drie keer raden welke Nederlandse nasynchronisatie ik nog steeds haat ).

    En dan heb ik het ook nog niet eens over het feit dat de animatie soms wat stijfjes is.

    Shrek... leuk voor een keer, maar de karaoke, fartjokes en film-verwijzingen blijven beperkt houdbaar wat mij betreft. Probleem van een film volstouwen met top-40 nummers is dat niemand dit brouwsel over 30 jaar nog als een klassieker zal beschouwen.

Pagina 6 van 6 EersteEerste ... 23456

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •