Pagina 4 van 4 EersteEerste 1234
De resultaten 76 tot 87 van 87 worden weergegeven.
  1. #76

    Standaard Re: Kijk jij ook het liefst in DTS?

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Tjalling Weldring
    Beste Swanski (pech met je naam!),
    Smaken verschillen. Criteria kunnen ook verschillen. Is de beste film altijd een film die je vaker wilt bekijken? Nee dus. Als je het verhaal eenmaal kent, dan gaat het meer om de beelden en het geluid. Bijvoorbeeld 'The fast en the furious' is een verhaal van niets, maar het blijft kicken als je vaker kijkt. Dat heb ik bij planet of the apes ook. Dus voor mij krijgt de film een 9 of 10.
    Groet, Tjalling

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Swanski
    tsja: wat inhoud betreft:

    1e uur: heel leuk en nog eens leuk

    2e uur: duidelijk steeds dalend naar een wat mindere film en oo khet einde best wel flauw vind ikzelf.

    film op zich: 6

    Amusement: 1e deel 8 MAAR door 2e deel 7

    DUS 6,5 als je het niet erg vind, Tjalling
    Om te beginnen, wat is er mis met mijn naam??? (by the way is niet mijn echte naam hoor 8) )

    Enneh: die vergelijking met Fast en Furious klinkt vrij logisch, dus begrijp dat wel, amusementswaarde is voornamelijk in het begin ook zeer hoog, maar vind de film wel steeds zwakker worden naar het einde toe, MAAR: begrijp me niet verkeerd, een uiteindelijke 6,5 voor een film is niet negatief hoor, heb zelf de S.E. gekocht en heb er geen spijt van, vond jouw alleen wel heeeel positief, maar je uitleg verduidelijkt het een en ander.


    Oh jaaa:

    Gegroet Johan! :wink:

  2. #77

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Jeroen Groot
    Mmmm, er zijn al veel opmerkingen gemaakt over het einde van deze film. De een (o.a. Alex) vond het einde zeer goed en de ander (o.a. Devron) had de film liever afgerond gezien.
    Ik heb me ook zitten verbazen tijdens het kijken van deze film. Ik wilde hem eerst niet aanschaffen, omdat hij me niet goed leek. Maar ik was van de week in Groningen en daar lag ie voor €14,99 bij de MM en ik dacht: "Daar kan ik hem niet voor laten liggen". Ik ben ook blij dat ik dat niet gedaan heb, want ik vond het een zeer aangename verrassing. Mooie special effects, superstrakke soundtrack (lekker joh, DTS) en ik was ook heel benieuwd naar de afloop.
    Maar nu komt het. Op zich vind ik het open einde niet erg, maar ik snapte dit einde niet.

    SPOILER ALERT - SPOILER ALERT
    Hij ging toch terug naar 2029??? Hoe kan die Thade dan daar opeens een standbeeld zijn en al die politie-agent apen?? Het was toch goed in 2029 (gewoon mensen en aapjes in kooien)?? Een soort terugwerkende kracht of zo?
    Iemand die het weet? Omdat ze misschien dat boek hebben gelezen, wat hier in deze thread ook al even vermeld werd? Ik ben erg benieuwd.
    END OF SPOILER ALERT

    Ik ga hem van de week nog een keer bekijken, misschien dat ik niet helemaal goed heb opgelet. En anders zet ik hem voortaan gewoon stop aan het einde van hoofdstuk 34
    Burton heeft dit stukje alleen maar aan de film toegevoegd als een soort van grap. Er is geen bedoeling om een tweede film te maken. Het einde klopt dan ook niet, maar zet mensen wel aan het nadenken over iets waar ze nooit uit zullen komen.

    Super film trouwens.
    - Jeroen -
    - Mijn te koop Blu-Ray's -
    - I've never been perfect, but neither have you - LP -

  3. #78

    Standaard Planet of the Apes (2001)

    Fantastische sciencefiction! Ik heb hem vandaag gekocht voor € 15.45 bij Media Markt! Leuke film voor een leuke prijs (zeker gezien al die extra's).
    The Night HE Came Home!

  4. #79

    Standaard

    Schitterende film. Omdat ik alle andere "Planet of the Apes" films in die 6 disc-box heb was ik er bang voor dat ze daarvan te veel zouden profiteren en er een soort remake of vervolg van zouden maken. Maar niets is minder waar, ze hebben alleen het unieke idee gebruikt en zijn vervolgens met eigen nieuwe ideen aan de slag gegaan.

    Het knappe van deze film vind ik ook dat er zo weinig gebruik is gemaakt van computeranimaties à là X-Men. Alle apen zijn gewoon extreem goed vermomde acteurs en stuntlieden. De documentaires maken dat duidelijk, wat ik niet verwacht had tijdens het bekijken van de film. Ik dacht: deze massale gevechten moeten met de computer zijn gemaakt. Niet dus, allemaal professionele stuntlui.

    De soundtrack van Danny Elfman is gruwelijk goed, zeker in DTS.
    Het geeft de film die spanning die het nodig heeft, met al dat indrukwekkende slagwerk.

    Mark Wahlberg vind ik eigenlijk helemaal niet zo bijzonder. En als ik zo naar de hoeveelheid tekst en de moeilijkheidsgraad van het acteren kijken vind ik het absurd dat ze hem voor dit beetje werk $ 10.000.000,00 hebben gegeven, echt belachelijk!! Maarja zo stom zijn ze in Hollywood. Ik vond dat kleine (echte) aapje nog beter presteren als Mark.

    Desalniettemin, door de schitterende achtergronden en landschappen, schitterende special effects, schitterende karakters, schitterende soundtrack en schitterende extra's is daadwerkelijk absoluut een Topper!
    I'm gonna make you an offer you can't refuse!

  5. #80

    Standaard

    Ik heb deze film pas gekocht op het forum hier en moet hem snel binnen krijgen..

    Ik had deze film 2 jaar geleden gehuurd en hij viel me trouwens echt niet tegen.

    (was trouwens de eerste dvd die ik ooit zag,en ik in de dvd speler stopte en de de eerste die ik ooit huurde!)(was in mei 2002)

    Dus dat is ook wel weer een leuke reden om hem te kopen.

  6. #81
    Super Member
    Registratie datum
    May 2004
    Woonplaats
    Backalley in Sin City

    Standaard

    vandaag gezien


    3/4 van de film bestaat gewoon uit wat gegrom en gegrauw
    Mark Wahlberg neemt al de tekst voor zijn rekening en de vluchtende mensen bij hen lopen er gewoon wat sullig bij.
    Ook een flauw einde.


    Tim Burton onwaardig
    Top 20
    Laatst gezien:Jackass: The Movie 3*/5

  7. #82

    Standaard

    gave film, gisteravond zitten kijken..leuk verhaal en wat een mooie plaatjes heeft Tim Burton weer geschoten!!!!
    Remember the posters that said "Today is the first day of the rest of your life"? Well, that's true of every day but one - the day you die.
    (American beauty)

    Mijn Collectie

  8. #83

    Standaard Re: Misser van Tim Burton

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Mazdalfa
    Ik ben persoonlijk een groot liefhebber van de films van Tim Burton. Als geen ander weet hij doorgaans een prachtige sfeer in zijn films op te roepen en het beste uit zijn acteurs te halen.

    Ook ben ik een fan van de oorspronkelijke Planet of the Apes (de eerste dan), dat lekker maatschappijkritisch was en (eerlijk is eerlijk), anno 2002 nog altijd niet gedateerd is.

    Misschien dat vanwege bovenstaande combinatie (lees: te hoge verwachtingen) mij de nieuwe versie zo enorm tegenviel. Smaken verschillen en met name bij de deze POTA merk ik dat de meningen ver uiteenlopen. Mijn mening: Tim Burton haalt geen moment het hoge niveau dat we kennen van juweeltjes als: The Nightmare before Christmas, Sleepy Hollow, Edward Siccorhands en Ed Wood (zwaar onderschat!). Persoonlijk heb ik me in de bioscoop al mateloos zitten ergeren aan enkele (wellicht goedbedoelde) verwijzingen naar het origineel, die op mij echter als zeer geforceerd overkwamen. Er waren twee lichtpuntjes: allereerst de briljante prestatie van Tim Roth als Thade. En als tweede de (toch nog) typische Tim Burton-finale. Op internet heb ik me kostelijk vermaakt met de verwarring die Burton heeft gezaaid met dit slot van de film. Een tip: lees het boek van Pierre Boulle waar de films op gebaseerd zijn en alles wordt duidelijk.
    Maz
    Aangezien ik niet zo veel zin heb om het boek te gaan lezen, kun je me misschien vertellen wat er duidelijk wordt?
    - Jeroen -
    - Mijn te koop Blu-Ray's -
    - I've never been perfect, but neither have you - LP -

  9. #84

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door BrianB Bekijk bericht
    Ik ga deze zeker kopen, waarom?
    -Tim Burton is een goede regisseur
    -Het 'Planet of the Apes' verhaal is goed
    -de dvd-release is goed
    Het lijkt mij sterk dat deze film mij gaat tegenvallen.
    Nou, vijf jaar later en hem eindelijk gekocht . Hij lag voor 8 euro bij de Blokker, en voor zo weinig kon ik hem niet laten liggen. Beeld en geluid zijn nog steeds erg goed, ook al is het alweer een dvd van vijf jaar oud.
    Dan de film: Tja, de vergelijking met het origineel kan ik niet maken, want die heb ik niet gezien. Het was Tim Burton's bedoeling om een totaal andere, meer actie geörienteerde film te maken, en dat is toch zeker gelukt. Ook de set design (zoals altijd het geval is bij deze man), en vooral de make-up is erg goed gelukt. Bijzonder knap dat ondanks die lagen de acteurs eronder nog steeds zichtbaar zijn. Een speciale vermelding voor Tim Roth en Paul Giamatti, die allebei zeer goed spelen.
    If you have a milkshake, and I have a milkshake, and I have a straw. And my straw reaches acrooooss the room and starts to drink your milkshake... I drink your milkshake!

  10. #85

    Standaard

    Ik heb de remake eerst gezien en een tijd geleden dan ook het origineel. Beide versies zijn het kijken waard als je't mij vraagt.

  11. #86

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door intexor Bekijk bericht
    Ik heb de remake eerst gezien en een tijd geleden dan ook het origineel. Beide versies zijn het kijken waard als je't mij vraagt.
    Ik denk dat het er ook gewoon aan ligt welke versie je eerder gezien hebt. Als de eerste Planet Of The Apes een soort jeugdsentiment heeft, kijk je automatisch kritischer tegen een nieuwe versie. En als die er dan totaal niets van weg heeft (wat toch de bedoeling is bij een remake, of een re-imagening in dit geval) wordt hij slechter bevonden dan hij in werkelijkheid is.
    If you have a milkshake, and I have a milkshake, and I have a straw. And my straw reaches acrooooss the room and starts to drink your milkshake... I drink your milkshake!

  12. #87

    Standaard

    Wat positief is aan deze film is dat Estella Warren er erg luchtig gekleed in rondloopt. Verder is het een leuke huurtip.

Pagina 4 van 4 EersteEerste 1234

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •