De resultaten 1 tot 18 van 18 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Frighteners, The (DC) [DVD]

    Frighteners, The (DC) [DVD]

    Fraaie heruitgave van Peter Jackson’s geestige komediethriller in verlengde versie.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Dit lijkt mij een prachtige editie. Even wachten voor een schappelijke prijs.

  3. #3

    Standaard

    The Frighteners is een donkere horror film met de nodige schrikeffecten
    Hm, The Frighteners is toch niet wat je noemt een donkere horrorfilm. De film is eerder vergelijkbaar met films als Gremlins of Beetlejuice.
    Opstelling video/audio: Philips 65OLED803 / Denon AVR-X3500H / Sony UBP-X800 / Yamaha CD-S300 / Pro-Ject Debut II

  4. #4

    Standaard

    Die laatste screenshot

    Is hij zoveel afgevallen???

    Leuke film vond ik.
    Marantz NR1501
    PS3
    Humax 5050C
    Popcorn Hour C200 (met LG104 BR)
    Mordaunt Short Premiere 5.1 speakers
    Panasonic 42G10

  5. #5

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door basset
    Die laatste screenshot Is hij zoveel afgevallen???
    Bizar he? Ik had het al gezien bij King Kong-interviews, herkende meneer Jackson bijna niet. Het filmmaken is nogal intensief geweest blijkbaar. Niet dat hij het niet kon missen Maar hij is wel de Hobbit-look kwijt.

  6. #6

    Standaard

    Ja, de kilo's vlogen er af tijdens de productie van King Kong. Ik herkende hem eerst ook niet. Hij lijkt weer 20 jaar jonger.

    In het introductiefilmpje spreekt Jackson al met enige trots over deze film, en terecht. Een heerlijke mix van humor en horror die perfect is afgewogen. De film heeft een aangename vaart, een uitstekend scenario, en vooral de bijrol van Jeffrey Combs als geflipte, overgetraumatiseerde FBI-agent is om te smullen. Des te schrijnender dus dat deze film ondanks verwoede pogingen van Jackson geen PG maar een R-rating kreeg (onder meer omdat er volgens de filmkeuring teveel deuren werden beschoten, zoals Jackson uitlegt in de making-of ), aan een groot deel van het beoogde publiek voorbij ging en daardoor geen succes werd. Maar op video en dvd heeft de film nu gelukkig toch zijn publiek wel enigzins gevonden.

    Toch een beetje een gemiste kans dat het geluid van deze dvd maar 4 bolletjes krijgt en daardoor het predikaat "Topper" misloopt. De DTS-track davert echt je huiskamer binnen en heeft in sommige scenes heel veel richting. Luister maar eens naar de scene op de begraafplaats waarin de sergeant met zijn machinegeweren in het rond schiet. In de bijgaande review lees ik ook geen tekortkomingen van het geluid. Waarom krijgt het geluid geen hogere score?
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  7. #7

    Standaard

    Deze film heb ik altijd enorm kunnen waarderen. Ben een groot fan van Michael J. Fox in dit soort rollen en de geflipte humor in deze film.
    Heb laatst deze uitgave dan ook gekocht en mijn oude VHS die ik had de deur uitgedaan.

  8. #8

    Standaard

    Leuke film, nog niet bekeken op m'n nieuwe tv ( ik heb de oudere uitgave). Maar begint komisch en wordt daarna een thriller, echt een aanrader!!
    Where's Spoon? Spoon? There is no Spoon - Dog Soldiers

    Mijn films

  9. #9

    Standaard

    Inderdaad een aanrader. Het is anders dan anders, verfrissende film. Ik ga hem zekers kopen! I dig the atmosphere
    "I like to remember things my own way. Not neccessarily the way they happened". - Bill Pullman in Lost Highway

  10. #10

    Standaard

    Typisch een film waar ik vooraf geen trek in had, maar er was die avond niets anders op de buis (was nog voor mijn dvd-verslaving).

    Nou, af en toe moet een mens het toegeven als ie fout zit: topfilm. Dvd komt ook zeker in mijn collectie. Vooral de wisseling in stijl, van nadruk op komisch naar nadruk op (lichte) horror is geweldig gedaan.

    Bij Michael J. Fox heb ik het altijd zonde gevonden dat deze man zijn vak niet meer kan uitoefenen door zijn ziekte.

    Hoop dat dit een trend wordt, dergelijke mooie dvd-uitgaves.
    Send a maniac to catch a maniac...

  11. #11

    Standaard

    Ik zag hem ook voor het eerst op tv, lang voor de hele DVD-gekte. Ik verwachtte er toen ook niet veel van, maar wat een originele en mooie film. Samen met de Back to the Future Trilogy is dit toch wel Fox' beste werk.

    Je zou hier in Nederland niet gauw verwachten dat een film als deze zo'n mooie DVD-behandeling krijgt. Maar de koppeling met de recente successen van Peter Jackson is natuurlijk snel gemaakt.

    Pricewatch houd ik in ieder geval in de gaten. :P Zal een mooie aanwinst worden. 8)
    I used to steal birds, but now I'm a newspaper man. (Mr. Fox)

  12. #12

    Standaard

    Kan iemand me vertellen in welk beeldformaat die lange 'making of'-documentaire geschoten is?
    Activity suggests a life filled with purpose

  13. #13

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door sg_sg1
    Kan iemand me vertellen in welk beeldformaat die lange 'making of'-documentaire geschoten is?
    1.33:1.

  14. #14

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Roy Langeveld
    Toch een beetje een gemiste kans dat het geluid van deze dvd maar 4 bolletjes krijgt en daardoor het predikaat "Topper" misloopt. De DTS-track davert echt je huiskamer binnen en heeft in sommige scenes heel veel richting. Luister maar eens naar de scene op de begraafplaats waarin de sergeant met zijn machinegeweren in het rond schiet. In de bijgaande review lees ik ook geen tekortkomingen van het geluid. Waarom krijgt het geluid geen hogere score?
    Helemaal eens. Volgens mij is de helft van de TOPPERS op deze site lang niet zo goed als deze uitgave. In mijn ogen zou dit een topper zijn.

    Belangrijker dan of dit een topper is of niet, is dat de DVD er in deze uitvoering ligt. DVD.nl kan het wel niet zo vinden, maar wel een heerlijk uitgevoerde en geupgrade uitgave is dit zeg. Heerlijk dat Peter Jackson zijn "oude" films niet vergeet. Nu nog een echt goede uitgave van Bad Tast en Braindead en ik ben helemaal gelukkig :wink:
    "One Ring to bring them all and in darkness bind them"

  15. #15

    Standaard

    geweldige film ik vergeet nooit weer dat toen hij uitkwam op (huur)vhs ik m gewoon 3 maal achtermekaar heb gekeken echt 1 van mn favorieten, ik wist alleen nooit (tot het moment van deze uitgave) dat hij van PJ was (op mn ouwe uitgave was t me ook nooit opgevallen)

    dit is een titel die op een standaard komt bij mij in mn kast, mede omdat ik de artwork ge-weldig vindt... :wink:
    Happy Gilmore: [to Bob Barker] The price is wrong, bitch.

    my addiction
    MegaStarTrader

  16. #16

    Standaard

    De film al een tijdje terug weer herkeken toen ik de dvd binnen had. Maar de extra's waren deze week aan de beurt. Maakt maar weer eens duidelijk dat PJ zijn tijd toch al vooruit was door een documentaire te maken bij een media die toen nog niet aansloeg. Met de dvd-release heeft hij dit nog mooi kunnen rechttrekken. De extra's zijn eigenlijk 1 grote documentaire met verschillende stukjes interview er tussenin. Aangenaam om een keer gezien te hebben.

  17. #17

    Standaard

    Een leuke film en een nog leukere dvd. De film is geen klassieker of meesterwerk maar wel eentje die uitstekend herkijkbaar is.

  18. #18

    Standaard

    Jackson's eerste film met een serieus budget is de minste die ik van hem heb gezien (Braindead, Heavenly Creatures en Meet the Feebles nog niet gezien). Het ziet er allemaal meer dan mooi uit en het verhaal is best geinig. Er zit alleen weinig leuke verhaalwendingen die het plot boeiend houden. Na een uur had ik het wel gehad en dan heb ik ook nog eens de director's cut gezien die een kwartier langer duurt. Nogmaals, visueel mooi om te zien, inhoudelijk best geinig maar niet bijzonder en vooral niet altijd boeiend. De Director's Cut is overigens wel aan te bevelen voor degene die de film wel goed vinden, 3 schijven, DTS, goed beeld, een mooie stevige sleeve en een stijlvolle voorkant.

    6.0

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •