Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
De resultaten 26 tot 29 van 29 worden weergegeven.

Discussie: Seven Samurai [DVD]

  1. #26

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Jordy van Buel
    Citaat Oorspronkelijk gepost door bepgreet
    Citaat Oorspronkelijk gepost door Jordy van Buel
    Citaat Oorspronkelijk gepost door bepgreet
    Citaat Oorspronkelijk gepost door Jordy van Buel
    Heb deze film een aantal weken terug bekeken en het mag gewoon gezegd worden dat deze film bijzonder knap is gemaakt als je kijkt naar de mogelijkheden van toen.
    En wat waren die dan?
    Ik bedoel dus dat ik het knap vind dat een dergelijk oude film zonder gebruik te maken van SFX toch goede actie sequences kan laten zien. Heeft niks met napraterij te maken, iets wat we overigens allemaal doen.
    Ja; "alle werken der literatuur zijn plagiaat, behalve het eerste". Maar je begrijpt dat er een verschil in napraten is tussen hetzelfde vinden en hetzelfde zeggen.
    Gaap zeg .. laat iemand gewoon zeggen wat hij / zij wil of denkt over een bepaalde film en ga er niet opletten of dat die mening wel volgens jou eigen maatstaven klopt. We zijn hier allemaal liefhebbers van de film en we hebben allemaal verschillende meningen tov bekeken films. De een kan dat wat beter verwoorden dan de ander maar ga elkaar daar dan iig niet op aanvallen.
    Nee, op een forum lekker niet opletten of iets klopt, en elkaar niet aanvallen op dingen die niet goed verwoord zijn. Sorry.

  2. #27

    Standaard

    Ondertussen de nieuwe Criterion uitgave bekeken, die een zeer goede transfer heeft, met dolby surround.
    Seven Samurai is een grootse film, dat hele dorp wordt schitterend neergezet.
    Al die mensen die zich keren tegen de samurai's levert een geweldige strijd op, en dat zonder special effects.
    En dan is dit nog een zeer vermakelijke film, die iedereen wel begrijpen zal hier. De regisseur zelf houdt hier wel van, zien we in de docu op disc 2.

  3. #28

    Standaard

    Shichinin no samurai (1954)

    Toen ik een tijdje geleden begon met mijn verkenning van de Aziatische cinema en terechtkwam bij een Japanse regisseur genaamd Akira Kurosawa, werd mij door een aantal mensen al verteld dat "Shichinin no samurai" dè film is die ik moest zien. Maar goed, met een speelduur van 206 minuten is dit nou niet echt een film die je spontaan besluit in de speler te doen, hier moet je echt een avondje voor plannen. Vandaag was dan eindelijk de dag dat ik dit deed en Ow My God, daar kreeg ik geen spijt van! De film mag dan 206 minuten duren, maar daar merkte ik niks van, integendeel…

    Zoals zovaak in Kurosawa-films neemt ook “Shichinin no samurai” Toshirô Mifune (één van) de hoofdrol(len) voor zijn rekening. Eerder zag ik hem ook al aan het werk in “Rashômon”, “Yojimbo” en opvolger “Tsubaki Sanjûrô”. Maar nergens was hij zo weergaloos goed als in “Shichinin…”. Hij is echter niet de enige, ook de rest van de cast weet te imponeren.
    Kurosawa neemt heerlijk de tijd om je het verhaal goed en gedetailleerd voor te schotelen. In alle rust wordt verteld van de zeven samurai die een dorpje beschermen tegen een groep brutale struikrovers. En het detail zit hem in de prachtige omgevingen en aankleding van de decors en acteurs/actrices. Echt, de cinematografie is van ongekende schoonheid!
    Die typische, sarcastische humor die ik kende van films als “Yojimbo” en “Tsubaki Sanjûrô”, komt ook hier weer in voor. Het tovert toch altijd weer een flinke glimlach op mijn gezicht. Ook bij de massale gevechten is het genieten geblazen.

    Ik geef deze film ‘slechts’ een 9.5, omdat ik, vanwege de ontelbare details die ik waarschijnlijk nog niet eens mee heb gekregen, gewoon ruimte over moet laten om het cijfer omhoog te schroeven bij een tweede kijkbeurt. “Shichinin no samurai”, een film die mijn top 100 als een tornado binnen stormt en zich ongetwijfeld for years to come in mijn top 10-15 gaat nestelen.

    Cijfer: 9.5/10
    "Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
    ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul."

    Greetz, the Dude / Four-Star SafeTrader
    Last.fm | Filmlijst en -recensies | DVD Profiler

  4. #29

    Standaard

    In the USA is ie al op Blu Ray. Weet iemand wanneer hij hier uitkomt?
    Move to Movie
    UE55JS8000L 55 Samsung TV


    PANASONIC 4K PLAYER

Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •