Pagina 2 van 3 EersteEerste 123 LaatsteLaatste
De resultaten 26 tot 50 van 56 worden weergegeven.
  1. #26

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Bono_Aloys
    IK koop hem niet, ik word zo gek van die steeds andere verpakkingen dat ik nu lekker wacht op een box met alle 7.
    idem
    Lucille's my parole officer. She's a dyke, but God knows why. With that body of her's she could have any man she wants. !
    laatste aanwinst:An Inconvenient Truth, Infernal Affairs, Infernal Affairs II, Infernal Affairs III, Natural Born Killers SEBoxset, Amelie SE

  2. #27

    Standaard

    Gelijk aangechaft op de dag van release.Beste deel uit de reeks tot nu toe.Moet wel zeggen dat ik het geluid niet echt ''ballen'' vind hebben,moet
    de volumeknop echt hoog opschroeven.
    ‎Broodje Frikandel Speciaal

  3. #28

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door deweb
    Williams op zijn beurt heeft vanaf deel 3 de supervisie gehouden over de muziek. Hij is er dus wel bij betrokken, maar niet als de persoon die alle muziek maakt.
    Volgens mij heeft Williams geen supervisie over de muziek. Zijn "Hedwig's Theme" wordt weliswaar gebruikt in het vierde deel, maar daarvoor heeft hij niets hoeven doen.

  4. #29

    Standaard

    Emma Watson is mooi!
    Mr Fairbrother: 'Is Ted here?'
    Spike: No, he's doing the whocanputhisheadinabucketofwaterthelongest-competion!

  5. #30

    Standaard

    Hmm, over zijn rol in het 4e deel heb ik ook niets gehoord. Ik weet wel zeker dat hij de mainthemes van deel 3 heeft geschreven (en ook enkele toevoegingen heeft gedaan aan de mainthemes).

    Gisteravond dit deel nog eens gezien. In de bioscoop viel hij wat tegen, maar ik heb genoten. Het verhaal kent een lekker tempo en raast keurig door het boek heen. Helaas is er niet zoveel tijd voor bijzaken en "gewone" lessen zoals in deel 3, maar in tegenoverstelling tot deel 3 mist er hier niet 30 kilo aan essentieele informatie.
    Niet dat er geen informatie mist, maar ten eerste is heel veel in de 5e film te verwerken door bijv. een korte vermelding. Ten tweede had ik bij dit deel niet het gevoel iets te missen, waarschijnlijk door het aangenaam hoge tempo.
    Het feit dat ze [spoiler:86fbbbf772]Marcel in plaats van Dobby het kieuwwier lieten brengen[/spoiler:86fbbbf772] vond ik eerder slim bedacht dan een gemis. Niet dat [spoiler:86fbbbf772]Dobby[/spoiler:86fbbbf772] me zo iriteert, maar het voegt wat toe aan het personage [spoiler:86fbbbf772]Marcel[/spoiler:86fbbbf772] en het plot. [spoiler:86fbbbf772]"Mad Eye's" inmening werdt daardoor nog beter.[/spoiler:86fbbbf772]

    Het enige wel storende vond ik dat na de [spoiler:86fbbbf772]hardverscheurende scene bij de terugkeer van Harry's terugkeer met Carlo er nog zoveel moest gebeuren. In een boek is dat niet erg, maar in een film heb ik dan liever dat ze gaan afronden....en dat afronden duurt mij te lang. Het is een reden waarom de boeken lastig te verfilmen zijn, waar ik onlangs nog een collumn over heb geschreven die t.z.t. aan mensen zal worden getoont.[/spoiler:86fbbbf772]

    Meningen als "ik had liever gehad dat..." vind ikzelf meer een "zo kan het ook mening" en verder niet storend. Natuurlijk hadden bepaalde dingen anders gekunt, maar dit is de visie van één man.

    De namen: Voor de mensen die alleen films kennen zal het storend zijn, voor mij als lezer heb ik er geen bezwaar tegen dat de ondertitels met het boek kloppen. Mensen die Engels kunnen zullen de namen namelijk wel verstaan en mensen die de Engelse namen niet kennen zullen hun favoriete personages kunnen herkennen.
    Ik vind de namen trouwens zeker niet verkeerd bedacht. Soms zijn ze erg goed. Maargoed, daar verschillen de meningen behoorlijk over.

    De dvd kwaliteit vond ik goed. Misschien wat donker voor de een, wat minder voor de ander maar ik ben zelf geen muggenzifter (en zij die zulke meningen hebben ook niet, omdat ze nu eenmaal meer bekend zijn met beeldkwaliteit) en vond het echte goede kwaliteit.

    Zeker één van de beste delen .

  6. #31

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Yo-Ecko
    Citaat Oorspronkelijk gepost door Bono_Aloys
    IK koop hem niet, ik word zo gek van die steeds andere verpakkingen dat ik nu lekker wacht op een box met alle 7.
    idem
    Dan moet je wel nog een paar jaar wachten. Ik ben eigenlijk ook wel blij dat ik gewacht heb op de box van de eerste 3 films.

  7. #32

    Standaard

    Het enige wel storende vond ik dat [spoiler:bab3929606]na de hardverscheurende scene bij de terugkeer van Harry's terugkeer met Carlo er nog zoveel moest gebeuren. In een boek is dat niet erg, maar in een film heb ik dan liever dat ze gaan afronden....en dat afronden duurt mij te lang.[/spoiler:bab3929606]
    In het boek was het zelfs nog veel langer: daarin [spoiler:bab3929606]wordt Bartho Krenk Jr. nog gedood door een Dementor, beschuldigt Harry een aantal Dooddoeners (waaronder Lucius Malfidus), en krijgen Harry en Perkamentus ruzie met Cornelis Droedel.[/spoiler:bab3929606]. Er 'mist' dus wel wat op het einde voor de lezers van het boek, maar ik vind het juist knap dat de makers het aandurfden de nasleep en de epiloog nog zo beperkt te houden. Het is erg verleidelijk om op het einde nog een hoop uit te leggen, maar als je na een climax te lang blijft zwammen loop je het risico dat je film doodslaat: Lord of the Rings: Return of the King zat wat dat betreft ook al op het randje. En idd, al die zaken kunnen aan het begin van de volgende film kort geadresseerd worden, wie over 5 jaar een Harry Potter-marathon gaat houden zal dus waarschijnlijk weinig last hebben van losse eindjes.

    wees eerlijk die eerste twee film waren wel erg cliche. (kom op zeg een hele zaal vol tieners met puntmutsen op.)
    Nu lopen er aan het begin van de film een stel volwassen tovenaars met puntmutsen op. Your point?

    Wat [spoiler:bab3929606]de verwisseling van Neville en Dobby[/spoiler:bab3929606] betreft: in het boek [spoiler:bab3929606]legt de neppe Mad Eye Moody (Dolleman Dwaaloog) uit dat hij Neville een aantal botanische boeken had gegeven, met de bedoeling dat Neville Harry zou helpen met het kieuwwier. Echter, Neville snapte de hint niet, en dus moest Moody alsnog Dobby gebruiken om het kieuwwier aan Harry te geven.[/spoiler:bab3929606] Feitelijk wordt in de film dus gewoon een suggestie uit het boek gebruikt, dus wat mij betreft hulde aan de scenarist voor deze creatieve adaptatie.
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  8. #33

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Roy Langeveld
    In het boek was het zelfs nog veel langer: daarin [spoiler:695ec86c8b]wordt Bartho Krenk Jr. nog gedood door een Dementor, beschuldigt Harry een aantal Dooddoeners (waaronder Lucius Malfidus), en krijgen Harry en Perkamentus ruzie met Cornelis Droedel.[/spoiler:695ec86c8b]. Er 'mist' dus wel wat op het einde voor de lezers van het boek, maar ik vind het juist knap dat de makers het aandurfden de nasleep en de epiloog nog zo beperkt te houden. Het is erg verleidelijk om op het einde nog een hoop uit te leggen, maar als je na een climax te lang blijft zwammen loop je het risico dat je film doodslaat: Lord of the Rings: Return of the King zat wat dat betreft ook al op het randje.
    Klopt, in het boek is de epiloog langer. Maar bij een boek kun je zelf bepalen of je even ophoud om de schok te verwerken. Het is een totaal andere ervaring en een lange epiloog is dus niet erg. Een film stopt niet en bepaald een beetje hoe je je voelt, dus: hoe korter of gepaster de epiloog hoe beter voor de film.

  9. #34

    Standaard

    Nu lopen er aan het begin van de film een stel volwassen tovenaars met puntmutsen op. Your point?
    Ik vind deze puntmutsen nou eerlijk gezegd ook niet briljant maar het past in ieder geval wel enigzins bij de dooddoeners om iets aparts te doen.

    voor mij zijn de puntmutsen het opvallendste deel van de cliche wereld uit de eerste twee films. Er is echt heel weinig in die films (qau stijl en design) dat ik niet in een andere film/serie over tovenaars of heksen al eerder heb gezien. Het enige dat nog ontbreekt zijn de puntneusen.

    Dat ze de epiloog hebben verwijderd vind ik trouwens de juiste handelswijze. Alles wat er in de epiloog van het boek word verteld kan zonder problemen in film vijf worden gestopt.

  10. #35

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Lagomorph
    Ik vond deze film echt waardeloos.
    Er is totaal géén intro. Geen characterontwikkeling.
    Helemaal mee eens. De vorige delen waren best goed, maar dit deel slaat helemaal nergens op. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar aangezien het boek wel veel lof heeft gekregen, lijkt het erop dat de regisseur de kern van het boek over het hoofd gezien heeft. Misschien was het boek te dik?

    Hier een paar zaken waar ik mij aan irriteerde:

    [spoiler:bf42550e2b]
    • Compleet out-of-the-blue is Ron jaloers op Harry en praat niet meer met hem. Het feit dat ze hele goede vrienden zijn maakt dit nog onrealistischer. Bovendien heeft ineens de hele school een hekel aan hem.
    • Bij het drakengevecht worden de andere drie deelnemers helemaal niet getoond. Er is alleen een melding dat ze alledrei hun draak hebben verslagen! Bovendien probeert Harry's draak heel moeilijk een steil torendak te beklimmen, i.p.v. gewoon te vliegen en al vuurspuwend Harry te roosteren.
    • Fleur DeLaCour haakt af tijdens het onderwateravontuur, maar de reden is geheel onduidelijk. En ik miste een spannende badpak-scene :P
    • Er is vooraf veel ophef geweest over het feit dat Harry verliefd wordt en een vriendinnetje krijgt in deze film. Nou, dat komt niet erg goed naar voren vind ik. Cho heeft maar een klein, onbeduidend rolletje.
    • Het lijkt alsof die wedstrijd een heel schooljaar duurt, maar volgens mij duurde 'ie maar een paar dagen/weken.
    • The Great Voldemort wordt verslagen door een paar mislukte spookjes? Right...

    [/spoiler:bf42550e2b]

  11. #36

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door lzandman
    ....
    Het is een tijdje geleden dat ik het betreffende deel gelezen heb, maar ik meen mij te herinneren dat de drie wijdstrijden inderdaad over het gehele jaar verspreid waren.

  12. #37

    Standaard

    Die schoolstrijd was verdeeld over het hele schooljaar.
    Mr Fairbrother: 'Is Ted here?'
    Spike: No, he's doing the whocanputhisheadinabucketofwaterthelongest-competion!

  13. #38

    Standaard

    Beste deel tot nu toe.
    Iets volwassener.
    Iets donkerder.
    Iets meer fantasy-bedenksels.
    Het begint heel duidelijk de status van kinderfilm te ontgroeien. :P
    Zou willen dat DVD m'n enige verslaving was!

  14. #39

    Standaard

    Ja, er zitten een aantal idiote scenes in.
    [spoiler:c0c724344a]Ron die via Hermione tegen Harry praat, en hier komen wat idiote quotes voorbij, die meer in een kinder programma passen.
    ''hij zei, dat die zei, dat piet zei, huppelepup)''
    En Harry die in de uiltoren Cho moet passeren, maar eerst een soort van dansje moet houden, link rechts links rechts etc.
    En waarom Fleur afvalt, was inderdaad onduidelijk, zelfs tijdens het melden daarvan, werd er niks genoemd.
    Ook misten we helaas een visite van de Weasleys aan de Dursleys door de open haard.[/spoiler:c0c724344a]
    Verder een zeer spannende Potterfilm, eigenlijk veel meer kijkplezier. De mensen die alleen de films kijken, komen genoeg te weten, en een boek letterlijk verfilmen, kan nou eenmaal niet.
    Niet te vergeten de geweldige rol van Mad Eyed Moody (gleeson).

    8/10

  15. #40

    Standaard

    Vond deze ook zoals meerdere hier erg slecht. Een onsamenhangend zooitje wat maar nergens op gang wil komen. Erg jammer van dit misbaksel na het erg sterke derde deel...
    "This is not about revenge, this is punishment..." -> Tom Jane - The Punisher

  16. #41

    Standaard

    Ik zie dat veel mensen dus dat veel mensen tot nog toe het één van de slechste delen vonden, zo niet de slechtste vonden. (Niet iedereen natuurlijk) Ik deel die mening totaal niet. Ik weet niet waar ik hem zou plaatsen maar vond deze een stuk leuker wegkijken dan deel 1 & 2. (Niet dat ik dat slechte delen vond) Ik wil hem sowieso nog een keer zien om een goede mening te vormen. Ook om te kijken of ik dat deel dat sommige dingen zo onduidelijk of raar zijn als door sommige mensen hier wordt beweerd.

    Deze film verteld het verhaal een stuk sneller, maar het idee de film in tweeen te knippen vind ik persoonlijk geen goed idee. Want dan wordt bijna alles weer letterlijk uitgekauwd zoals dat bij deel 1 en 2 ook gebeurde. (En ik zou voor het volgende deel alleen maar willen dat ze grote stukken schrappen want daar zitten wat mij betreft een hoop saaie stukken in, die er weinig toe doen).

    De basis is er in de films en voor meer diepgang kan men altijd naar de boeken gaan voor meer uitleg. Het is een kwestie van keuzes maken, en ik vind dat ze het goed hebben gedaan. Mensen hebben altijd wel wat op tegen als er keuzes worden gemaakt bij een boekverfilming (de eeuwige 'nutteloze' LOTR discussies bijv. over Tom Bombadil)

    Oftewel ik vond het wel een fijne film...





    [/quote]

  17. #42

    Standaard

    Ik vond het zeker een goeie film, dit duistere vind ik erg goed. Dit vind ik samen met deel II de beste uit de reeks.
    Oja mn sub stond een aardig potje te beuken gedurende sommige scenes. Goeie geluidstrack.

  18. #43

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Werner Peeters
    4/ En hoe voelt het dvd.nl publiek zich bij het feit dat Dobby The House Elf uit de film is geweerd? In de boeken is hij het die [spoiler:edb426329e]Harry op het idee van het gillyweed (kieuwwier) brengt.[/spoiler:edb426329e]
    totaal waardeloze keuze!
    er zijn teveel dingen uit het boek weg gelaten waardoor er (vind ik) een te onsamenhangend verhaal is ontstaan in de film. Ook vond ik het echt waardeloos dat er zo weinig van het WK zwerkbal is te zien. De film had van mij echt wel een halfuurtje langer mogen duren, er wordt idd. teveel gehaast.
    Erg jammer, vind deel 3 nog steeds de beste
    New: The Last Warning - MoC LE, Vampyr - MoC LE
    Coming ASAP: -

  19. #44

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door lzandman

    Hier een paar zaken waar ik mij aan irriteerde:

    [spoiler:f383f25d36]
    • Het lijkt alsof die wedstrijd een heel schooljaar duurt, maar volgens mij duurde 'ie maar een paar dagen/weken.
    • The Great Voldemort wordt verslagen door een paar mislukte spookjes? Right...

    [/spoiler:f383f25d36]
    Ik denk dat dat iets is wat in de film niet goed is uitgelegd. De wedstrijd speelt zich af tijdens het gehele school jaar. ( Er zitten tussen de verschillende onderdelen 2 of 3 maanden) [spoiler:f383f25d36]Voldemort is niet verslagen en het waren ook niet zomaar spookjes. Doordat Harry en Voldemort allebei een veer van een feniks (dezelfde feniks) als kern van hun toverstok hebben, kan er soms een rare 'bijwerking' optreden, wanneer deze 2 tovenaars tegen elkaar vechten. Dat heet 'Priori incantatem'. De toverstokken werken niet goed, wanneer zij het tegen elkaaar op moeten nemen. Een van die stokken dwingt de ander om de spreuken uit te spuwen, die hij heeft uitgevoerd, maar dan in omgekeerde volgorde. Dus de meest recente spreuk eerst en dan de spreuk die daaraan vooraf ging enzovoorts.

    Daardat Voldemort met zijn staf vooral mensen had gedood, kwamen daar de mensen uit die hij had gedood, dus eerst Carlo, nog een paar mensen die in de film niet voorkomen en ook harry's ouders. Zij hebben zich als een muur om Voldemort heengebouwd en daardoor kon Harry ontsnappen. [/spoiler:f383f25d36]

    Ik hoop dat dit het wat duidelijker maakt

  20. #45

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door lzandman
    Hier een paar zaken waar ik mij aan irriteerde:[spoiler:81ac3a2e06]
    • Compleet out-of-the-blue is Ron jaloers op Harry en praat niet meer met hem. Het feit dat ze hele goede vrienden zijn maakt dit nog onrealistischer. Bovendien heeft ineens de hele school een hekel aan hem.
    • Bij het drakengevecht worden de andere drie deelnemers helemaal niet getoond. Er is alleen een melding dat ze alledrei hun draak hebben verslagen! Bovendien probeert Harry's draak heel moeilijk een steil torendak te beklimmen, i.p.v. gewoon te vliegen en al vuurspuwend Harry te roosteren.
    • Fleur DeLaCour haakt af tijdens het onderwateravontuur, maar de reden is geheel onduidelijk. En ik miste een spannende badpak-scene :P
    • Er is vooraf veel ophef geweest over het feit dat Harry verliefd wordt en een vriendinnetje krijgt in deze film. Nou, dat komt niet erg goed naar voren vind ik. Cho heeft maar een klein, onbeduidend rolletje.
    • Het lijkt alsof die wedstrijd een heel schooljaar duurt, maar volgens mij duurde 'ie maar een paar dagen/weken.
    • The Great Voldemort wordt verslagen door een paar mislukte spookjes? Right...

    [/spoiler:81ac3a2e06]
    Al deze zaken gebeuren ook zo in het boek, dus geef dan J.K. Rowling de schuld. Ik geef toe dat veel zaken in de film soms wat raadselachtig zijn, maar in het boek worden ze beter toegelicht:

    [spoiler:81ac3a2e06]
    • Ron meent dat Harry wel degelijk zelf zijn naam in de Vuurbeker gedaan heeft, en is gepiekeerd dat Harry dit voor hem, zijn beste vriend, heeft verzwegen. Het feit dat Harry alles ontkend (omdat hij het simpelweg niet gedaan had) maakt Ron nog bozer. Bovendien speelt er op de achtergrond wat jaloezie bij Ron, omdat alle aandacht altijd naar Harry uitgaat. De rest van de school meent intussen dat Harry zich veel te veel uitslooft om maar op te vallen, en Draco Malfoy maakt van die sfeer gretig gebruik door "Potter Stinks" buttons te verkopen.
    • In het boek lees je ook niets over het Drakengevecht, Harry moet daar ook als laatste in de tent wachten. Uiteindelijk wordt er wel kort gezegd hoe de andere drie kampioenen hun draak wisten te verslaan, maar doet dit er dan toe in de film?
    • De reden dat Fleur opgeeft wordt in de film wél gegeven: Hermelien zegt tegen Harry dat Fleur niet langs de Grindylows kon komen (die Octopusachtige waterwezens).
    • Je moet nooit teveel aandacht schenken aan ophef en publiciteit: in het boek stelt de relatie tussen Harry en Cho ook niet veel voor. Dat komt pas in het volgende boek en de volgende film.
    • Wat de duur van de wedstrijd betreft: Rianne, ik had het niet beter kunnen uitleggen.
    • Voldemort wordt zeker niet verslagen door de geesten van de overledenen, ze houden hem alleen even tegen zodat Harry kan ontsnappen. De uitleg die de film geeft aan de "Priori Incantatem" vind ik persoonlijk ook te mager en had best wat meer uitgediept mogen worden, maar de uitleg van Rianne van der Tuin is in deze zeer volledig.
    [/spoiler:81ac3a2e06]
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  21. #46

    Standaard

    ik vond de film wel onderhoudend. al was het maar om de serie compleet te houden. wel erg vond ik zelf dat er inderdaad behalve het avontuur zelf totaal niks van die school in zat. geen lessen, geen leuke acties met die vilder, en zien we maar heel wijnig van professor sneep. de titanic duurde ook 3 uur, dus waarom niet de film ietsje langer rekken, zodat er iets meer vanuit het boek verfilmd kan worden ?

    dat gevoel had ik al met de vorige 3 delen, maar hier valt het op omdat de duffelingen, en de lessen totaal geschrapt zijn. erg jammer.

    toch kan ik dessalnietemin niet wachten op harrie's overige schooljaren, want slecht zijn de films al helemaal niet. gewoon te kort eigenlijk, en dan kan je niet zonder schrappen van delen die het minst belangrijk zijn.
    Because i rock does not mean i'm made from stone !

  22. #47

    Standaard

    Er zitten toch een paar scenes in met Filch/Vilder, wanneer hij het kanon steeds te vroeg afschiet. En er is ook één grappige scene met Sneep in een klaslokaal. Bij de andere films zag je ook alleen maar de eerste vijf minuten van een lesuur. Bovendien spendeerde het boek ook maar weinig tijd aan de lessen, dus het is niet vreemd dat je dat in de film terugziet.
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  23. #48

    Standaard

    tsja, maar voor mijn gevoel was in deel 1 van de film toch meer actie in en rond het leslokaal. bij de geheime kamer ook, met die professor die zichzelf nogal wat vind. dan moeten de leerlingen die kleine vliegende mannetjes vangen. erg grappig.

    ach, en slecht vind ik deel 4 niet hoor, maar toch mis ik de duffelingen wel. en vanwege het tijds tekort, mis ik ook wat meer humor in en rond de klas of die befaamde etentjes in die school. ach, ik zou het zelf niet beter gedaan hebben hoor
    Because i rock does not mean i'm made from stone !

  24. #49

    Standaard

    Ik vind het grappig dat een compleet karakter, dat wel in het boek voorkomt, uit de film geschreven is, en niemand het gemerkt heeft. Het gaat hier om het personage van Ludo Bagman (Bazuyn in de Nederlandse vertaling), hij was een ex-Zwerkbalspeler die nu op het Ministerie van Magie werkt, en hij heeft een voorliefde voor gokken. In het boek probeert hij Harry steeds tips te geven over de volgende opdracht, en hij werd ooit ook [spoiler:08aea806f0]verdacht van heulen met Voldemort (maar hij bleek onschuldig).[/spoiler:08aea806f0] Zijn rol is in het boek vrij bescheiden en wellicht kon hij tussen al die nieuwe personages wel gemist worden.

    Trouwens, dat ze van 'Cedric' in de Nederlandse vertaling 'Carlo' maken volg ik nog. Maar hoe kwam de vertaler in hemelsnaam van 'Diggory' op 'Kannewasser' ?!?
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  25. #50

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Roy Langeveld
    en niemand het gemerkt heeft.
    Geef je jezelf nu niet teveel eer?
    God help the outcasts, hungry from birth
    Show them the mercy, they don't find on earth

Pagina 2 van 3 EersteEerste 123 LaatsteLaatste

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •