De resultaten 1 tot 13 van 13 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Searchers, The (SE) [DVD]

    Searchers, The (SE) [DVD]

    John Ford regisseert John Wayne in één van de bekendste westerns aller tijden.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Wow het vierde plaatje ziet er erg licht uit, ook wel scherp.
    De menu's zien er hetzelfde uit als de R1 SE, de hele film heb ik nog niet bekeken op de nieuwe dvd.
    Zeker een topfilm, zelf zou ik deze vier sterren geven. John Wayne in een van zijn beste rollen. Verwacht niet al te veel diepgang aan Indiaanse kant, kijk dan Hondo.

  3. #3

    Standaard

    Toen men Orson Welles eens vroeg wat zijn belangrijkste invloeden waten schijnt hij te hebben geantwoord ´John Ford, John Ford & John Ford´. Of met andere woorden. Voor iedre film liefhebber (die zichzelf serieus neemt) is dit verplichte kost. De widescreen shots in Once Upon A Time In The West, The Good, The Bad & The Ugly etc, waat Serio Leone zo beroemd mee geworden is. Of David Lean in Lawrence Of Arabia, komen in werkelijkheid af van John Ford. Des al niet te min reden genoeg lijkt mij, om deze ontzettend beroemde film in huis te halen. Het is dan een mager verhaal, daar is het in dit geval ook niet om te doen.

  4. #4

    Standaard

    Prima western.
    Prima recensie Marcel

  5. #5

    Standaard

    Ik vond de oude versie eigenlijk al best wel goed, maar voor de juiste prijs zal ik tzt waarschijnlijk wel 'upgraden'. :wink:

    De film is het in ieder geval absoluut waard. Daniel1974's vergelijking van John Ford met David Lean is zeker wel op z'n plaats: The Searchers is naar mijn mening misschien wel het hoogtepunt van de 'klassieke' western, en is zeker de meest 'epische' van dat genre.

  6. #6

    Standaard

    De oude versie had ik niet,maar ga deze nog wel kopen met de tijd.
    Zit nu ook in de 2de voor halve prijs bij Frs,dus 11,25 per dvd.
    ‎Broodje Frikandel Speciaal

  7. #7

    Standaard

    Valt sowieso op dat alle westerns die uitkomen snel in prijs zakken kennelijk is hier in Nederland daar toch vrij weinig markt voor. Niet dat ik daar om treur...

    Als western-liefhebber en eigenlijk als film-liefhebber moet je deze film hebben.

  8. #8

    Standaard

    The Searchers is zeker een aanrader voor iedereen. De nieuwe uitgave is top, ik weet niet of ze met de kleuren geknoeid hebben ofzo, maar het verschil met de oude uitgave is zeer groot. Die was dan al zeer goed, met af en toe schoonheids foutjes.

    2 minpuntjes vind ik wel die irritante postbode Charlie, [spoiler:1fe1772aa4]met zijn zeer nichterige accent.[/spoiler:1fe1772aa4].

    [spoiler:1fe1772aa4]Op het einde verandert John Wayne t.o.v Debbie, kwam dit nou doordat hij wraak genomen had op Scar?
    Anders kan ik hier geen verklaring voor vinden.[/spoiler:1fe1772aa4]

  9. #9

    Standaard

    pas gezien!

    aangenaam door verrast!
    Royal O'Reilly Tenenbaum (1932-2001) Died Tragically Rescuing His Family From The Remains Of A Destroyed Sinking Battleship.

    My Dvd's & Blu Rays | WhatIWatch

  10. #10

    Standaard

    Ik ga hier misschien mensen mee beledigen, maar ik vind de klassiekers van John Ford helaas allemaal (tot nu toe) wat tegenvallen. Tuurlijk is er weinig mis met de inhoud en het visuele aspect. Maar ik kan er maar weinig van genieten. The Searchers wordt nooit echt leuk of spannend en het blijft van begin t/m het eind een aardig interessant verhaal, maar niet veel meer. Denk niet dat ik de gewenste kijker ben van zijn films en vind deze nog iets minder dan The Man Who Shot Liberty Valance.

    6.8

  11. #11

    Standaard

    Heb hem sinds een paar weken in m'n bezit , deze bekende western is één van de vele Meesterwerken van topregisseur John Ford . Opgenomen volledig op locatie en in Vistavision , wat de buiten opnamens nog meer tot hun recht doen komen. In de hoofdrol zien we een totaal andere John Wayne dan we hen normaal zien, maar het is wel één van z'n sterkste rollen die hij zou spelen. John Ford en John "The Duke" Wayne zijn met elkaar verbonden , hun eerste samenwerking gaat terug tot de klassieker "Stagecoach" , en er zouden nog meer dan 12 films volgen, met " The Searchers " als hun hoogtepunt. Wederom bewijst Warner Bros. ,hoe je dergelijke topklassiekers moet behandelen en leveren er wederom knappe uitgave mee. Deze dubbel-disc heeft een aantal knappe extra's waarin vooral John Milius z'n liefde voor deze film verteld. Ook biezonder is de audiocommentaar van Peter Bogdanovich. Leuk is ook de introductie door Patrick Wayne , zoon van "The Duke", die toen z'n debuut maakte als acteur.
    liefhebber van de echt cinema en de echte grote klassiekers

  12. #12

    Standaard

    Wederom bewees Warner Bros. hoe je dergelijke klassiekers moet behandelen. Eén van de beste westerns van regisseur John Ford samen met John Wayne. maar wat nog meer indruk maakt zijn de buiten opnamens hoe vele latere regisseurs allemaal hun waardering en voorliefde voor John Ford zouden uitspreken. er zijn aar weinige regisseurs geweest die zo'n invloed hebben uitgeoefend op het witte doek dan John Ford. Samen met andere Warner-acteurs is dit wel één van de belangrijkste western die er is gemaakt in het genre. deze SE. heeft dan nog een hele karrevracht aan extra's wwaronder een paar leuke docu's en introductie van Patrick Wayne. Iedereen weet dat John Wayne, "The Duke" bijna het beeld werd als acteur voor de western. Elk die zich als filmliefhebber serieus neemt moet deze zeker gezien en misschien wel in z'n collectie aanschaven ,want hij verdiend z'n plaats zeker in de gescheidenis van de moderne cinema.

  13. #13

    Standaard

    Mooi gemaakte western van John Ford, met zijn vaste acteur John Wayne.
    Het verhaal is simpel en de vertolkingen niet denderend, maar destijds, in de jaren '50 waren deze films kaskrakers en moest het ook niet meer zijn dan dat.
    Het is wel eens leuk om zo'n film nu eens te bekijken, vooral om de mooie beelden van de locaties.
    En ondanks het zwakke verhaal was alles toch boeiend genoeg om bijna 2 uur van de film te genieten.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •