De resultaten 1 tot 25 van 25 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Rome - Seizoen 1 [DVD]

    Rome - Seizoen 1 [DVD]

    Prachtige serie over het leven in het oude Romeinse rijk.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Inderdaad een prachtige DVD set, die het predikaat Topper dubbel en dwars verdient
    Bier.

  3. #3

    Standaard

    Ik moet 'm toch ook maar eens aanschaffen als ik dat hier allemaal lees, maar het prijskaartje is niet mooi
    DVD-pagina - DVD Info - Facebook - SafeTrader
    Ik heb een fantasy-boek geschreven! Lees er alles over hier!

  4. #4

    Standaard

    De prijs is inderdaad niet laag, maar alle HBO series zijn bijna altijd aan de prijs en dalen meestal ook niet snel.

  5. #5

    Standaard

    Ik heb de DVDbox bij CD-WOW 17 euro goedkoper dan bij de Free Record Shop... en het is exact dezelfde box met NLO en alle extra's.
    Bier.

  6. #6

    Standaard

    Bedankt voor de tip!
    DVD-pagina - DVD Info - Facebook - SafeTrader
    Ik heb een fantasy-boek geschreven! Lees er alles over hier!

  7. #7
    Hazzz-E
    Guest

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door wolfrolf
    Ik heb de DVDbox bij CD-WOW 17 euro goedkoper dan bij de Free Record Shop... en het is exact dezelfde box met NLO en alle extra's.
    Als je em op play.com in ponden besteld, heb je em voor 49 euro

  8. #8

    Standaard

    Tsja ik heb geen creditcard Dus ben ik aangewezen op CD-WOW om (nog steeds behoorlijk goedkoop) te importeren
    Bier.

  9. #9

    Standaard

    gelukkig ben ik heel geduldig...dus wachten totdat een DVD goedkoper wordt is niet moeilijk voor mij.

    voordeel is altijd dat wanneer ik een bepaalde DVD wil kopen er dan een Special Edition ervan verkrijgbaar is...en die neem ik dan ipv de "kale"
    Mijn Collectie VHS: (100) /DVD: (800+) / HD DVD: (43) /Blu-Ray: (0)

  10. #10

    Standaard

    Geweldige serie! heb er van begin tot einde van genoten. Ben het dan uiteraard ook eens met de recensie: prachtige sets, zeer sterk acteerwerk en iedere aflevering is geweldig.

    De box set is ook prachtig en de extra`s zeer interessant. Aan deze release mogen anderen zich een voorbeeld nemen, zo zie ik er graag meer.
    Met recht een topper
    New: The Last Warning - MoC LE, Vampyr - MoC LE
    Coming ASAP: -

  11. #11

    Standaard

    Wederom een regelrechte shot in de roos van HBO. Ik heb de hele serie bijna in een weekend gekeken. Terwijl deze werd uitgezonden, zoveel mensen om mij heen (ik studeer geschiedenis) bleven mij erop aandringen deze serie te gaan volgen. Maar ik heb net als met Band Of Brothers gewacht tot de DVD er was. En ik was inderdaad ontzettend onder de indruk.

    Kom maar op met dat tweede deel, want eigenlijk wordt het nu pas echt interessant. Nu Octavianus op wraak zint, en hij de eerste Romeinse Keizer wordt komt het Romeinse Rijk op zijn hoogtepunt. Zowel qua omvang als cultureel.

    Ik vraag mij alleen wel af hoever ze doorgaan. Anders kon het nog wel eens een hele lange serie gaan worden. Want zoveel interessante keizers, periodes en momenten in de verdere Romeinse geschiedenis.

  12. #12

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Daniel1974
    Ik vraag mij alleen wel af hoever ze doorgaan. Anders kon het nog wel eens een hele lange serie gaan worden. Want zoveel interessante keizers, periodes en momenten in de verdere Romeinse geschiedenis.
    Er komt een seizoen 2 en dat is de laatste.

  13. #13

    Standaard

    Nou ja, misschien ook wel te begrijpen. Omdat het denk ik ook niet altijd even interessant is om een tijdperk weer te geven. Na Augustus komt Tiberius, wat nog wel enigsinds interessant zou kunnen zijn. En het bewind van Augustus zou in twee seizoenen kunnen worden opgesplits gezien het feit hij van 27 vc tot 14 nc keizer is geweest. En na Tiberius (ook al verschillen de experts ook hier van mening) gaat het inderdaad bergafwaarts en is het alleen nog maar bij flagen interessant. De meeste keizers zijn gewoon te vaak en te bloeddorstig om een heel seizoen aan op de knopen. Ik bedoel denk aan Calligula, Nero of Domitianus. Dat lijkt me niet echt verstandig. Maar Vespasianus, Trajanus, Hadrianus en Marcus Aurelius zijn dan weer ontzettend interessante personages, nog maar niet te spreken van Diocletanus of Constantijn.

    Anyway ik had nooit de illusie dat ze van plan waren om pakweg de gouden tijd Augustus tot Marcus Aurelius at te werken, maar ik had er wel op gehoopt.

  14. #14

    Standaard

    Ze hoeven toch niet perse de keizers af te gaan? Juist de levens van de gewone Romein is wat deze serie interessant maakt.

  15. #15

    Standaard

    Het gaat om de historische evocatie. En ik denk dat de makers daar aardig in geslaagd zijn. Echter, is het zo dat de bronnen een heel stuk vager worden als het om de gewone mensen gaat, en het vaak op puur giswerk aankomt. Daarom moet de verhaallijn altijd worden uitgemeten aan de hand van historische gebeurtenissen, anders valt een gehele kapstok en chronologie weg en dan wordt het wel een heel erg groot rommeltje, niet ?

    Aan de hand van een regeerperiode heb een mooie kapstok om het een het ander meer gedetaileerd in te kleuren en sommige belangrijke historische gebeurtenissen verder te belichten. Dat deden ze feitelijk ook in de eerste serie. En dan zijn de twee hoofdpersonages fictief, de randgebeurtenissen zijn dat niet. En ik denk dat juist die combinatie deze serie zo sterk maar ook toegankelijk maakt. Niet alleen maar dat het leven van de dagelijkse Romein wordt belicht.

  16. #16

    Standaard

    Een prachtserie die op dvd helemaal tot zijn recht komt. Al vond ik het erg prettig dat ik al enige voorkennis had over de geschiedenis en de personages, ik weet niet of mensen die volledig 'blanco' in dit onderwerp vallen de serie goed kunnen volgen. Mede door de brute authenticiteit, het perfecte acteerwerk en de solide dialogen blijft het een continue boeiende geschiedenisles. Ik heb nog even geprobeerd om de miniserie Empire op RTL7 (geloof ik) te volgen, maar ik ben al na twee episodes afgehaakt. Veel te gelikt en de personages zijn allemaal saai en braaf. In Rome is iedereen lekker amoreel, gewelddadig en constant belust op seks en macht.

    Trouwens, de reden dat de makers waarschijnlijk na serie 2 willen stoppen is wellicht deze: de geschiedenis vanaf keizer Augustus totaan Nero kwam al uitgebreid aan bod in de veelgeprezen serie I, Claudius. Wie de moed heeft om aan die klassieker te komen, waagt zich op glad ijs. Ook al denk ik zeker wel dat de makers van Rome er best wat moois van zouden maken, de serie zou waarschijnlijk tot in den treure met de mytische status van I, Claudius vergeleken worden, en tegen een mythe kan geen enkele werkelijkheid op.

    BTW, de personages van Pullo en Vorenus schijnen door Julius Caesar persoonlijk bij naam genoemd te worden in zijn boek De Bello Gallico (Over de Gallische Oorlog), zo las ik in een recensie. Al neem ik niet aan dat Caesar hun hele privéleven kende, en er dus veel elementen in de serie verzonnen zijn. Maar twee gewone Romeinse soldaten tot hoofdpersonen maken was sowieso een prima keuze, het Romeinse Rijk is immers niet alleen groot geworden door zijn keizers en consuls. Laat serie twee maar komen.
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  17. #17

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Roy Langeveld
    BTW, de personages van Pullo en Vorenus schijnen door Julius Caesar persoonlijk bij naam genoemd te worden in zijn boek De Bello Gallico (Over de Gallische Oorlog), zo las ik in een recensie. Al neem ik niet aan dat Caesar hun hele privéleven kende, en er dus veel elementen in de serie verzonnen zijn.
    Dat klopt inderdaad. Beide worden bij naam genoemd. Bekend is dat ze allebei centurio in het Romeinse leger en elkaars 'concurrent' waren. De rest is erbij verzonnen.

    Dit is het citaat uit "Oorlog in Gallië", 5.44 (mijn versie is de Salamander Klassiek, vertaald door Vincent Hunink, bladzijde 161-163):

    'In Cicero's legioen dienden twee bijzonder dappere centurio's die kort voor hun bevordering tot de eerste rang stonden, Titus Pullo en Lucius Vorenus. Ze hadden voortdurend onenigheid over wie van hen de beste was en ieder jaar voerden ze een felle concurrentiestrijd om de beschikbare plaatsen. Op dat moment, tijdens felle gevechten bij de verschansing, zei Pullo: "Nou, Vorenus, wat sta je te aarzelen? Wacht je nog op een kans om te laten zien wat je kunt? Deze dag zal een beslissing brengen voor al onze onenigheid!"
    Met die woorden trad hij buiten de verschansing en stortte zich op de vijanden, juist waar hun linies het dichtst leken. Toen bleef ook Vorenus niet meer achter de wal, maar benauwd voor wat men van hem zou denken volgde hij hem op de voet. Pullo kwam tot vlakbij de vijanden en gooide zijn lans in hun richting; hij trof een Galliër die voor de massa uitliep. Toen die tegen de grond ging en de geest gaf, hielden de vijanden hun schilden ter bescherming over hem heen en slingerden ze allemaal hun lansen naar Pullo: hij kreeg geen kans nog verder naar voren te komen. Zijn schild werd doorboord door een werpspies die bleef steken in zijn gordel, waardoor zijn schede verschoof. Toen hij met de rechterhand zijn zwaard probeerde te trekken, duurde het te lang, en in die belemmerde toestand konden de vijanden hem omsingelen. Toen schoot zijn rivaal Vorenus hem te hulp in de nood. Meteen wendde de hele massa zich naar hem toe en van Pullo af; ze dachten dat hij doorboord was door de werpspies.
    Vorenus leverde met het zwaard gevechten van man tegen man. Hij doodde er een en dreef de rest een eindje terug. Maar daarbij ging hij al te gretig tekeer, belandde in een kuil en kwam ten val. Toen hij op zijn beurt omsingeld werd, was het Pullo die hulp bracht. Beiden konden zich ongedeerd binnen de muren terugtrekken; ze hadden heel wat mannen gedood en hun roem kon niet groter zijn. De Fortuin had dus beide mannen in hun wedijver en in hun strijd van rol laten wisselen: de ene rivaal was de ander tot hulp en redde hem. Zo was het dus onmogelijk uit te maken wie van beiden in dapperheid nu beter leek dan de ander.'


    Dat is alles wat er over de twee bekend is uit het werk van Caesar.
    Vae, puto deus fio...
    Mijn Collectie | Films 2011

  18. #18

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door wolfrolf
    Ik heb de DVDbox bij CD-WOW 17 euro goedkoper dan bij de Free Record Shop... en het is exact dezelfde box met NLO en alle extra's.

    'k Zie 'm in de pricewatch niet staan, dus nou weet ik nog niks.
    Kost ie?
    Zou willen dat DVD m'n enige verslaving was!

  19. #19

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Henk Heideveld
    Citaat Oorspronkelijk gepost door wolfrolf
    Ik heb de DVDbox bij CD-WOW 17 euro goedkoper dan bij de Free Record Shop... en het is exact dezelfde box met NLO en alle extra's.

    'k Zie 'm in de pricewatch niet staan, dus nou weet ik nog niks.
    Kost ie?
    moeilijk he Henk om ff naar cdwow te surfen :wink:

    http://www2.cd-wow.com/searchresults...archfield=Rome
    Royal O'Reilly Tenenbaum (1932-2001) Died Tragically Rescuing His Family From The Remains Of A Destroyed Sinking Battleship.

    My Dvd's & Blu Rays | WhatIWatch

  20. #20

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Coen Peelen
    Citaat Oorspronkelijk gepost door Henk Heideveld
    Citaat Oorspronkelijk gepost door wolfrolf
    Ik heb de DVDbox bij CD-WOW 17 euro goedkoper dan bij de Free Record Shop... en het is exact dezelfde box met NLO en alle extra's.

    'k Zie 'm in de pricewatch niet staan, dus nou weet ik nog niks.
    Kost ie?
    moeilijk he Henk om ff naar cdwow te surfen :wink:

    http://www2.cd-wow.com/searchresults...archfield=Rome
    Thanks!!!
    Zou willen dat DVD m'n enige verslaving was!

  21. #21

    Standaard

    Had deze serie op tv "gemist" en ben sinds vandaag eea op dvd aan het inhalen..
    En ik moet zeggen dat hij alle goede verhalen die ik erover gehoord had tot nu toe zeker waarmaakt.
    Absolute topserie met acteerprestaties van hoog niveau, en wat ziet alles er geweldig uit!
    En dan te bedenken dat ik pas 2 afleveringen heb gezien....
    "do i see sheets of plastic in your future?..."
    Dexter Morgan.

  22. #22

    Standaard

    Hey SINT!!! Hebt U dat gelezen???
    DVD-pagina - DVD Info - Facebook - SafeTrader
    Ik heb een fantasy-boek geschreven! Lees er alles over hier!

  23. #23

    Standaard

    Heb hem gisteren binnen gekregen. Ik ken de serie al, maar ga hem nu weer in z'n geheel(zondere irritante reclames) bekijken.

    Een prachtuitgave hoor in de houten box!!
    UltraStartrader
    Aantal plussen : 411!!!!

  24. #24

    Standaard

    Ik heb hem vandaag bekeken en het was geen probleem om hem in een zit uit te kijken.

    Op naar seizoen 2.

  25. #25

    Standaard

    Rome - seizoen 1

    Ik dacht na Deadwood, The Sopranos & Band of Brothers het beste van HBO gezien te hebben. Maar wat heb ik mijn vergist.

    Dit is voor mijn toch wel het beste seizoen van een serie die ik ooit heb gezien, let op beste seizoen... want wie weet haalt seizoen 2 het niveau van de gehele serie naar beneden. Niet dat ik dit verwacht want deze serie is met heel veel inspanning en geld neergezet. Ciarán Hinds speelt hierin een geweldige rol door Gaius Julius Caesar neer te zetten als een man die in zijn eigen goddelijkheid gaat geloven.

    De serie geeft een beeld van Rome waarvan mijn lijkt dat het dicht bij geschiedkundige waarheid zou kunnen liggen. Maar ben niet geschoold in de geschiedenis van Rome. Dus misschien klopt er wel niks van. Het ziet er in ieder geval allemaal visueel prachtig uit wat ik nog nooit heb gezien in een tv-serie. De serie gaf mijn het gevoel dat dit een waarheidsgetrouwe kijk is op het oude Rome en dat is denk ik het beste compliment wat je HBO kunt geven. Een absolute topper.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •