De resultaten 1 tot 19 van 19 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Da Vinci Code, The [DVD]

    Da Vinci Code, The [DVD]

    Ron Howard’s verfilming van deze controversiële bestseller.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Ik ga hem niet kopen, heb,hem in de bioscoop gezien en dit waren m,n bevindingen: Eindelijk dan toch gezien en mijn conclusie is zonder dat ik het boek gelezen heb,leuk voor een keer maar thats it. Vond de film erg rommelig/hak op de tak en acteurs als Hanks en Reno teveel op de auto-pilot staan. Tautou vond ik bij vlagen gewoon slecht. Het word gewoon nergens spannend en het einde vond ik ronduit bedroevend. Hij krijgt nog net een voldoende door McKellen die gewoon weer een goede rol neerzet zoals altijd. 6/10
    ‎Broodje Frikandel Speciaal

  3. #3

    Standaard

    Had wel het boek gelezen, daarom had ik begrip voor de keuzes van de regiseur. Er staat te veel informatie in zo'n boek om in pak weg 1,7 uur te laten zien. Het resultaat geeft idd een beetje hak op de tak effekt, maar daarbij zakt tenminste het tempo niet zo in.
    Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar die langere versie

  4. #4

    Standaard

    Ik vond dit toch wel een hele aardige film. In de bios gezien en gister weer op dvd en heb me beide keren goed vermaakt. Ben inderdaad ook wel nieuwsgierig geworden naar de langere versie.

  5. #5

    Standaard

    Geen slechte film, maar wel dodelijk saai. Ik vond het boek ook pure pulp. De ideeen achter het boek zijn aardig maar het verhaal heeft niets om het lijf. Brown wist echter wat spanning in zijn boek te leggen, iets wat in Howards film ver te zoeken is. De creatieve flop van 2006.
    Everyone knows, when you make an assumption, you make an ass out of "u" and "umption". - Mitch Henessey

    What I Watch

  6. #6

    Standaard

    Grappig hoe de meningen over deze film zo verschillen. Van 'aardig' tot 'dodelijk saai'. Ik vond de film spannend van begin tot eind, maar ik word dan ook niet gehinderd door kennis van het boek. De eeuwige discussies van "ik-mis-dit-en-dat-stuk-was-in-het-boek-heel-anders" vind ik bovendien zinloos, je kunt een boek nou eenmaal nooit letterlijk verfilmen, er moeten altijd creatieve keuzes gemaakt worden en passages sneuvelen. Bij Lord of the Rings is ook zeer veel weggelaten of heeft men zich behoorlijk veel creatieve vrijheid gepermitteerd, en daar hoor je ook niemand (inclusief mij) over, omdat de algehele geest en toon van het boek gewoon behouden zijn gebleven. Ik vond The Da Vinci Code als film iig prima lopen, over de adaptatie van boek tot film kan ik echter niet oordelen.
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  7. #7

    Standaard

    Om de vergelijkingen met het boek nu eindeloos te gaan doortrekken, heeft niet veel zin. Zoals Digi-gek al zegt: het boek zelf was pure kitsch, en blijkbaar ook nog eens een zware rip-off van "Het Bloed en de Heilige Graal", die nog lang voor The DVC het mysterie van De Zwarte Madonna's enzo voorstelde.
    Spleen, door Godfried Bomans
    Ik zit mij voor het vensterglas onnoem'lijk te vervelen. Ik wou dat ik twee hondjes was. Dan kon ik samen spelen.
    Mijn blog met filmbesprekingen
    Mercapto ergo sum - Ik zeik, dus ik ben...

  8. #8

    Standaard

    Het boek dook destijds behoorlijk onder de radar door. Veel recensenten bespraken het niet eens in hun boekenrubriek. Dus een verfilming zouden ze al helemaal niet kunnen waarderen.
    En omdat het boek toen mega-populair werd, moest de film dat dan ook haast wel worden. En als recensenten ergens geen eer aan kunnen behalen, dan is het wel een film die critic-proof is. Dus die zeiken ze dan maar helemaal af. All part of the game.
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  9. #9
    Glorious Member
    Registratie datum
    Mar 2003
    Woonplaats
    The Dutch mountains

    Standaard

    gezien en dat is het dan ook. Misschien over een jaar of 20 nogmaals als het op de televisie is of wat daar dan voor doorgaat.
    "How inappropriate to call this planet Earth, when clearly it is Ocean." Arthur C. Clarke

  10. #10

    Standaard

    mij viel deze film in de herkansing op dvd ietwat tegen.

    In de bios kwam hij 'groots' en 'intellectueel' over, maar toen ik hem nogmaals zag was het nieuwe er van af en zag ik weinig meer dan het pseudo-intellectuele gooien met begrippen uit het verleden.

    Toch is de film met zijn sneltreinvaart wel vermakelijk te noemen, maar een hoogvlieger is het niet
    Royal O'Reilly Tenenbaum (1932-2001) Died Tragically Rescuing His Family From The Remains Of A Destroyed Sinking Battleship.

    My Dvd's & Blu Rays | WhatIWatch

  11. #11

    Standaard

    Gisteren voor het eerst de bioscoopversie gezien. Ik begrijp niets van alle negatieve reacties. Er zit inderdaad geen actie in, maar spannend en boeiend vond ik het wel. Van begin tot eind heb ik ademloos zitten kijken. Helemaal niet saai. Echt wel interessant hoe het mysterie zich geleidelijk ontvouwt, en de rol van symbolen die het fundament van onze (spirituele) geschiedenis vormen.

    Interessante materie, die mij vermoedelijk ook meer pakte omdat ik het boek nooit gelezen heb. Ik ben dus ook niet bevooroordeeld. Ik ben wel benieuwd geworden naar de Extended Cut. Overal lees ik dat die nog beter is, dus die ga ik binnenkort eens in huis halen.
    I used to steal birds, but now I'm a newspaper man. (Mr. Fox)

  12. #12

    Standaard

    Het boek zeer recent uitgelezen en absoluut van genoten als fictie en deels soms als feitenboek. De verfilming houdt het boek in stand met een enkele kleine aanpassing. Het eerste halfuur is zelfs nog best leuk en goed verfilmd en ook de sfeer is goed gedaan. Maar waar het boek vooral veel gedetailleerde feiten heeft verpakt in een redelijke spannend verhaal is de film dat helemaal niet. Degenen die het boek niet hebben gelezen zullen de interessante stukken uit het boek niet mee krijgen en degenen die het wel hebben gelezen missen dat in de film. Zoals verwacht een teleurstelling, toch is het kijkplezier voldoende voor het grootste gedeelte.

    6.0

  13. #13

    Standaard

    Ik dacht echt dat het een film van niks zou zijn, nou heb ik het ook niet zo op Tom Hanks dus misschien komt dat daardoor. Maarja een vriend van mij had hem gekocht dusja toen heb ik maar ff mee gekeken, en de dag daarna hem zelf opgehaald! Wat een heerlijke film!

  14. #14

    Standaard

    Ik heb hem nu ook gezien, bewust met vrij lage verwachtingen. Het is niet mijn soort film en het hele verhaal lijkt wel interessant maar is verschrikkelijk rommelig, teveel toevalligheden en de geschiedenislessen met flashbacks waren ook niet om over naar huis te schrijven. Tatou vond ik ook echt slecht. Lang niet alles is slecht en voor 1 keer te kijken zonder het boek gelezen te hebben was het nog wel aardig om eens gezien te hebben. Maar ik heb nu niet bepaald een tweede kijkbeurt in de planning staan de komende jaren, en vond het eigenlijk een geforceerde verfilming van een bestseller die eigenlijk niet meer om het lijf heeft als bijv. National Treasure, een film met min of meer een gelijkaardig verhaal maar in mijn opinie toch een stuk vermakelijker dan dit.

    Misschien moet je op zijn minst een beetje religieus ingesteld zijn om dit soort film te kunnen appreciëren, ik vond het allemaal niet zo interessant eerlijk gezegd.

    Toch een 7/10 voor de eerste kijkbeurt, en dat is vooral te danken aan Ian McKellen en Paul Bettany, het Louvre dat wel mooi in beeld gebracht wordt en een zeer goede score van Hans Zimmer.

  15. #15

    Standaard

    De film vond ik niet veel aan maar McKellen speelt inderdaad wel geweldig.
    Trouwens wat ziet Tom Hanks er slecht uit in deze film of niet ? Of ben ik de enige die dat vind ? Hij is snel oud geworden.

  16. #16

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Vampire Hunter D Bekijk bericht
    Trouwens wat ziet Tom Hanks er slecht uit in deze film of niet ? Of ben ik de enige die dat vind ? Hij is snel oud geworden.
    Idd, heel opvallend. Verre van mijn favoriete acteur maar hij zet meestal wel sterke rollen neer, hier was het nogal standaard en was je soms meer afgeleid door hoe hij er uitziet dan wat hij aan het vertellen is Hij is volgens dat lijstje van Forbes ineens ook heel wat minder in trek bij de studio's nu hij een jaartje ouder wordt, kan het nog wel begrijpen na het zien van deze film.

  17. #17

    Standaard

    Deze film heeft me heel positief verrast. Ik heb het boek nooit gelezen maar ik vondt de extended edition van de film een erg sterke en onderhoudende thriller. Er worden welliswaar een hoop feiten en fictie door elkaar gemengd, en er zitten een paar banale stereotypen in het verhaal (o.a. het gedeelte over Opus Dei en de figuur van Silas) maar toch blijft de film goed overeind. Ik heb er erg van genoten en ik denk dat ie de nodige herkijkbeurten wel goed zal overleven. Een aanrader dit.

  18. #18

    Standaard

    Jammer dat zovelen steeds de vergelijking moeten maken met het boek .....Omdat dat boek nu eenmaal tamelijk bekend is geworden en door velen gelezen werd.Er zijn toch super veel verfilmingen van boeken gemaakt...Het valt op dat personen die het boek op voorhand niet gelezen hebben, ook een eerder positieve indruk hebben van de film.Ik vond de film op zich niet slecht; het verhaal zat in ieder geval tamelijk mee...Alhoewel ik er misschien wat te veel mijn zinnen op gezet had en met iets te hoge verwachtingen beginnen kijken ben. Er is tenslotte wel tamelijk veel 'spel' gemaakt rond de première enz... van die film. Of niet?Als je dan de commentaren achteraf hoorde...waren die toch ook wel wat minder...Al bij al heb ik genoten van deze film en zeker en vast geprobeerd om mij niet vast te pinnen op de verhaallijn uit het boek.
    "It's only after we lost everything, that we are free to do anything."
    (Fight Club) ;)

  19. #19

    Standaard

    Gisteravond deze film gezien, gezien de hype die rond deze film was enkele jaren geleden hoge verwachtingen van deze film.....maar dat viel tegen, er zit weinig spanning en de film pakte mij eigenlijk nergens.....ben ook niet zo enorme Hanks fan, daar in tegen wel van Jean Reno, maar die speelde niet zijn beste rol in deze film.

    Het idee is best aardig, maar er zijn wel erg veel toevalligheden in de film wat het soms erg ongeloofwaardig maakt, ook springt de film nogal van de hak op de tak, en het koste me soms moeite om mijn aandacht erbij te houden.....

    Gelukkig geleend deze film, was voor mij eens maar nooit meer, en vooruit de film 6/10 gegeven.

    Vond het beeld niet echt geweldig, maar ja je raakt verwend door Blu-Ray en het geluid vond ik heel erg magertjes klinken, maar ja ook daar raak raak je door verwend door Blu_Ray......
    Grtz Ron

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •