Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
De resultaten 26 tot 28 van 28 worden weergegeven.
  1. #26

    Standaard

    Deze film wordt (net als Batman Begins overigens) beter naarmate ik hem meer bekijk. Echt een topper. Geen minuut te kort of te lang. Waarom een comicverfilming per se alleen maar uit hersenloze actie zou moeten bestaan, begrijp ik echt niet. Lees eens een paar comics, zou ik zeggen. En hoe lang duurde het niet voordat Superman in het eerste deel in actie kwam?
    Brandon Routh en Kate Bosworth zijn geweldig. Routh weet (net als Reeve) zowel Superman als Clark Kent heel goed weer te geven. Bosworth speelt een totaal andere Lois Lane als Margot Kidder, maar dit pakt erg goed uit. Zij komt hier veel zelfstandiger over. Kevin Spacey is echt geweldig goed als Lex Luthor. Ik had nu (in tegenstelling tot Gene Hackman's versie) voor het eerst het gevoel dat ik naar een gevaarlijke Luthor zat te kijken, die als bijkomstigheid nog grappig is. Hackman was alleen maar grappig, en was totaal niet bedreigend.
    De special effects zijn fantastisch. Veel mensen zeiden het over het eerste deel, maar ik geloof nu pas dat 'a man can fly.'
    Dan de dvd zelf. Ik heb de R1 versie, en ik weet niet of die wat beeld en geluid betreft identiek is. De transfer brengt de softe ouderwetse look zeer goed over, vind ik zelf. Het geluid was absoluut geweldig. De buren zijn er iets minder over te spreken (vooral wanneer Lex zijn eiland uit de zee oprijst) .
    Over de extra's ben ik iets minder te spreken. De documentaire gaat zeer gedetailleerd op de onderwerpen in, maar ik miste de post-productie, Sterker nog, Bryan Singer zegt aan het einde van de docu dat ze nog lang niet klaar zijn, wat toch wel een hint voor een tweede documentaire is. Het lijkt wel alsof het oorspronkelijk een 3-disc uitgave moest worden, met de post-productie op de derde schijf. Het was leuk geweest als ze ook de CGI, de montage, de marketing en de muziek hadden toegelicht. Een audiocommentaar was ook leuk geweest, maar dat zal met ruimte op de schijf te maken hebben. De film duurde immers al tweeënhalf uur.
    Maar goed, een echte aanrader: 9/10.
    If you have a milkshake, and I have a milkshake, and I have a straw. And my straw reaches acrooooss the room and starts to drink your milkshake... I drink your milkshake!

  2. #27

    Standaard

    De R1 heeft een Dolby track van 448 kb/s, terwijl de R2NL het geluid op 384 kb/s heeft.
    En bij de R1 heb je natuurlijk geen PAL-speedup, wat je bij de PAL versie hier wel zo is.
    Beeld maakt denk ik niet zo heel veel uit, aangezien deze film geen gestoken scherp beeld heeft, maar meer een beetje licht soft/dromerig, zal het het verschil tussen de NTSC versie en de PAL versie zeer minimaal zijn.

  3. #28

    Standaard

    PAL-speedup heeft weinig (niets, zelfs) te maken met de kwaliteit van de audiotrack. Deze review (en een aantal anderen) geven de audiotrack, ondanks de lage bitrate, gewoon een goede score.
    If you have a milkshake, and I have a milkshake, and I have a straw. And my straw reaches acrooooss the room and starts to drink your milkshake... I drink your milkshake!

Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •