De resultaten 1 tot 11 van 11 worden weergegeven.

Discussie: Garage Olimpo [DVD]

  1. #1

    Standaard Garage Olimpo [DVD]

    Garage Olimpo [DVD]

    ‘Garage Olimpo’ wordt beschouwd als het belangrijkste concentratiekamp van de Argentijnse Junta in de jaren ’70. De film is een indringend en aangrijpend drama over de verschrikkingen van deze militaire macht in Argentinië.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Zeker een zeer aangrijpende film.
    Ik heb 2 jaar in Buenos Aires gewoond tijdens de dictatuur(79-80). Dit soort films hebben op mij persoonlijk een vreemde uitwerking.
    Buenos Aires is 1 van de mooiste steden in de wereld. Heb daar 1 van de mooiste tijden in mijn leven meegemaakt. Van alle ellende was helemaal niets te merken 'op straat'.
    Onwerkelijk wat daar allemaal 'ondergronds' is gebeurt.
    Aanrader.
    Vous au moins, vous ne risquez pas d'être un légume, puisque même un artichaut a du cœur... [Amélie Poulain]

  3. #3

    Standaard

    Ik heb hem 3 uurtjes geleden gezien en heb er nu nog koude rillingen van. Zeer realistisch en schokkend zonder dat de film ook maar ergens expliciet wordt. De suggestie is al krachtig genoeg. De film geeft een goede indruk van de grootschaligheid en de grote administratieve en logistieke organisatie achter deze praktijken. Dat zoiets toch zo ondergronds kon blijven is me een raadsel.
    Ik kan Maxima niet het verleden van haar vader aanrekenen, maar de wijze waarop zij deze gang van zaken en met name de rol van haar vader naderhand heeft gebagatelliseerd doet mijn bloed nu toch echt koken. Als de Nederlandse TV de ballen had gehad om deze film ten tijde van die discussie uit te zenden was er een grote volkswoede uitgebarsten lijkt me.
    Deze film is absoluut een aanrader, maar niet voordat je gaat slapen!

  4. #4

    Standaard

    Deze film is verplichte kost voor heel het Nederlandse volk, helaas had hij rond januari 2002 op tv moeten komen. Maar goed nu kan het ook nog geen kwaad.

    Het goede vind ik dat je als getuige alles meemaakt binnen een dergelijk regime. Bizar. Dat ONZE prins zegt dat het meevalt is onvergefelijk.

    Hoe dan ook ga die film kopen en kijken. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Bij Freerecord kost hij 8,99 euro. Bestel je hem nu bij skyradio.nl kost hij (-25%) 6,74 euro. Een goede investering, niet in een 'gezellig avondje', wel in een stukje wijsheid.



    Bekijk ook eens de volgende sites:
    Mensenrechten vs. Zorreguieta
    Artikel in Trouw: "Vader Maxima verdedigde junta"

  5. #5

    Standaard

    Ik kom zelf uit Buenos Aires. Ik ben in 1979 naar Nederland gekomen als politieke vluchteling. Tijdens de WK 78 werd ik ontvoerd door de militairen en gebracht naar een andere concentratiekamp genaamd “El Banco”.
    Maanden later waren mijn zus en mijn moeder aan de beurt; ze werden naar Olimpo gebracht. Mijn zus heeft Olimpo overleefd, mijn moeder niet.

    Het zien van deze film heeft heel veel nare herinneringen teruggeroepen.
    Alles wat de film laat zien is waar, maar de werkelijkheid was nog surrealistischer.
    Moeilijk, heel moeilijk om zoiets te verfilmen, om het gevoel door te geven.

  6. #6

    Standaard

    Hartverscheurende stuff dit Een mustsee dus?
    "I like it sideways"

  7. #7

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Pablo Jurkiewicz
    Moeilijk, heel moeilijk om zoiets te verfilmen, om het gevoel door te geven.
    Pablo, dank je voor je openhartige reactie. Ik denk dat geen enkele film, hoe goed gemaakt ook, iemand die het niet zelf heeft meegemaakt het gevoel kan geven hoe verschrikkelijk deze (en andere) misstanden zijn. We kunnen alleen door de voorgeschotelde beelden meer bewust worden van de vreselijke gevolgen van dit soort misdaden tegen de menselijkheid en respect hebben voor alle mensen die zich daar actief tegen verzetten.

    Note: Deze reactie is van Arnold van Oostrum, recensent van deze titel. Wegens specifieke forumproblemen echter geplaatst door ondergetekende.

    Alexander

  8. #8

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Pablo Jurkiewicz
    Ik kom zelf uit Buenos Aires. Ik ben in 1979 naar Nederland gekomen als politieke vluchteling....
    Toen was ik dus net in BA beland. Wat een vreemde wereld. Jij op de vlucht met al je ellende en ik zit misschien wel op het zelfde moment in het vliegtuig op weg naar wat een hoogtepunt uit mijn leven is.
    Buenos Aires, Argentinie, ik zal het nooit vergeten. Wat een geweldig land. Wat een stad. Wat een geweldige mensen. Ik denk nog iedere dag aan die tijd dat ik daar was. Ondanks de korte tijd dat ik daar was zie ik het als mijn tweede vaderland. Ik ga daarom ook zo snel mogelijk weer eens terug.

    Je moet het me niet kwalijk nemen, ik was toen nog erg jong en dan zie je alleen de leuke dingen van het leven.
    Maar natuurlijk wist ik beter...
    Ik ben dan ook zeer geschokt om jou verhaal hier te lezen. We hebben in de zelfde stad gewoond maar onder totaal verschillende omstandigheden. Ik huil voor je moeder en je zus, en al die anderen die geleden hebben onder het regime...
    Het doet me echt heel veel. Ik hoop dat je hier in ons landje je geluk gevonden hebt en alle ellende een plaatsje gekregen heeft.

    Mocht je ooit besluiten om weer terug te gaan, bel me, ik ga met je mee...
    Vous au moins, vous ne risquez pas d'être un légume, puisque même un artichaut a du cœur... [Amélie Poulain]

  9. #9

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Danielle Gerards
    Hartverscheurende stuff dit Een mustsee dus?
    Absoluut! Desnoods mag je de dvd van me lenen...
    Vous au moins, vous ne risquez pas d'être un légume, puisque même un artichaut a du cœur... [Amélie Poulain]

  10. #10

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Martin van Tuijl
    Je moet het me niet kwalijk nemen, ik was toen nog erg jong...
    Beste Martin,

    Ik ben zeer blij met het feit dat jij van jou verblijf in BA hebt genoten; zo hoort het ook.
    Hoezo zou ik je dat niet gunnen?
    Ik dank je voor jou vriendelijke en emotionele reactie en ik dank Nederland en haar volk voor hun solidariteit. Hoe sterker de band tussen onze volkeren, hoe kleiner de kans dat deze verschrikkelijke gebeurtenissen zich herhalen.
    Iedereen zou moeten weten dat het Argentijnse volk enorm veel respect heeft voor Nederland want: al werd het niet via de officiële wegen bekend gemaakt, wisten wij dat dit kleine eigenwijze land het enige land ter wereld was die haar deelname aan de WK in twijfel trok.

    Als jij twee jaar in Argentinië hebt gewoond heb je waarschijnlijk een aantal goede vrienden aan over gehouden; het lijkt me een goede idee om een keer samen te gaan,
    dan krijg je en bende erbij.

  11. #11

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Arnold van Oostrum
    Ik denk dat geen enkele film, hoe goed gemaakt ook...
    Beste Arnold,
    Ik weet dat emoties per definitie zeer subjectief zijn. De film weet de sfeer van de kampen behoorlijk goed over te brengen. Ik ben blij met deze film en ik hoop inderdaad dat binnenkort ook op tv te zien is.
    Jaren lang geleden werd ik geïnterviewd door een Spaanse scenario schrijver die een soortgelijke film wou maken; hij kwam toen tot de conclusie dat het zeer moeilijk was om de juiste sfeer te creëren op basis van vertellingen. En dat klopt, je kunt wel proeven dat Bechis zelf de pech heeft gehad om deze rootzooi in eigen lijf te moeten doorstaan.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •