De resultaten 1 tot 6 van 6 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard John Wayne: Original Classics [DVD]

    John Wayne: Original Classics

    Drie korte films van John Wayne verzameld in één uitgave.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    "Het beeld en geluid van de DVD’s zijn redelijk in orde"

    Beetje vreemd om het beeld van ingekleurde zwart/wit films "in orde" te noemen!

    0 sterren voor het beeld.

  3. #3

    Standaard

    Naast het niet gebruiken van de oorspronkelijke titels, het inkleuren (dat overigens in een Amerikaanse versie -beoordeling redelijk uit de bus komt), lees ik bij die beoordeling ook dat er een nieuwe soundtrack en geluidseffecten zouden zijn toegevoegd.

    Als Wayne liefhebber heb ik de oorspronkelijke titels in B&W, maar het lijkt me niet onaardig deze ingekleurde versie (als die in de grabbelbak komt) erbij aan te schaffen.

  4. #4

    Standaard

    Ik heb me overlaatst ook laten vangen met een John Wayne box met 3 middellange zwart/wit-films (o.a. The Man From Utah). Kostte maar 7 euro maar dat was eigenlijk 7 euro teveel.

    Bij 1 van de films was ook een soundtrack toegevoegd (van die vreselijke jaren '80 midi-tonen die totaal niet bij de film pastten) en de beeldkwaliteit was verschrikkelijk. Inhoudelijk waren de films ook niet veel soeps eerlijk gezegd.

    Misschien is deze box beter maar dat valt toch te betwijfelen als ik de review en reacties hier lees. Beetje jammer als je kennis wilt maken met het werk van John Wayne en dan met dit soort verzamelboxen wordt opgezadeld (met waarschijnlijk ook verre van zijn beste films).

  5. #5

    Standaard

    Van de echte ouwe 'Waynes' zou ik (los van de toppers van Ford of Hawks die iedereen kent) de doorsnee kijker die graag een western ziet, willen aanraden:

    Big Trail (1930, van Raoul Walsh), Dark Command (1940, eveneens van Raoul Walsh) en Angel and the Badmen* (1947, van James Edward Grant).
    * = speciaal aanbevolen

    Het soort boxen waarvan er hier een werd besproken, bevatten veel B-films die Wayne maakte in het begin van zijn carrière (en helaas ook later): ze zijn vooral voor fans interessant (daarom geloof ik niet dat het erg zinvol is om ze hier te bespreken, de fans weten de weg wel te vinden naar gespecialiseerde sites, maar zoiets moet de redactie natuurlijk zelf uitmaken).

    Van Wayne's latere werk, vooral aanbevolen (opnieuw afgezien van de films die iedereen kent en in alfabetische volgorde):

    Big Jake - The Comancheros - The Cowboys - Hondo* - North to Alaska - Sons of Katie Elder

    Non-westerns:
    Back to Bataan - They were Expendable*

    Zeker ooit bekijken, zijn enige twee films als regisseur:
    The Alamo (lang maar de moeite waard) - The Green Berets (naïef maar verplichte kost, ook voor Wayne-haters)

    + wat ik vergeten ben (maar dat zal nog wel iemand aanvullen).

  6. #6

    Standaard

    Bedankt voor de informatie. Een aantal van die titels stonden al op mijn must-see lijstje en de rest wordt zeker toegevoegd

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •