Pagina 4 van 5 EersteEerste 12345 LaatsteLaatste
De resultaten 76 tot 100 van 107 worden weergegeven.

Discussie: Memento [DVD]

  1. #76

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Keyser Söze
    Dit is één van mijn favoriete films! Als debuut kan dit tellen (!): een fris en zeer origineel verhaal en meesterlijk gefilmd!

    ik vond het ook een zwaar overschatte film. ik begrijp er geen moer van, en ik heb het idee dat zeker de helft van de mensen de film ook niet snapt, maar heel intelligent mee gaat zitten praten omdat ze niet durven te zeggen dat ze er nix aan vonden.
    Waar slaat dit nou weer op? Wie niet begrijpt dat het verhaal achterstevoren wordt verteld, is 1. seniel of 2. aan het slapen (want dit wordt perfect duidelijk gemaakt door iedere keer een scène te eindigen met het stukje waar de vorige scéne mee begon!).

    En het is niet omdat ik het een goede film vind, dat ik dan per definitie een nitwit ben die er graag mee uitpakt dat hij de plot volledig snapt. Dit is/was namelijk niet het geval! Het leuke aan deze film is nét dat je hem vaker moet zien en zo de puzzel kunt ontrafelen! En of je hem dat uiteindelijk wel of niet begrijpt, doet er niet toe: het maakt een film daardoor niet slechter of beter. Persoonlijk vind ik dat een slecht criteria om een film op te beoordelen... Of wil je alleen maar van die zwart-wit flut hollywoodiaanse verhaaltjes waar zelfs een koe de rode draad nog kan volgen en waar je 'totaal niet' kan voorspellen wat er gaat gebeuren?

    Dit is Christopher Nolans eerste (!) langspeelfilm waarmee hij zijn kwaliteiten als regisseur (niet voor de hand liggend verhaal en methode van filmen [zwart wit en kleur, flashbacks en omgekeerde chronologie] mee bewezen heeft! Wie kan dit van zichzelf zeggen?
    amen.

    vind ik dus ook, sowieso dat een film te hoog gegrepen is voor je hersenen is al op zich een prestatie (bij de meesten iig) dat zou je moeten boeien en ik ben dan ook zo dat ik de film wel wil begrijpen, nou vind ik het knappe dat Memento helemaal niet zo moeilijk te brgrijpen is, de clou zeg maar, je kan de film begrijpen zoals je dat zelf wil, alleen de regisseur (Nolan in dit geval ook) kan natuurlijk een film maken met een bepaald idee, aanleiding of het hoe en waarom. maar een aantal aspecten kan je invullen zoals je wil.......wat ik nog het meest genial vind is hoe de kleurbeelden & de zwart-witbeelden naar elkaar toekomen, terwijl deze twee beelden zelf ook weer flashbacks hebben, en de zwart-wit beelden chronologisch verteld worden, terwijl de kleurbeelden dus van achteren naar voren gaan, en naar het einde toe naar elkaar toekomen, prachtig (dit feit los van het verhaal is al geniaal vind ik, daarbij komt dat het ook echt niet onduidelijk is, je begrijpt het verhaal wel...)

    dus al met al een wel hele originele, nieuwe en frissende manier van filmen voor een regisseur die amper over de 30 is (weinig regisseurs zijn op deze leeftijd al goed) en die een film maakt met een hele boeiende en interessante verhaal wat ook niet vaak gebruikt is in andere films. (ongetwijfeld dat er nu mensen zijn die wel films kennen met een personage met geheugenverlies, maar echt standaard is het niet.)

    aldus.

  2. #77

    Standaard

    Spoiler!

    Ik vind 't een beetje jammer dat je 'Sammy Jankis' op een gegeven moment in Leonard Shelby ziet veranderen (1:26:21), en dat je aan het einde van de film de 'I've done it'-tatoeage krijgt te zien... dit maakt het verhaal wat objectiever; als het verhaal volledig open was geweest had 't me beter geleken.

    't Neemt trouwens niet weg dat ik Memento een geweldige film vind

  3. #78

    Standaard

    ik snap de hele moeilijkheid van de film niet. Vond het een geweldige fil met en prachtige clue alleen moielijk tja niet echt.
    All the animals come out at night
    Robert de Niro | Taxi Driver

    My precious dvd collectie|Top20

  4. #79

    Standaard

    Ik vond hem tegenvallen na alle recensies die ik hierboven heb gezien (en dát zijn er veel!).
    De film zelf is inderdaad heel fabuleus gefilmd en vrij uniek omdat het een verhaal achterstevoren afspeelt. Het lijkt me voor de regisseur een heel karwei om het verhaal kloppende te houden. Het verhaal op zich was ook best wel uniek al vind ik het persoonlijk vrij onrealistisch.

    Er wordt veel concentratie van de kijker geeist door het gebruik van al die flashbacks, maar je kreeg wel iedere keer het grappige gevoel dat de puzzel steeds verder gelost werd.
    Ik merkte aan mezelf dat na anderhalf uur ongeveer, ik er mijn aandacht minder bij ging houden.

    Leuk om hem 1 keer gezien te hebben, maar in de winkel laat ik hem staan.
    I'm gonna make you an offer you can't refuse!

  5. #80

    Standaard

    Echt een topper!!

    Heel goed bedacht en in elkaar gezet verhaal!


    Vooral het einde is super...of ja ik bedoel het BEGIN! :wink:
    Women are meant to be loved, not to be understood.

  6. #81

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Henk Heideveld
    Volgens mij is "JOHN" precies hetzelfde overkomen.
    Uhm......... ik begrijp waarom jij de film niet snapt

    Ik heb deze film voor €9,99 kunnen kopen bij de mediamarkt en heb er geen spijt van gehad.

    Tja het beeld mag dan verkleint zijn maar je mist niks, ik heb deze review gelezen voordat ik film bekeek, maar er zijn geen scenes in waar ik meer had genoten van de 2.35:1 verhouding. Ook in scenes waar men 2 mensen tegelijk in beeld heeft is perfect, er valt niks weg wat belangrijk is voor het verhaal.

    Deze film is een echte aarader. Alleen begrijp ik niet de ophef over de DTS track. dit is niet een film die je moet kopen vanwege het geluid, ja de dialogen waren erg helder, maar ik geniet meer van Dolby Digital geluid dat ook echt gebruikt word. Deze film had qua audio ook gewoon in 2.0 uitgebracht kunnen worden, want van effecten moet de film het niet hebben.

  7. #82

    Standaard

    Zeer speciale, ingenieus gemaakte film die echter niet iedereen zal weten bekoren. De ontknoping is schitterend gevonden.
    Ik vind het echter geen film om telkens weer te zien en zal hem dan ook niet kopen - zeker niet de beperkte uitvoering die hier op de markt is.

  8. #83

    Standaard

    Deze film is echt top een tweede keer kijken is echt aan te raden want dan is alles veel beter te volgen.+De soundtrack is ook erg goed.Wel jammer dat er niet veel extra op de dvd zit.En het einde is beter dan die slome 6th sense,een andere aanrader is jacobs ladder ook een film waar je erg moet opletten en een einde ik zeg maar niks.
    All those moments will be lost...in time...like tears...in the rain.

  9. #84

    Standaard

    Kan dit bericht verwijderd worden, ik heb 't namelijk per ongeluk twee keer achter elkaar gepost...
    I hope I can make it across the border... I hope to see my friend and shake his hand... I hope the Pacific is as blue as it has been in my dreams... I hope...

  10. #85

    Standaard Memento 2 Disc Limited Edition

    Weet iemand of de hierboven genoemde 2 Disc Limited Edition van Memento (die in de mooie lichtblauwe 'psychiatrisch rapport'-verpakking) ook een regio 2 release krijgt? En zo ja, wanneer...
    I hope I can make it across the border... I hope to see my friend and shake his hand... I hope the Pacific is as blue as it has been in my dreams... I hope...

  11. #86

    Standaard

    De 2dvd is bij Amazon te bestellen. Helaas alleen maar Regio 1.. Regio 2 zal wel nooit uitkomen.

    Heb zowel de R2 als de R1 SE geleend van een collega en ben laaiend enthousiast over deze film.

    Chronologisch gezien is deze film vrij standaard, maar zoals hij wordt gepresenteerd (back -> front) is het een echt goed verhaal.

    Voor mensen die de R1 SE willen bestellen hier wat kleine info:

    de hoes van de dvd ziet eruit als het medisch dossier van Leonard Shelby
    inclusief aanvullende informatie

    Het menu bevat een hele reeds puzzels om doorheen te fietsen. Een soort psygologische test.

    DVD 2 bevat een aantal leuke extra's waaronder het verhaal zoals de buitenwereld het ervaart: eerst alle zwarte scenes en daarna de gekleurde, en een iest uitgebreidere docu over de film.
    Voor de rest kan ik alleen maar zeggen: wie van denken tijdens een film houdt kies deze!
    idd: Diana en ik zijn een dvd-stelletje

  12. #87

    Standaard

    De IMDB heeft een aantal leuke discussie's over de film. Pas wel op: Spoiler alert!
    idd: Diana en ik zijn een dvd-stelletje

  13. #88

    Standaard

    TOP! Heel origineel uitgewerkt!
    *For love some WiLL search the ends of the world..to possess the objects of their desire some even KiLL*
    Mijn collectie

  14. #89

    Standaard

    Ik had de afstandsbediening bij de hand om af en toe terug te spoelen om deze TOPPER goed te kunnen volgen! Uiteraard staat deze ook op een mooi plekje in mijn rek!
    No one understands the demons world

  15. #90

    Standaard

    Een geweldig goede film waarvan ik met de aanschaf wacht tot hij volgende maand bij de Dvd Valley zit 8) .

  16. #91

    Standaard

    Ik heb hem vannacht gezien, zeker een goede film. En heel jammer van de pan en scan maar ik had hem toch 'gratis' bij het dvdvalley blad.

    Ik denk dat ik volgend jaar een R2 met correcte aspect uit het buitenland haal
    You are free to do as we tell you!

  17. #92

    Standaard

    ik de film pas geleden voor het eerst gezien mee eerste indruk was na de film ik vind hem heel goed gemaakt maarik snap er bijna geen reet van
    maarja ik denk maar dat ik deze film ga aanschaffen want dan kan ik em maar eens goed gaan bekijken
    everybody got isseus........do you?

    http://www.intervocative.com/dvdcoll...spx/erwinpayne

  18. #93

    Standaard

    Hoe vaker ik deze film zie, hoe meer ik ga denken dat het enige dat deze film boeiend maakt, de vertelwijze is. Meer dan deze "gadget" heeft de film niet te bieden. Jammer.


  19. #94

    Standaard

    Joost,dat vind ik ook.Het gaat eigenlijk alleen om het raadseltje om de clue te raden,verder is het in veel stukken erg saai.Maar toch is het een film die ik niet snel uit mijn hoofd krijg,want je blijft je dingen afvragen.

    [spoiler:553e014f06]op het einde zie je Pearce met een tatoo,met I've done it,waarschijnlijk bedoelt hij daarmee dat hij de moordenaar van zijn vrouw heeft gewacked,maar waarom bleef hij dan doormoorden?Zoals sommigen al zeiden,om een doel in zijn leven te houden.Ook kan het dat hij hiermee bedoelt dat hij de dader zelf was,misschien omdat hij eigenlijk die oude vent was en zijn vrouw dus te vaak heeft geprikt.[/spoiler:553e014f06]

    waarschijnlijk heb ik het mis,de film is ook zo gecompliceerd.Een geniaal verhaal misschien,maar dat achterstevoren kijken maakt de film niet minder traag.Waarschijnlijk moet ik hem nog eens kijken en dan een boekje bij de hand nemen om te checken wat ik niet snap.The usual suspects is ook zon soort film,maar die werd voor mij verpest,omdat iemand op dvd.nl het einde verklapte en nu staat er ook al in de nieuwe dvd valley bij the village in de eerste paar regels dat Bruce Willis in the sixth sense [spoiler:553e014f06]de hele film gewoon geen mens,niks[/spoiler:553e014f06]bleek te zijn.Zo zijn voor mij een hele boel verrasingsfilms verpest,gelukkig heb ik bij Memento niet op fora gekeken,hier bijv. doen veel spoiler tags het niet.In ieder geval geef ik nog geen cijfer tot ik hem beter snap.(op meviemeter heb je de film ook staan met zoooveel reacties,in de meeste reacties wordt van alles uitgelegd)

  20. #95

    Standaard

    Toppertje.
    Erg vermakelijke film waarbij het einde toch wel de klapper is.
    Heb hem nu twee keer gezien en ik heb alweer zien om hem binnenkort weer eens op te zetten.
    Co-Startrader **Mijn DVD Collectie**
    Beeld: Panasonic PT AX-200E+Beamax A-Serie | plasma TV:Panasonic TH-42PX60E Blu Ray spelers: Marantz BD-5004 | PS3 HD-DVD Spelers: Toshiba EP-30 | XboX 360 Receiver: Onkyo TX SR-605
    Speakers: Magnat Quantum/Betasub | Wharfedale Diamons Series | KEF 2005.1 Mediaspeler : Emtec Moviecube S800 PVR (750 GB) WiFi
    Blu Raqy: 199 HD-DVD 164 DVD: 1899

  21. #96

    Standaard

    Heb 'm net gezien, en 'k vind het knap gedaan. Ik had hier al delen gelezen en wist dat ik er de volle aandacht moest bij houden, wat ik ook heb gedaan. Ik denk dat ik de film snap, maar toch ga ik de film nog eens herbekijken om er zeker van te zijn! Dit is wel een dijk van 'n film :P

  22. #97

    Standaard

    Net gezien. Een hele goeie film en boeiend doordat je m eigenlijk achterstevoren kijkt. Dat maakt het ook een beetje ingewikkeld.

  23. #98

    Standaard

    Echt een zeer goede film. Fantastisch gefilmt alleen mag je niet verslappen tijdens het kijken anders mis je meteen eens stuk van de film.
    Ik zoek alles van Stanley Kubrick..!! Misschien iemand wat te ruil of te koop?
    PM is welkom

  24. #99

    Standaard

    Heb deze film gisteren voor het eerst gezien (op België 1 of 2 dus geen hinderlijke reclames ertussen) en moet toch zeggen dat het een zeer boeiende en orginele film is. Stapte toch met een licht overdonderde gevoel het bed in. Voor mij zijn dat juist echt de topfilms!
    Homer Simpson:"Please don't eat me! I have a wife and kids. Eat them!"
    YAH AZZURRI 87
    Barney Stinson:"Legen...Wait for it...Dary!"

  25. #100

    Standaard

    Dit is absoluut een van mijn favorieten. Ik heb hem inmiddels twee keer gezien, en ik heb een goed gevoel (95% zekerheid) dat ik het verhaal begrijp. Toch blijft er ergens nog iets knagen. Daarom fascineert deze film mij bijzonder, door die onzekerheid. Het is geen hap-slik-weg-verhaal. (wat ik ook zeker kan waarderen, daar niet van)

    Zonder twijfel is dit Guy Pearce' beste rol, gevolgd door L.A. Confidential. Regisseur Christopher Nolan heeft wat mij betreft ruimschoots bewezen dat hij bij de beteren hoort. Met een debuut als dit, en een geweldig begin van een tweede leven voor Batman in de bioscoop hoeft daar wat mij betreft niks meer over onderbouwd te worden.

    De Nederlandse DVD heb ik al zeker twee jaar, en als aanvulling daarop heb ik kortgeleden de UK 3-disc aangeschaft. Zoiets doe ik echt alleen als de film het waard is, en als de DVD iets wezenlijks toevoegt aan het al in bezitte materiaal.
    I used to steal birds, but now I'm a newspaper man. (Mr. Fox)

Pagina 4 van 5 EersteEerste 12345 LaatsteLaatste

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •