Pagina 4 van 4 EersteEerste 1234
De resultaten 76 tot 79 van 79 worden weergegeven.
  1. #76

    Standaard

    Toch even laten weten, de extra's bij deze dvd zijn erg nuttig vooral de documentaire geeft je heel wat nieuwe inzichten in de film en zorgt er bij mijn voor dat ik de film toch wat hoger aansla dan dat ik eerst deed. Prima DVD die je nu ook bij play.com als reel collection kunt kopen voor een leuke prijs.

  2. #77

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Jan Maarten Bekijk bericht
    Vorige week heb ik de R2 superbitversie gekocht. Ondanks de restauratie van het originele materiaal zie ik nog steeds een duidelijk zichtbare, en daardoor hinderlijke, lichte vertikale streep midden door het beeld lopen. In de DVD bespreking wordt dat ook al gemeld.
    Blijkbaar kon deze verkleuring niet afdoende weggewerkt worden. Het overgrote deel van de film is de beeldkwaliteit goed en ondanks de incidentele verkleuringen zou voor de beeldkwaliteit van de superbitversie wat mij betreft 4 punten gegeven kunnen worden. Maar 4,5 zou ik al overdreven veel vinden omdat die verkleuringen zo opvallen (b.v. als Omar Sharif aan de horizon van de woestijn verschijnt) dat je je direct realiseert dat je naar oud filmmateriaal zit te kijken.
    Dat heeft natuurlijk zijn specifieke charme, dat wel.
    Een beetje een late reactie, maar ik heb deze film vandaag voor het eerst gezien...

    Over de witte streep =>

    Volgens Richard Harris (de man van de Lawrence restauratie) betreft het hier beschadigingen aan de originele negatieven te wijten aan de extreme hitte tijdens de woestijnopnames.

    quote : "The vertical white lines in some shots are heat damage to the O(riginal) neg(ative), which literally "cooked" in the desert, although every effort was made to control temperature and humidity."
    http://www.dvdbeaver.com/film/DVDCom...eofarabia2.htm

  3. #78

    Standaard

    Wat een Masterpiece is deze klassieker van David Lean , terecht beloond met 7 Oscars ,misschien niet voor iedereen maar zelf vind ik dit één van de allerbeste cinema-epos verfilmingen die er ooit gemaakt zijn .Het is jammer dat dergelijke films niet meer van die soort niveau gemaakt worden. Nu jammer genoeg slaan special effects en digitaal gedoe ons om de oren maar , maar in de Gouden jaren van de cinema werd alles nog Echt gemaakt. Deze film mag niet ontbreken in geen enkel collectie , klassiekers van dergelijke kwaliteit moeten met elk respect beloond zoals deze uitgave. Zelf Steven Spielberg looft David Lean en z'n betekenis die hij als regisseur heeft betekend. hoop dat ooit z'n laatste meesterwerk Passage To India ooit ook zo'n uitgave krijgt en niet zoals de kale versie die ooit op de markt is gebracht.
    Laatst aangepast door nachtwaker : 09-12-2008 om 18:18

  4. #79

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door nachtwaker Bekijk bericht
    Wat een Masterpiece is deze klassieker van David Lean , terecht beloond met 7 Oscars ,misschien niet voor iedereen maar zelf vind ik dit één van de allerbeste cinema-epos verfilmingen die er ooit gemaakt zijn .Het is jammer dat dergelijke films niet meer van die soort niveau gemaakt worden. Nu jammer genoeg slaan special effects en digitaal gedoe ons omde oren maar , maar in de Gouden jaren van de cinema werd alles nog Echt gemaakt. Deze film mag niet ontbreken in geen enkel collectie , klassiekers van dergelijke kwalitiet moeten met elk respect beloond zoals deze uitgave. Zelf steven Spielberg looft David Lean en z'n betekenis die hij als regisseur heeft betekend. hoop dat ooit z'n laastet meesterwerk Passage To India ooit ook zo'n uitgave krijgt en niet zoals de kale versie die ooit opde markt is gebracht.
    Peter O'Toole kon ook ontzettend veel drinken. Maar die post niet op forums.Tegenwoordig doen ze dat digitaal met CGI en zo en David Lean kon ook veel minder drinken. Meesterwerk meesterwerk. Vroeger konden ze ook nog schrijven. En zo maken ze ze niet meer. Blablabla..

Pagina 4 van 4 EersteEerste 1234

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •