De resultaten 1 tot 5 van 5 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Fietsendieven / Ladri di Biciclette [DVD]

    Fietsendieven / Ladri di Biciclette

    Meesterlijke Italiaanse filmklassieker over de diefstal van een fiets.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Uitstekende recensie. Topper van een film.

  3. #3

    Standaard

    Het beste van de film is ongetwijfeld de vertolking van de vader. Zijn blik en acteerprestatie trekken je als kijker helemaal in de (simpele) tragedie van zijn bestaan. Erg mooie film.

  4. #4

    Standaard

    Leuk!

    De Criterion is overigens fantastisch qua beeld en heeft een berg aan extra's!
    Royal O'Reilly Tenenbaum (1932-2001) Died Tragically Rescuing His Family From The Remains Of A Destroyed Sinking Battleship.

    My Dvd's & Blu Rays | WhatIWatch

  5. #5

    Standaard

    Om heel eerlijk te zijn viel ie me (toen ik hem dit weekend voor het eerst zag) een beetje tegen. Het melodrama lag er wat mij betreft een beetje te dik bovenop, en ook het verhaal zelf was me net iets te gemaakt (dat er geen toekomst voor de familie zou zijn als vader z'n fiets niet terugvind was wat overdreven). Ja, ik snap wel dat er een bepaalde dramatisch verloop moet zijn en dat de karakters (vader en zoon dan) een bepaalde ontwikkeling moeten doormaken, maar het is me net iets te doorzichtig. Wat me trouwens stoorde is dat de omgeving zich gedurende de hele film nauwelijks lijkt te interesseren voor de gestolen fiets van de vader, maar dat men hem met een klein leger achtervolgt als ie op het eind zelf een fiets steelt . Dat kwam een beetje vreemd over.

    Binnen die grenzen is het trouwens wel een goeie film: ik vond het acteerwerk verder erg goed en ook het camerawerk is subliem. Maar de klassieker die zovelen dit vinden vind ik het dus niet. Misschien dat het muntje valt als ik hem over een tijdje nog eens zie.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •