De resultaten 1 tot 5 van 5 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Oorlogswinter (SE) [DVD]

    Oorlogswinter (SE)

    Mooi vormgegeven DVD boxset met CD soundtrack met prima verfilmd oorlogsverhaal.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Heb me er erg mee vermaakt
    Leuke film.
    Nieuw: This is It (BR), The Hurt Locker (BR), Requiem for a Dream, Trainspotting, Haunting in Connecticut.

    Marcellus Wallace (Ving Rhames) in Pulp Fiction:
    "You hear me talkin', hillbilly boy? I ain't through with you by a damn sight. I'ma get medieval on your ass."

  3. #3

    Standaard

    Beste uitgave van een Nederlandse film tot dusver.
    En een prima film natuurlijk.
    "Het is allemaal anders gelopen. Alles loopt voortdurend anders"

    NeerlandsFilmdoek.nl - dé website over Nederlandse film en tv-series

  4. #4
    Glorious Member
    Registratie datum
    Feb 2004
    Woonplaats
    Provincie Groningen

    Post

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Quido Bekijk bericht
    Beste uitgave van een Nederlandse film tot dusver.
    En een prima film natuurlijk.
    De limited edition van Zwartboek is anders ook niet slecht hoor, althans de inhoud. De film in een 2-disc uitgave, met DTS geluid, een notitieboek van Paul Verhoeven en de soundtrack. De verpakking vind ik wel minder. Voor Zwartboek mochten ze net als Oorlogswinter ook een digipack maken.

    Ook de extra's van Oorlogswinter zijn interessanter dan die van Zwartboek. In Oorlogswinter laten ze zien hoe alles tot stand is gekomen. Vind de Visual Effects extra erg fraai om te zien. Ook de docu Hongerwinter afkomstig van de DVD De Bezetting is erg informatief. Ook al had ik deze docu al in mijn bezit.

    En wat betreft Zwartboek, blijf het zonde vinden dat de filmpjes van "achter de schermen" die wel op www.zwartboekdefilm.nl staan, niet allemaal op de DVD zijn gezet. Ze hebben er drie op de DVD gezet. De rest kun je op de site bekijken. Of destijds toen je Zwartboek bij Van Leest kocht, kreeg je de exclusieve DVD erbij waar wel de filmpjes opstaan. Mocht A-Film ooit een betere Blu-ray uitgave van Zwartboek uitbrengen, mogen ze van mijn part meteen de extra filmpjes erbij opzetten.

    En dan nu over de film. Soms stoorde ik me aan het camerawerk. Veel knip en plakwerk om sommige scenes niet te lang te maken. Er is één scene waaraan je duidelijk kunt zien dat die scene overnieuw moest. De camera hoogte was opeens anders. De acteurs komen soms ook onduidelijk over qua spreken. Heb verder even de Nederlandse nasynchronisatie beluisterd en getest. Dat klinkt niet best. Heel erg hol en van slechte kwaliteit. De monteerkamer heeft niet zijn best gedaan. Voor bijvoorbeeld de Duitse soldaten zijn de bestaande Duitse stemmen bewaard gebleven en de nieuwe Nederlandse stemmen eroverheen geplakt. Gevolg een echo effect. Dit geldt ook voor Jack de Engelsman. Dit slechte knip en plak werkje heeft er zelfs tot geleid dat de orginele Nederlandse stemmen nu twee keer als een echo tevoorschijn komen. Eerst de orginele en een paar miliseconden vertraging de tweede er achteraan.

    Het is dat de voice-over over de stemmen van de acteurs heen gaat, anders zou je het duidelijk merken.

  5. #5

    Standaard

    Ben zelf niet zo technisch, dus ik heb me niet gestoord aan dergelijke dingen. Camerawerk, montage en geluid waren naar mijn idee prima voor elkaar.
    Een zeer sterke, ingetogen film. Juist daardoor springen er een paar scenes uit die emotioneel tot op het bot gaan. Er wordt idd goed gebruikt gemaakt van de besneeuwde omgeving, zowel qua sfeer als in het verhaal. Het acteerwerk is ook erg sterk, en het steenkolen-Engels van Michiel is volkomen geloofwaardig. Nederlandse oorlogsfilms gaan meestal over grote groepen mensen, zoals in Soldaat van Oranje en Zwartboek, maar een meer persoonlijk verhaal als in De Tweeling en deze film werkt misschien nog wel beter. Fijn dat er gezien het succes ook in eigen land (weer) een markt is voor Nederlandse films.
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •