De resultaten 1 tot 21 van 21 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Oorlogswinter [Blu-ray Disc]

    Oorlogswinter

    Uitstekende verfilming van bekende oorlogsverhaal van Jan Terlouw.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Het Gesprek: Interview met Martin Koolhoven (25 min)
    Aflevering van het televisieprogramma ‘Het Gesprek’ waarin regisseur Martin Koolhoven te gast was. Het 1.78:1 beeld wordt niet correct als 1.33:1 weergegeven.
    Het laatste vind ik wat ongelukkig staan. De originele beeldverhouding van deze extra is 1.78:1, maar wordt als 1.33:1 weergegeven.

  3. #3

    Standaard

    Los van de vervelende (storende) fout bij 'Het Gesprek', mag deze uitgave van mij wel het predikaat Topper krijgen (mooie, verzorgde Nederlandse blu-ray). Is verder heel weinig op aan te merken in negatieve zin. Naast het gebruikelijke promotie-materiaal (wat wat minder irritant overkomt dan bij veel Amerikaanse producties), vind ik het aanvullende materiaal interessant. De documentaire over de Hongerwinter plaatst het een en ander (van de film) ook beter in de tijd. Dacht overigens ook dat de deleted scenes in HD waren maar dat moet ik even opzoeken.

  4. #4

    Standaard

    Ook wat mij betreft mag deze schitterende Blu-ray uitgave het stempel Topper krijgen - hij verdient het dubbel en dwars. Het is een mooie zaak dat deze geweldige film deze verdiende release heeft gekregen.
    Learned a new word today. Atom bomb. It was like God taking a photograph.

  5. #5

    Standaard

    Tijdje geleden gekocht deze film, en had er hoge verwachtingen van, die bij mij in ieder geval niet ingelost konden worden, vond de film op zijn zachtst gezegd erg matig.......kreeg toch beetje het idee dat het meer een kinderfilm was dan echt een film voor volwassenen, is leuke film als hij ooit in de euroknaller bak beland......
    Grtz Ron

  6. #6

    Standaard

    Je weet dat Oorlogswinter van oorsprong een jeugdboek is?

  7. #7

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Frank Bekijk bericht
    Je weet dat Oorlogswinter van oorsprong een jeugdboek is?
    Ja dat weet ik......daar zal ook de link met "kinderfilm" liggen, zoals ik de film zag, maar hinkt nu op 2 gedachten naar mijn idee, het is net geen kinderfilm ( toch wat "schokkende" momenten, voor kinderen dan....) en het is net geen film voor volwassenen, althans zo ervaarde ik het het.....
    Grtz Ron

  8. #8

    Standaard

    Een andere film dan ik gezien heb, blijkbaar.
    Vond het wel jammer dat alleen de CG featurettes in HD waren, en dat die amper toelichting kregen.
    If you have a milkshake, and I have a milkshake, and I have a straw. And my straw reaches acrooooss the room and starts to drink your milkshake... I drink your milkshake!

  9. #9

    Standaard

    Heb em onlangs via ruil verkregen. Moet em nog kijken, maar er staat me wat positiefs te wachten begrijp ik al wel
    LG OLED55E6V || Anthem MRX 720 || OPPO UDP-203 || Sony PS4 || Nvidia Shield

  10. #10

    Standaard

    Oorlogswinter mag dan van oorsprong een jeugdboek zijn, ik vond de film beslist niet kinderachtig. In tegendeel zelfs - het bevat behoorlijk volwassen thema's. Dat het eindproduct vervolgens geschikt is voor bijna alle leeftijden lijkt mij in dit geval een prima keuze geweest. Voor de geïnteresseerden heb ik hier mijn persoonlijke recensie van de film beschikbaar.

    Overigens vind ik dat de eindwaardering van het aspect 'Beeld' van deze Blu-ray wel minimaal mag worden verhoogd naar 4-en-een-half bolletje (als we puur de beeldkwaliteit van de film beschouwen). Ik maak gebruik van 1080p projectie en ik zie niet hoe de beeldkwaliteit nog beter had gekund - het detail is werkelijk fenomenaal. Wellicht dat zo het DVD.nl predikaat "Topper" toch nog kan worden bereikt, zoals het misschien ook zou horen.

    Voor wie de film nog moet gaan bezien, veel plezier toegewenst. Wat mij betreft was Oorlogswinter in ieder geval een bijzonder fijn voorbeeld van mooie Nederlandse cinema.
    Laatst aangepast door Rob Visser : 25-05-2009 om 17:51 Reden: storende typo.
    Learned a new word today. Atom bomb. It was like God taking a photograph.

  11. #11

    Standaard

    Zie ook niet in wat er kinderachtig aan de film zou zijn. Men gebruikt juist bijzonder veel onconventionele stijlmiddelen (let bijvoorbeeld eens op het specifieke cameragebruik, geluid dat de kijker te horen krijgt en wat niet, de executiescène en de scène waarin 'de verrader' aan zijn einde komt) en brengt een gelaagde en diepe kijk in de psychologie van het hoofdpersonage. Er hoeven niet enkel wat lijken of bloed(ige sequenties) in een film te zien te zijn om het predikaat van jeugdfilm te overstijgen. Hier meer over hoe ik de film ervaren heb.
    Laatst aangepast door Quido : 24-05-2009 om 23:17
    "Het is allemaal anders gelopen. Alles loopt voortdurend anders"

    NeerlandsFilmdoek.nl - dé website over Nederlandse film en tv-series

  12. #12

    Standaard

    Voor het predikaat topper moeten beeld, geluid en extra's minimaal een 9 scoren.
    |Gekeken films (WhatIWatch) |
    "The screen is a magic medium. It has such power that it can retain interest as it conveys emotions and moods that no other art form can hope to tackle." - Stanley Kubrick

  13. #13

    Unhappy

    Ik ben enorm teleurgesteld dat er zo van het boek is afgeweken.

  14. #14

    Standaard

    Ik was vooraf bang dat het een typisch Nederlandse jeugdfilm zou worden, maar gelukkig is het op een zeer volwassen manier verfilmt. Het beeld is prachtig filmisch en ook de wijze hoe het geluid gebruikt wordt is zeer goed. Zo mogen er meer Nederlandse films gemaakt worden met bijbehorende blu ray!. Top...

    Edit:

    Enig minpuntje vind ik dat men de blu ray niet een verpakking als de dvd heeft gegeven.
    De blu-ray is qua beeld en geluid superieur aan de dvd en ik zou dit ook graag in de verpakking willen terug zien.
    Als ik niet beter zou weten zou ik ook op het eerste gezicht vinden dat de dvd uitvoering beter is en dat is jammer.
    Men mag wat dat aan gaat wel eens wat meer tijd en geld in blu ray verpakking gaan steken zodat deze er qua
    look en feel ook boven de dvd gaat uitstijgen.
    Laatst aangepast door Albert Kostwinder : 25-05-2009 om 13:01
    Hoe duur je set ook is, zonder een goede film is het niets waard....

  15. #15

    Standaard

    Ik kan nou niet zeggen dat deze film mij heeft geboeid. Het verhaal is op zich best aardig, maar de film heeft totaal geen spanning. Het kabbelt allemaal een beetje voort en de personages pakte me niet echt. Voor mij een tegenvaller.

  16. #16

    Standaard

    Een prima film, ik werd wel in de film gezogen en een groot compliment naar Martijn Lakemeijer die het in zijn eerste film voorteffelijk heeft gedaan.
    "It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen."-Alex de Large

  17. #17

    Standaard

    Bij blu-ray.com komt hij erg goed uit de bus; met goede extra's was het een topscore geweest.

  18. #18

    Standaard

    Beetje gek dat de blu ray hier 4 sterren krijgt voor het beeld en 4,5 op dvd. Ook lijkt het erop dat de dvd meer extra's heeft dan de blu ray versie, maar dat kan want de dvd versie heeft inderdaad 3 schijfjes. Jammer inderdaad dat de uitvoering op bd zo karig is hier.
    Move to Movie
    UE55JS8000L 55 Samsung TV


    PANASONIC 4K PLAYER

  19. #19

    Standaard

    Zie het probleem niet. Dit zegt alleen dat er meer uit de potentie van dvd is gehaald en dat het nog beter had gekund voor de blu ray. Qua beeld en geluid is de blu ray echt wel beter hoor....
    Hoe duur je set ook is, zonder een goede film is het niets waard....

  20. #20

    Standaard

    Juist, je moet de waardering bekijken binnen het medium waarop de film geplaatst is. Een 8 op BD is niet hetzelfde als een 8 op DVD voor dezelfde film. Je zou dan kunnen zeggen dat de BD veel beter is.

  21. #21

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Marcel den Haan Bekijk bericht
    Ik kan nou niet zeggen dat deze film mij heeft geboeid. Het verhaal is op zich best aardig, maar de film heeft totaal geen spanning. Het kabbelt allemaal een beetje voort en de personages pakte me niet echt. Voor mij een tegenvaller.
    idem dito

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •