De resultaten 1 tot 9 van 9 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Bende van Oss, De [Blu-ray Disc]

    Bende van Oss, De

    Misdaadfilm die zich afspeelt in het criminele Oss van de dertiger jaren.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Ziet er veelbelovend uit, met voldoende interessante extra's, lijkt me. Jammer alleen dat deze niet in HD op een tweede Blu-ray zijn gezet. Het meeste materiaal hiervoor is ongetwijfeld wel in HD opgenomen. Zal wel een kostenoverweging van Entertainment One geweest zijn. Hoeven ze maar 1 DVD met extra's te maken die ze zowel bij de Blu-ray- als bij de DVD-uitgave kunnen voegen.

  3. #3

    Standaard

    Behoorlijke score voor een toch wat onderhoudende film wat mij betreft. Jammer van het beeld, want dat had gezien de tijd en moeite die ze er in hebben gestopt de volle score moeten hebben eigenlijk. Voor wat betreft het Brabantse accent; enkel Frank Lammers weet het 'Ossische' enigszins te benaderen, de rest produceert een mengelmoes van overdreven Brabants en .. ja nog wat. Ondertiteling is dus wel makkelijk op bepaalde momenten in de film.

  4. #4

    Standaard

    Heb inmiddels de Blu-ray aangeschaft. Is voorzien van een nette slipcase met helaas een volledig misplaatste rode Blu-ray banner i.p.v. een blauwe. Rood is voor HD-DVD, blauw is voor Blu-ray. Zo hebben we dat ooit afgesproken. Wat we als Blu-ray fans ook missen is de digibook-uitgave, die er wel in het DVD-formaat is, met tal van interessante foto's en achtergrondinformatie. Jammer.

  5. #5

    Standaard

    Typisch entertainment one altijd klooien met xtras denk aan machette bluray
    Maar goed vond het een mooie film
    En strax de dvd xtras aanrader ****

  6. #6

    Standaard

    Een goede misdaadfilm valt en staat denk ik met het uittekenen van de sfeer, personages en verhoudingen binnen het criminele milieu, en daar slaagt deze film met glans in. De misdaad in Oss was duidelijk iets waar een groot deel van de bevolking soms vanzelfsprekend maar meestal ongewild bij betrokken raakte, waardoor het onderscheid tussen burgers en boeven lastig te maken was. Mooi om te zien hoe deze film dat gegeven niet simplificeert. Met uitzondering van het wel erg simpele happy end, dan.

    Wat dat betreft is het net een mafiafilm, maar de typsich Brabantse humor (af en toe beetje 'New Kids' achtig) geeft het een fijne eigen smoel. Toch wordt het nergens echt onbedoeld knullig, de sfeer blijft grimmig. Een mooi uitgebalanceerd geheel.

    Ondanks dat ik al 4 jaar in Oss werk, toch maar de subtitels opgezet. 't Was toch net wat lastig te volgen voor een Hollander zoals ik. Maar andere Brabanders hadden er soms ook moeite mee, zo vernam ik

    Erg jammer dat de BluRay versie geen digiboekje had. Gebeurt niet vaak dat een dvd beter bedeeld is qua extra's dan zijn HD-broertje.
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  7. #7

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Roy Langeveld Bekijk bericht
    Erg jammer dat de BluRay versie geen digiboekje had. Gebeurt niet vaak dat een dvd beter bedeeld is qua extra's dan zijn HD-broertje.
    Ja, vind ik ook zonde, maar dat is de afgelopen jaren wel vaker gebeurd met in Nederland uitgebrachte special branded-versies van films (o.a. "Sonny Boy", "Haar naam was Sarah"). Terwijl de DVD een mooie digibook-uitgave is, moet de Blu-ray het zonder stellen. Kennelijk toch een te kleine markt? In 9 van de 10 gevallen is de verpakking van de DVD-versie fraaier dan die van de Blu-ray. Jammer.

  8. #8

    Standaard

    Deze film heb ik speciaal gekocht omdat Sylvia Hoeks de hoofdrol erin vertolkt en ik van haar, sinds ik 'De Storm' heb gezien, wel meer wou zien.
    En ze doet het hier alweer uitstekend, en gelukkig maar, want verder is de film niet zo bijster goed.
    Het scenario is nogal verwarrend en de film bijzonder traag, ik had er eerlijk gezegd, na het lezen van de korte inhoud, wel meer van verwacht.
    Rest me nog te zeggen dat in deze film ook een belangrijke rol is weg gelegd voor onze Belgische Matthias Schoenaerts, en dat hij het er redelijk vanaf brengt.
    De Blu-ray biedt de mogelijkheid tot ondertiteling, en dat is wel goed, want door de dialecten die worden gebruikt zou hij anders wel onverstaanbaar zijn.

  9. #9

    Standaard

    Gezien de keuze om geen digitaal beeld te gebruiken vond ik het beeldmateriaal goed. Zoals licht als donker was goed te volgen. De film had voor mij toch iets minder grauw gemogen. Een zonnetje (die er af en toe wel scheen) had best feller gemogen. Je kunt ook grauwe films vertonen met meer kleur (Defiance of the Reader), maar ik vond het beeldmateriaal toch heel behoorlijk. Minder tevreden was ik over het "geluid" Lees te stil/doods. Wat meer muziek had de film veel meer "kleur" gegeven.

    Ondertiteling is goed, maar waarom geen twee opties. Eentje volledig zonder bijteksten en eentje speciaal voor minderhorenden en of doven. De grootste blunder is om het tweede schijfje helemaal niet te voorzien met ned. ondertiteling. Blijft een drama in Nederland.
    Move to Movie
    UE55JS8000L 55 Samsung TV


    PANASONIC 4K PLAYER

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •