De resultaten 1 tot 4 van 4 worden weergegeven.

Discussie: Shame [DVD]

  1. #1

    Standaard Shame [DVD]

    Shame

    Uitstekende karakterstudie die eenzaamheid, leegte en schaamte onderzoekt.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Ik was hier een stuk minder van onder de indruk, moest echt het interview gaan bekijken om te begrijpen wat er nou zo speciaal moest zijn aan deze film en dat werd mij toen nog niet echt duidelijk. Het zou bijvoorbeeld nogal expliciet zijn, nou dat vind ik dus totaal niet. Ik had ook niet het idee dat het om een sexverslaafde ging, maar dat zou aan mijn referentiekader kunnen liggen al waren diverse klanten het met me eens...
    DVDPROFILER
    LG OLED 65G36LA; SONY HT-A9; SONY SA-SW5; Pioneer BDP LX58; SONY UBP-X700(Regio A/1 voor BD/DVD); Logitech Harmony Companion; Google Nest Hub's; Nvidia Shield 2019; PS3 60GB

  3. #3

    Standaard

    Een seksueel verleden met Sissy of misbruik door hun ouders wordt weliswaar gesuggereerd, maar nergens uitgesproken.

    Hier sla je de spijker op de kop. Fassbender's karakter kampt idd met een seksverslaving. Dit is ook door McQueen zelf aangegeven.

    Geweldige film trouwens.
    Royal O'Reilly Tenenbaum (1932-2001) Died Tragically Rescuing His Family From The Remains Of A Destroyed Sinking Battleship.

    My Dvd's & Blu Rays | WhatIWatch

  4. #4

    Standaard

    Ik had veel meer van deze film verwacht, zeker na de lovende kritieken. Dat de hoofdpersoon realiseert dat hij ergens mee zit wordt wel duidelijk (wat zich manifesteert als seksverslaving) en ook het eind geeft aan dat hij mogelijk niet kan ontsnappen daaraan, maar het verhaal komt geenszins echt van de grond. Dat stukje rennen duurt veel te lang en het bereikt ook geen echt doel in de film. Dat de zus zo graag contact heeft met haar broer is ook iets waar je zeker meer achter kan zoeken dan de normale broer/zus contacten, maar dat blijft veel te vaag c.q. suggestief om voor verdieping te zorgen. Op geen enkel moment 'raakt' de hoofdpersoon mij noch zo voor de andere karakters. Zeker geen baanbrekende film. Wellicht was het voor de meest preutse Amerikaan wel baanbrekend, maar zelfs dat verwacht ik eigenlijk niet. Zeer teleurstellend, terwijl er wel enkele scenes mooi gefilmd waren (puur visueel dan) als ik mij dat goed herinner. Deze film was voor mij nog een grotere teleurstelling dan Drive, die niet voldeed aan de trailers.
    SONY KDL40z5500 | SONY UBPX700B | Onkyo TX-SR577 | Energy Take Classic 5.1

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •