Pagina 4 van 4 EersteEerste 1234
De resultaten 76 tot 82 van 82 worden weergegeven.
  1. #76

    Standaard

    Als de meeste mensen deze film goed vinden dan vind ik dat prima hoor

    Ik lees/las alleen zo weinig positieve berichten.

  2. #77

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door TylerDurden Bekijk bericht
    Beetje de ketel aan het verwijten....???
    Laten we het er gewoon op houden dat er net zoveel verschillende meningen als mensen zijn over deze film. En dat daar, juist op een discussieforum, naar hartelust over gediscusseerd mag worden. Klaar.
    Ik hou wel van films met open eindes en verhaallijntjes die in een volgende film (bij HP, LOTR) verder uitgewerkt gaan worden. Een film dus die in een groter geheel geplaatst moet worden. Maar ook waarbij niet alle antwoorden gegeven worden en je meer te weten komt via de extra features op de dvd/blu-ray.

    Als ik nu naar 2001: ASO kijk, denk ik: de film is maar zozo. Maar kijk ik daarna de extra's op de BD, dan stijgt mijn waardering voor de film behoorlijk.

    Het punt bij Prometheus is denk ik, dat mensen het écht als een prequel op Alien zien, terwijl ik het echt als een filosofische film ziet over waar ligt de oorsprong van de mens, waar komen wij vandaan. Iets wat veel en veel groter is dan onze godsdiensten op Aarde. Dat maakt deze film voor mij boeiend, daar gelaten of het allemaal 'waar' en 'mogelijk' is. Want dat is hetzelfde met de Bijbel in mijn ogen (no offence!!).

    En misschien is dit wel een profetische film gebleken. Er wordt in ieder geval flink op los gediscussieerd over deze film

  3. #78

    Standaard

    Ik vraag me af hoe mensen deze film als filosofisch kunnen beschouwen. The Tree of Life, Stalker en Solyaris, die zijn filosofisch. Deze film bevat slechts een slecht uitgewerkt idee.

  4. #79

    Standaard

    Even een vraagje voor degenen die de 3d versie van amazon.uk hebben. Ik zou die willen hebben vanwege de making of van 2 uur die daar op staat. Ik heb zelf geen 3d tv. Maar: ik hoor tegenstrijdige berichten mbt nld ondertitels.

    Heb ik het goed dat de 3d disc wel nld ondertitels heeft en de 2d disc niet? Of heeft de 2d versie wel nld ondertitels?

  5. #80

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Pieter Rijkers Bekijk bericht
    Even een vraagje voor degenen die de 3d versie van amazon.uk hebben. Ik zou die willen hebben vanwege de making of van 2 uur die daar op staat. Ik heb zelf geen 3d tv. Maar: ik hoor tegenstrijdige berichten mbt nld ondertitels.

    Heb ik het goed dat de 3d disc wel nld ondertitels heeft en de 2d disc niet? Of heeft de 2d versie wel nld ondertitels?
    ik heb de us edition, en op de 2d disc staan geen nl. ondertitels. op de andere wel.

  6. #81

    Standaard

    OK. dan neem ik aan dat dat bij de UK editie ook is. Weet ik genoeg.

  7. #82

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Dai Bekijk bericht
    Iemand nog een verklaring waarom men een 90+ jarige man laat spelen door een 40 jarige (Ted-versie) met make-up? Slaat toch nergens op. Ik vind het ook niet plausibel dat die 40 jarige versie wellicht een rol krijgt in de volgende film. Met zo'n leeftijd verschil kan je gerust een andere acteur gebruiken.
    Het idee was aanvankelijk om Guy Pearce ook als jongere man te tonen in flashbacks/dromen/archiefbeelden. Voor zijn scenes als bejaarde werd hij dus met make-up oud gemaakt. Toen viel de beslissing om die eerste scenes niet te filmen of weg te laten. Maar toen was er al geen tijd meer om een oudere acteur te casten, of te duur. Vandaar. Guy Pierce duikt wel in zijn jonge gedaante op in een van de teaser trailers voor de film.

    Of je een sci-fi liefhebber moet zijn om van Prometheus te genieten? Het helpt allicht. Maar er zijn sci-fi films die dat genre kunnen overstijgen. Wellicht dat Prometheus hierin minder slaagt dan bv films als Alien en Star Wars? Maar laat iedereen dat vooral zelf uitmaken, natuurlijk.

    Vond het een geslaagde film met mankementen, laat ik het daar op houden. Wat me wel tegenvalt is dat sir Ridley ons maandenlang een Director's Cut beloofde die hij uiteindelijk niet leverde. Alleen losse deleted scenes, hopelijk verduidelijken die de onbeantwoorde vragen wat meer, maar het is toch niet hetzelfde. Deze BluRay komt erin, maar wel als de prijs wat is gezakt.

    Overigens kan een kassucces ook een cultfilm zijn; Star Wars is daarvan een lichtend voorbeeld. Cultfilm betekent simpelweg: film met een unieke fancultuur eromheen (en daar voldoet Star Wars ruimschoots aan). Dat zijn vaak onbedoeld slechte films met een beperkte fanbase, maar dat hoeft niet.
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

Pagina 4 van 4 EersteEerste 1234

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •