Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
De resultaten 1 tot 25 van 32 worden weergegeven.

Discussie: Gravity (Blu-ray)

  1. #1

    Standaard Gravity (Blu-ray)

    Gravity (Blu-ray)

    Prachtig visueel spektakel dat zich afspeelt in de ruimte.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    edit: niet mijn hele post verwijderen Ludo als iets je niet zint. Een mod edit was meer op zijn plaats geweest. Nu lijkt het op censuur...

    Goede review van de, voor mij, beste film van 2013. Komende week draait ie nog 5 dagen in IMAX hier in Tilburg. Dan ga ik gewoon weer, want deze film leent zich perfect voor big screen 3D!
    Laatst aangepast door Michael Hamers : 28-02-2014 om 18:49

  3. #3

    Standaard

    Ik heb de film lang niet willen zien om 2 belangrijke redenen. 1: Sandra Bullock en George Clooney zijn geen acteurs die astronaut kunnen zijn en 2: Ik hoorde alleen maar lovende reacties dat de 3D er zo fantastisch uitziet (en dat het verhaaltechnisch én in 2D een veel mindere film zou zijn). Als 3D dus een gimmick is om een film de moeite van het kijken (beleven) waard te laten zijn, haak ik af. Ik blijf het een drama vinden en zo erg afleiden.

    Maar afgelopen week dus de film alsnog thuis zitten kijken in 2D en inderdaad zijn Sandra en George in mijn ogen totaal miscast, en dat heeft niks met acteerprestaties te maken. Of juist weer wel, want het leek wel of ze een beetje in huis aan het klussen waren en mevrouw Bullock niet veel ervaring had daarmee. Maar die stuur je wel de ruimte in???? Ze hadden beter Jodie Foster kunnen gebruiken, aangezien zij al geloofwaardige ervaring heeft (Contact) en Sandra Bullock op een gegeven moment ook zo klonk toen ze alleen in het Russische ruimtestation zat.

    Verder zaten er nog meer dingen in de film waarbij ik dacht, dit is onrealistisch ivm gewichtloosheid in de ruimte en dan toch 'weggezogen' worden de ruimte in. Maar misschien is dat wel zo

    ik heb de film ondanks dit toch gewaardeerd met een 8, aangezien de filmscore echt geweldig is, de film ook 'best spannend' en het geheel natuurlijk heel erg goed gefilmd is, ook gewoon als oude vertrouwde film in 2D. Ga ik de film dan waarschijnlijk toch netjes aanschaffen

  4. #4

    Standaard

    Het verhaal heeft niet bijzonder veel om het lijf; de technische afwerking is echter du jamais vu. Er zitten inderdaad zoals Franklin zegt een paar wetenschappelijke onjuistheden in, maar het basisgegeven (ruimteongelukken ten gevolge van space debris) is wetenschappelijk wél onderbouwd genoeg om de film meerwaarde te geven.
    DVD-pagina - DVD Info - Facebook - SafeTrader
    Ik heb een fantasy-boek geschreven! Lees er alles over hier!

  5. #5

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Franklin1975 Bekijk bericht
    Sandra Bullock en George Clooney zijn geen acteurs die astronaut kunnen zijn
    Ben ik in zoverre met je eens dat astronauten inderdaad qua uiterlijk meestal hele lelijke mensen zijn en om dan juist een mooie actrice en acteur te kiezen... Alleen: beiden zijn wel acteurs en kunnen dus in principe elke rol spelen. Ik vond het juist een verfrissende en verrassende keuze en met name Sandra Bullock toont in deze film eens te meer aan dat ze veel meer in haar mars heeft dan menigeen haar toedicht.
    TV: Samsung UE55F8000 (3D) / Samsung UE49KS8000 (4K) | Blu-rayspeler: Oppo UDP-203 (4K/3D, regiovrij) / Panasonic DP-UB9004EG (4K/3D) | AV-receiver: Yamaha RX-A2080 Aventage / Yamaha RX-A880 Aventage | Luidsprekers: KEF KHT3005SE 5.1 / Dali Ikon 5 Mk2 | Surround koptelefoon: Sony MDR-HW700DS | Draadloze koptelefoon: Apple AirPods Max

  6. #6

    Standaard

    Gravity met de vinger op de fast forward-knop gekeken (2D) en dan vond ik het nog langdradig. Heel spannend vond ik het niet worden, want je wist dat Sandra Bullock het wel zou halen (er zijn maar weinig Amerikaanse blockbusters met een negatief einde) . Op teveel momenten dacht ik "tuurlijk, dat ook nog" of "dat is wel erg toevallig/makkelijk". Veel beslissingen in de film waren onlogisch, niet alleen die van Sandra , maar ook de scene waarin George, met Sandra op sleeptouw die weinig zuurstof heeft, naar de dode astronaut gaat . Ook kon ik geen band krijgen met ook maar 1 van de astronauten. Sandra verpeste het in het begin door niet te luisteren naar George en George was in het begin helemaal niets aan het doen, behalve het nadrukleggen op de 3D aspecten van de film. In de bios zal het visueel wel fantastisch zijn geweest, maar dan had ik mij echt zitten ergeren aan de slomheid van de film en veel meer. Ik moet wel zeggen dat ik niet onbevangen ging kijken en al niet positief gezind was.
    SONY KDL40z5500 | SONY UBPX700B | Onkyo TX-SR577 | Energy Take Classic 5.1

  7. #7

    Standaard

    Voor mij de afknapper van 2013.

    Children of Men was geweldig.........dit kun je nauwelijks een film noemen. Cuaron is volgens mij alleen met de 'visuals' bezig geweest en is gewoon vergeten er een verhaal of ook maar iets van inhoud in te stoppen. Het visuele is heel goed gedaan alleen na 10 minuten ben je daaraan gewend en dan blijft er gewoon helemaal niets meer over. Slaapverwekkend.

    Sandra Bullock had hier een 'razzie' award voor moeten krijgen trouwens. Wie heeft haar ooit verteld dat ze kan acteren ?

    Jammer, hopelijk pakt de volgende film van Cuaron beter uit.

  8. #8

    Standaard

    Toch vreemd dan dat deze film zowel door lezers als redacteuren/recensenten van de toonaangevende Engelse filmtijdschriften Empire en Total Film met afstand tot beste film van 2013 is gekozen.... Nee, het is geen flitsend verhaal met buitenaardse monsters, maar moet dat dan? Van dat soort inhoudsloze films hebben we er al meer dan genoeg. En de opmerking dat Sandra Bullock niet zou kunnen acteren kan ik toch nauwelijks serieus nemen. Maar ja, smaken verschillen.
    Laatst aangepast door Marcel Hoeve : 03-03-2014 om 19:56
    TV: Samsung UE55F8000 (3D) / Samsung UE49KS8000 (4K) | Blu-rayspeler: Oppo UDP-203 (4K/3D, regiovrij) / Panasonic DP-UB9004EG (4K/3D) | AV-receiver: Yamaha RX-A2080 Aventage / Yamaha RX-A880 Aventage | Luidsprekers: KEF KHT3005SE 5.1 / Dali Ikon 5 Mk2 | Surround koptelefoon: Sony MDR-HW700DS | Draadloze koptelefoon: Apple AirPods Max

  9. #9

    Thumbs up

    Mooie review. Voor mij ook met afstand de beste film van 2013 en een top Blu Ray.

    Zoveel lagen en symboliek om te ontdekken: spektakel, compositie, drama, filosofie, religie, leven en dood.
    Ik vind het prachtig als een film je zo meeneemt naar een plek waar je de eenzaamheid bijna tastbaar voelt als een mes in je ziel. Prachtig.

    Sandra Bullock maakte indruk op mij. Het zal verder wel een kwestie van smaak zijn, maar een actrice die een Oscar en een Golden Globe (beiden in 2010 voor The Blind Side) heeft gewonnen verwijten dat ze niet kan acteren lijkt me nogal paradoxaal.
    I have seen things you people wouldn’t believe... ...a perfect Blade Runner sequel...

  10. #10

    Standaard

    Gisteren voor de 2e keer in IMAX 3D gezien en dat is toch wel erg indrukwekkend hoor. Omdat ik de film al eerder zag kon ik me nu meer richten op de symboliek overal achter. Deze film heeft inderdaad erg veel lagen. Mooi moment vond ik dat wanneer Ryan de ISS bereikt en er net weer een flinke hap zuurstof heeft gepakt, ze zich even helemaal ontspant en in een foetushouding rondzweeft. kippevel gewoon...

  11. #11

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Marcel Hoeve Bekijk bericht
    Toch vreemd dan dat deze film zowel door lezers als redacteuren/recensenten van de toonaangevende Engelse filmtijdschriften Empire en Total Film met afstand tot beste film van 2013 is gekozen....
    Dus dat moet ik dan automatisch ook maar vinden ? Iedereen heeft toch een eigen mening over deze film.......

  12. #12

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Jeroen D Bekijk bericht
    Dus dat moet ik dan automatisch ook maar vinden ? Iedereen heeft toch een eigen mening over deze film.......
    Een recensie is een allerindividueelste expressie van een allerindividueelste emotie. Hoe meer dat klinkt en botst, hoe beter. Mijn favoriete film van 2013 heeft vorig weekeinde zelfs een Razzie gewonnen.
    En de moraal van het verhaal? Niks van aantrekken...
    DVD-pagina - DVD Info - Facebook - SafeTrader
    Ik heb een fantasy-boek geschreven! Lees er alles over hier!

  13. #13

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Werner Bekijk bericht
    En de moraal van het verhaal? Niks van aantrekken...
    Doe ik ook niet...........de dag dat ik anderen laat bepalen wat ik wel of niet kan waarderen zal nooit komen

    http://www.youtube.com/watch?v=VzzLngXfCcI

    Deze honest trailers zijn een beetje overdreven maar wel erg leuk. Hij toont veel dingen van de film aan waar ik mij ook aan ergerde. Vooral de tenenkrommend slechte dialogen.
    Laatst aangepast door Jeroen D : 04-03-2014 om 09:58

  14. #14

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Michael Hamers Bekijk bericht
    Mooi moment vond ik dat wanneer Ryan de ISS bereikt en er net weer een flinke hap zuurstof heeft gepakt, ze zich even helemaal ontspant en in een foetushouding rondzweeft.
    Grappig, want die foetus-scene vond ik juist echt helemaal niets. Eerst Barbarella en daarna de foetushouding...
    SONY KDL40z5500 | SONY UBPX700B | Onkyo TX-SR577 | Energy Take Classic 5.1

  15. #15

    Standaard

    Nadat mijn eerste ervaring met de film deels verpest werd door de mindere 3D in de lokale bioscoop, had ik nu een herkansing in de eigen thuisbioscoop. En eindelijk kon ik optimaal genieten van de film.

    Vanaf het begin zit je ook in de ruimte, om er pas aan het einde weer eruit te komen.

    Er is een mooi thema in verweven van wedergeboorte:
    Bullock die gebukt gaat onder het verleden, door het meest erge wat een ouder kan overkomen. Haar werk is het enige wat ze nog heeft. Om opnieuw 'geboren' te worden moet ze het verleden (mede symbolisch weergegeven door de oude rot Clooney die aan zijn laatste missie bezig is en die ze moet loslaten) achter zich laten. Alles wat te maken heeft met haar werk in de ruimte wordt vernietigd, tot ze alleen in een kleine capsule (baarmoeder) overblijft. Hieruit perst Bullock zich uit na de landing, als een (weder)geboorte, en herrezen zet ze haar eerste stappen op het land.

    Tenminste, dat haal ik er nu uit.

    Er zal nog wel meer zitten, maar dat bewaar ik voor de volgende kijkbeurt die er best snel aan zal komen.

  16. #16

    Standaard

    En nu ook met beschrijving van het 3D-beeld!
    Philadelphia Phillies: World Series Champions 2008, National League Champions 2009 & 2022 en National League East Champions 2010 & 2011

  17. #17

    Standaard

    Ik dacht dat daar geen onduidelijkheden over konden zijn ...die is werkelijk prachtig. Demo materiaal.

    Het zal voor de beleving misschien ook schelen of je deze film op een groot beeld kijkt of niet, zeg ik eerlijk. Dan wordt je meer de ruimte ingezogen. Als je ooit een excuus nodig had om die oude 42" weg te doen, dan is het nu.

  18. #18

    Standaard

    Ge-wel-di-ge film, wat een verhaal! Dat je deze film op FF kijkt, onbegrijpelijk. Dan ben je toch geen filmliefhebber. Op die manier kun je een film totaal niet beoordelen.
    Ik zou zeggen nog een keer rustig bekijken op normale snelheid en bij voorkeur in 3D. Als je er dan nog niets aan vindt dan kun je een mening geven.



    Klein puntje, je schrijft in de recensie over het het korte filmpje Aningaaq
    Het filmpje is te bekijken met (3 min) en zonder een introductie van de gebroeders Cuarón.
    . Dit moet natuurlijk vader en zoon zijn.
    Laatst aangepast door simplisico : 06-03-2014 om 17:15

  19. #19

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door simplisico Bekijk bericht
    Ge-wel-di-ge film, wat een verhaal! Dat je deze film op FF kijkt, onbegrijpelijk. Dan ben je toch geen filmliefhebber. Op die manier kun je een film totaal niet beoordelen.
    Ik zou zeggen nog een keer rustig bekijken op normale snelheid en bij voorkeur in 3D. Als je er dan nog niets aan vindt dan kun je een mening geven.
    Ik had de film ook niet kunnen zien of uit kunnen zetten, dan is de fastforward-knop toch een uitkomst als je toch wil kijken of de film (in mijn ogen) nog wat werd. Ik vond het verhaal flinterdun, niet echt spannend (op 1 of 2 scenes na) en waar anderen anderen heel veel symboliek zien vind ik het vergezocht. Ik geloof zeker dat in 3D de film beter is, maar dat maakt het zeker nog geen goede film. Dit is echt zo'n film met twee kampen, negatief en positief. Het zij zo.
    SONY KDL40z5500 | SONY UBPX700B | Onkyo TX-SR577 | Energy Take Classic 5.1

  20. #20

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door lockedfor Bekijk bericht
    Gravity met de vinger op de fast forward-knop gekeken (2D) en dan vond ik het nog langdradig. Heel spannend vond ik het niet worden, want je wist dat Sandra Bullock het wel zou halen (er zijn maar weinig Amerikaanse blockbusters met een negatief einde) . Op teveel momenten dacht ik "tuurlijk, dat ook nog" of "dat is wel erg toevallig/makkelijk". Veel beslissingen in de film waren onlogisch, niet alleen die van Sandra , maar ook de scene waarin George, met Sandra op sleeptouw die weinig zuurstof heeft, naar de dode astronaut gaat . Ook kon ik geen band krijgen met ook maar 1 van de astronauten. Sandra verpeste het in het begin door niet te luisteren naar George en George was in het begin helemaal niets aan het doen, behalve het nadrukleggen op de 3D aspecten van de film. In de bios zal het visueel wel fantastisch zijn geweest, maar dan had ik mij echt zitten ergeren aan de slomheid van de film en veel meer. Ik moet wel zeggen dat ik niet onbevangen ging kijken en al niet positief gezind was.
    ??? Je gaat een film al kijken met de vinger op de FFknop. Dus je heb je mening al klaar dat het saai wordt. En als je de ff knop steeds gebruikt kun je natuurlijk nooit in het verhaal komen en ook geen band krijgen met de personages. Als je een film wilt beoordelen moet je dat wel doen op basis van dat je de film ook daadwerkelijk gezien hebt. Anders is het net als een boek waarvan je hele stukken overslaat. Hoe moet je dan binding krijgen met een verhaal? Soms 'moet' je jezelf dwingen om in een bepaalde film geraken. En dan kun je nog weleens verrast worden in positieve zin. Ik zeg niet dat je de film goed MOET vinden, maar je manier van beoordelen vindt ik gewoonweg vreemd .

    ENIGSZINS vergelijkbaar met deze film is trouwens LOVE . 1 persoon op een spacestation die erachter komt dat er ineens geen contact meer is met de aarde. Allerlei hersenspinsels zie je voorbij komen. Trage film, waarbij ik zeker ook moeite had om door het eerste stuk te komen, maar aan het einde had ik toch iets van: 'goede film'.

  21. #21

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Pieter Rijkers Bekijk bericht
    ??? Je gaat een film al kijken met de vinger op de FFknop. Dus je heb je mening al klaar dat het saai wordt.
    Ik heb de film gekeken met de ff-knop voor veel delen, maar nergens heb ik gezegd dat ik al van plan was de ff-knop vanaf het begin te gebruiken. Dus je stelling klopt niet. Het klopt wel dat ik niet positief aan de film begon, maar dat maakt dat nog niet anders.

    En als je de ff knop steeds gebruikt kun je natuurlijk nooit in het verhaal komen en ook geen band krijgen met de personages.
    Hoe kan je een band krijgen met een George die voor de 3D alleen maar een beetje rondkart in zijn jetpack? En Sandra, daar kan ik dan nog inkomen dat je minder band krijgt met ff, doch kreeg ik ook niet het idee dat ik iets miste (je weet natuurlijk niet wat ik allemaal wel en niet zonder FF heb gezien (ff indekken))

    Als je een film wilt beoordelen moet je dat wel doen op basis van dat je de film ook daadwerkelijk gezien hebt. Anders is het net als een boek waarvan je hele stukken overslaat.
    Ik heb niets overgeslagen, alleen - om bij een boekvergelijking te blijven - de sleutelwoorden gelezen.

    Ik zeg niet dat je de film goed MOET vinden, maar je manier van beoordelen vindt ik gewoonweg vreemd .
    Trage film.
    Dit is 1 van eerste films waar ik ooit de ff-knop heb gebruikt. Of ik de film zonder of met FF had gekeken maakt voor mijn oordeel niets uit. De euvels (voor mij) in de film zitten er toch in, dun verhaal en onlogische beslissingen (niet alleen van Sandra). Als de film minder traag was geweest en met een sterker verhaal had ik het zeker een beter film gevonden. Ik vind genoeg 'trage' films leuk (heb een aardige classic-collectie met dergelijke films), maar deze film....nee, daarvoor vond ik het geheel te rommelig.
    SONY KDL40z5500 | SONY UBPX700B | Onkyo TX-SR577 | Energy Take Classic 5.1

  22. #22

    Standaard

    Duidelijk. Ieder zn mening zullen we maar zeggen. Al met al ben ik wel benieuwd. Heb m zelf nog niet gezien. Ik las zoveel positieve reacties dat die van jou opviel.

  23. #23

    Standaard

    Pieter, als je de link aanklikt zie je dat de meningen over deze film sterk uiteenlopen.

    http://www.amazon.com/Gravity-Blu-ra...owViewpoints=1
    Laatst aangepast door Jeroen D : 07-03-2014 om 13:13

  24. #24

    Standaard

    Ik heb eigenlijk alleen reacties gelezen als 'mooi', 'geweldig' of 'niets aan'. Ik ben bewust nooit door gaan lezen omdat ik graag onbevooroordeeld een film bekijk en zelf een oordeel vel. Dus daarom bedank ik je Jeroen D voor je zoekwerk, maar ik ga het niet eerder bekijken dan dat ik hem zelf heb gezien. Misschien dat ie nog ergens in een bios draait..

  25. #25

    Standaard

    Hoe flinterdun het verhaal ook: het is spannend. Heb hem nu twee keer gezien en zou hem zo een derde keer weer kijken. Inhoud hoeft niet altijd, het is al een hele kunst om continu de spanning te bewaren en dat vind ik hier prima gelukt.

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •