Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
De resultaten 26 tot 30 van 30 worden weergegeven.
  1. #26

    Standaard

    Star Trek: The Next Generation - Season 4 [1990-1991]
    Seizoen 4 gaat verder waar seizoen 3 eindigt qua verhaallijn, na de afsluiter en cliffhanger van S3, maar ook zeker qua niveau. S3 is vooral in het tweede gedeelte heel sterk, terwijl S4 juist in het eerste gedeelte heel sterk is. Was daar één seizoen van gemaakt en je had een geweldige seizoen gehad met alleen maar hoogtepunten. Het tweede gedeelte van S4 heeft, met een aantal uitzonderigen daargelaten, vrijwel alleen maar gemiddelde episodes wat nog altijd degelijk en goed is. In S4 verlaat Wesley Crusher de serie, zien we geen "Borg" en "Ferengi", is er uiteraard veel "Romulans" en "Klingon" en worden de "Cardassianen" geïntroduceerd die we later veel in "DS9" zullen zien wat ook geldt voor "Keiko O'Brien" die in S4 in haar eerste episode meteen trouwt met "Chief O'Brien". Wat in S4 opvalt, is dat naast de in elk seizoen terugkerende "Q", "Lwaxana Troi" en sinds S3 "Lt Barclay" ook andere personages terugkeren zoals "Vash", "The Traveler" en "Dr. Leah Brahms" waarvan de eerste ongetwijfeld nog zal terugkeren met "Q". Wederom een leuk seizoen met hoogtepunten zoals: "Redemption: Part 1", "Reunion", "Remember Me", "The Wounded" en "Brothers".

  2. #27

    Standaard

    Star Trek: The Next Generation - Season 5 [1991-1992]
    In seizoen 5 opvallend veel afwezige inhoudelijke elementen die in de voorgaande jaren wel aanwezig waren. Zo is er dit seizoen voor het eerst geen aflevering met 'Q' en keert ook 'Barclay' niet terug in dit seizoen wat ik beide wel jammer vond. Dit seizoen wederom geen holodekaflevering wat ik niet begrijp en ook iets teleurstellend vond net als het gemis van de 'Klingons' die zeer minimaal in seizoen 5 voorkomen. Verder valt ook op dat de 'Ferengi' wederom een heel seizoen minimaal aanwezig zijn. Er is een aflevering met een 'Borg', maar ook de 'Borg' zien we dus minimaal in seizoen 5.

    Wat is er wel in seizoen 5? Nadat de 'Cardassianen' eerder al waren geïntroduceerd is het in dit seizoen de beurt van de 'Bajoranen' die in conflict zijn met elkaar wat in DS9 nog verder zal worden uitgewerkt. Daarnaast zijn ook de 'Romulans' veel aanwezig en op dreiging uit tegen de 'Vulcans' en 'Starfleet' zelf in een aantal bombastische actieafleveringen. Keert 'Lwaxana Troi' wel weer terug en wordt de 'Bajoraan' Ro Laren (Michelle Forbes) als nieuwe vaak terugkerende lid van de 'Enterprise' geïntroduceerd. Verder valt het aantal bekende namen op die voornamelijk na de TNG bekend werden of wellicht door de serie zelf. Namen als Ashley Judd en Famke Janssen en is er een leuke cameo van Kelsey Grammer (Cheers en Frasier). Ten slotte valt de terugkeer van Spock (uit 'TOS'), Wesley Crusher en die van Tasha (nu niet als Tasha maar als halve 'Romulaan') op en zien we Paris (uit 'Voyager') in een andere rol al in 'TNG' wat hem een paar jaar later definitief een vaste rol opleverde in 'Voyager'.

    Dit 5e seizoen is zeker niet beter dan de twee voorgaande, maar eveneens ook niet minder. Dit seizoen dus geen verbetering als je het mij vraagt, maar soms is dat dan ook niet nodig want dit seizoen heeft genoeg leuke afleveringen zoals: 'The Next Phase', 'Unification: Part 1 & 2', 'Disaster', 'Ensign Ro' en 'Time's Arrow: Part 1'.

  3. #28

    Standaard

    Bewonderingswaardig dat je die boxen er zo snel doorheen jast, ik heb de 7 boxen ook allemaal, al jaren 8) maar nog maar 2 boxen bekeken, en ben toch echt fan van de serie.

    Waar haal je de tijd vandaan om in 5 dagen zo'n hele box te bekijken ondertussen nog niet Star Trek moe, je moet de begintune wel uit kotsen nu :P
    Grtz Ron

  4. #29

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Ron-G
    Bewonderingswaardig dat je die boxen er zo snel doorheen jast, ik heb de 7 boxen ook allemaal, al jaren 8) maar nog maar 2 boxen bekeken, en ben toch echt fan van de serie.

    Waar haal je de tijd vandaan om in 5 dagen zo'n hele box te bekijken ondertussen nog niet Star Trek moe, je moet de begintune wel uit kotsen nu :P
    Ik heb TNG ook al heel lang op dvd en vond het wel eens tijd om de hele serie gewoon in 1 maand te zien nu ik daar tijd voor heb. Student die het nu niet druk heeft :wink:

    De begintune blijft prachtig en ST-moe ben ik nog zeker niet alhoewel er episodes tussen zitten die ik minder weet te waarderen als de toppers. Hierna de 4 speelfilms waarvan ik de laatste 2 nog niet heb gezien en daarna DS9 waarvan ik slechts zo'n 20% ken.

  5. #30

    Standaard

    Star Trek: The Next Generation - Season 6 [1992-1993]
    Dit seizoen wordt vaak gezien als het beste en leukste seizoen. Voor mij persoonlijk was dit ook het leukste seizoen. Dit komt oa door in dit 6e seizoen alle elementen in de scripts te gooien wat mij aanspreekt. Zo begint dit seizoen uiteraard weer met het vervolg van de cliffhanger van het vorige seizoen en eindigt het seizoen zelf weer met een cliffhanger wat sinds seizoen 3 een traditie is geworden en mij ook bevalt. Daarnaast is er sinds seizoen 5 ook een extra dubbele aflevering tijdens het seizoen en wordt dat in seizoen 6 ook nog eens twee keer gedaan. Dan zijn er voor het eerst in het seizoen ook echt daadwerkelijk alle belangrijke aliëns uit "TNG" serieus aanwezig en vaak zelfs in dezelfde aflevering. Zo zijn de "Cardassianen", "Romulans", "Ferengi", "Klingons" en de "Borg" allen aanwezig vaak in weer andere rollen dan voorheen het geval was. Dan is er het Holodek dat in dit seizoen ook weer serieus wordt gebruikt in zeker 2 leuke episodes wat ook opvallend mag worden genoemd. "Barclay" en "Q" ontbraken helaas in het vorige seizoen voor het eerst. In dit seizoen zien we beide heren terug en dat ook nog eens twee keer voor beide leuke personages en keert Lore ook nog eens terug. Het aantal minder leuke afleveringen is dan ook duidelijk het minst aanwezig van de 6 seizoenen. "Lwaxana Troi" ontbreekt wel en ook "Guinan" zien we slechts twee keer, maar beide personages zijn in vergelijking met wat er extra gekomen is in dit seizoen 6 maar een minimaal gemis. "Guinan" keert dan ook pas terug in de speelfilms. Ook "Chief O'Brien" en zijn vrouw "Keiko" zijn er dit en het volgende seizoen niet meer bij. Beiden zien we in "DS9" veel en maakten de overstap die ook "Worf" later zou maken. Ten slotte is er een leuke gastrol van "Scotty" uit "The Original Series" en is er de 'dubbele aflevering' met "Deep Space 9" met ook een gastrol van "Dr. Bashir" uit die serie. Leuke afleveringen zijn oa "A Fistful of Datas", "Ship in a Bottle", "Chain of Command: Part 1 & 2", "Frame of Mind", "Timescape" en "Descent: Part 1".

    -------

    Star Trek: The Next Generation - Season 7 [1993-1994]
    In dit laatste seizoen eindigt de serie op een passende wijze. Elk personage heeft wel een bijzonder laatste moment in de serie. Verschillende verhaallijnen en elementen hebben een passend einde. En veel vaste gastrollen zien we ook voor het laatst op een leuke manier. De laatste aflevering is een terugkeer van een aantal oude bekenden en ook hiervoor geldt dat het zeer passend en een goed en degelijk eind is. Na deze laatste dubbele aflevering begonnen al zeer kort erna de opnames voor de eerste speelfilm met de leden van "TNG" wat daarna nog 3 keer werd overgedaan. Al met al een goede laatste seizoen waarin opvalt dat niet het niveau van seizoen 6 werd gehaald, maar zeker niet onder doet voor de seizoenen 3,4 en 5 en zeker beter is dan de twee eerste seizoenen. Een leuke gastrol is er voor Paul Sorvino (Goodfellas) en eigenlijk zien we verder alles wat je kunt verwachten in een seizoen "TNG" met uitzondering van de "Borg" die later wel zullen terugkeren in één van de speelfilms. Hoogtepunten zijn oa: "Gambit: Part 1 & 2", "Parallels", "The Pegasus", "Lower Decks" en "Preemptive Strike".

Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •