De resultaten 1 tot 3 van 3 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Wat is digitale televisie?

    Wat is digitale televisie?

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    De grootste verandering tussen digitale en analoge televisie is het signaal. Vroeger kreeg je een analoog signaal binnen. Via het analoge signaal ontvang je vrijwel nooit honderd procent van het signaal wat voor beeldverstoringen kan zorgen. Dan zat je weer uren aan de antenne en in de instellingen van het televisiemenu om het signaal zo goed mogelijk af te stemmen en had je uiteindelijk nog steeds ruis door het beeld.
    Maar is het niet zo bij digitale ether-ontvangst dat je bij digitaal of alles hebt of helemaal niets. Bij analoog had je dan nog de bekende ruis maar had je nog wel iets. Ik merkte het vroeger in Frankrijk. Analoog had je dan een wat gestoord beeld maar zag je nog iets maar later met digitaal was het je had het wel of je had het niet.

  3. #3
    AllesOverFilm Forum Crew Avatar van Claudio Santulli
    Registratie datum
    May 2002
    Woonplaats
    Ja, tenzij de hemel naar beneden valt...

    Standaard

    Er is ook een schemerzone waarin het beeld blokkerig wordt. Dus het is niet altijd alles of niets. Sommige aanbieders van digitale tv gooien ook zoveel data over de lijn dat dit ook ten koste van het signaal kan gaan. Vaak heb je het wel zelf in de hand door bijvoorbeeld betere coaxkabels of een goede wandcontactdoos te gebruiken zoals bijvoorbeeld bij het populaire DVB-C ( via de kabel).
    Creativity, it's all in the mind!
    So much to do, so little time...

    LG OLED EVO 83G26LA, Denon AVC-X8500HA, OPPO UDP-203, Ziggo Next Mini x3, Logitech Harmony Elite, B&W FPM-series, Cambridge Audio WS30 (7.1.2), SVS SB3000, Xbox Series X, PS5 Spider-man L.E., Samsung Z Fold4, Samsung Galaxy Tab S7

    That's no moon, it's a spacestation!
    We're gonna need a bigger boat!
    www.electricdriver.eu

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •