De resultaten 1 tot 3 van 3 worden weergegeven.
 1. #1

  Standaard Nieuwsbrief Rodisc extra

  Beste DVD-bezitter,

  Eind vorig jaar heb ik u laten weten, wat er in de handel gaande is, voor wat de wens betreft van de Nederlandse maatschappijen om het liefst de keuze voor de consument te beperken tot uitsluitend Nederlandse produkten. Via juridische wegen is men vervolgens bezig import tegen te gaan. Het is van onze kant even stil geweest, maar nu wordt het weer even tijd voor een update.

  Vorig jaar september kregen we onverwacht een door de Nederlandse Hollywoodmaatschappijen gestuurde deurwaarder op bezoek, die van mening was, dat wij illegale DVD's verkochten. De definitie van een illegale DVD blijkt tegenwoordig alle DVD's te zijn, die afkomstig zijn van buiten de EG. Wij hadden een aantal volledig legale DVD's van een paar jaar oude titels uit Amerika staan, waarvan de uitgevers niet eens de rechten hebben. Zelfs tweedehands DVD's werden plotsklaps als illegaal bestempeld. Iets wat jarenlang geen bezwaar is geweest.

  Na het bezoek van de deurwaarder hebben we nog wekenlang pogingen ondernomen om met de betrokken partijen een gesprek over deze dubieuze praktijken aan te gaan. De Nederlandse maatschappijen verwezen allen echter naar hun belangenbehartiger, de NVPI. De NVPI verwees echter weer naar de maatschappijen. Door op deze wijze te handelen hebben de maatschappijen en de NVPI bewust de mogelijkheid gefrustreerd om een gesprek aan te gaan om zo het conflict in een vroeg stadium tot een oplossing te brengen.

  Nadat ik in november en december over dit hele gebeuren uiteindelijk maar melding maakte in onze nieuwbrieven, werd er opnieuw een deurwaarder gestuurd, die wederom constateerde, dat wij tweedehands regio #1 DVD's verkochten en oudere titels, waarvan de NVPI-leden geen rechten bezitten om het te mogen uitbrengen.

  Vervolgens zijn diverse Nederlandse Hollywoodmaatschappijen een waar treiterbeleid tegen ons begonnen. Dit treiterbeleid bestaat uit het verslechteren van onze condities, nieuwe titels later of zelfs niet uitleveren en het ons weigeren van enige (release-) informatie te voorzien.

  Inmiddels hebben ook diverse partijen, waaronder Ro-Disc, dreigementen van de NVPI ontvangen, waarin dwangsommen worden opgelegd via een kort geding, als wij ons wederom betrekken in "negatieve stukken over de NVPI en haar leden in de media in de ruimste zin van het woord".

  Hierbij moet ik wel opmerken, dat 20th Century Fox wel lid is van de NVPI, maar zich blijkbaar niet wenst te verlagen tot het niveau van de overige NVPI-leden.
  Fox heeft zich altijd bereid gevonden om over deze kwestie in een goed gesprek het een en ander toe te lichten, voor zover men dat als NVPI-lid kan of mag.

  De leden, die een verzoek hebben ingediend om ons en andere speciaalzaken te dagvaardigen zijn:
  - Columbia Tristar
  - Universal Pictures
  - Warner Home Video
  - Buena Vista (Walt Di$ney)

  Paramount zit hier niet tussen, maar passen weldegelijk een treiterbeleid toe. Het oogkleppenbeleid van Buena Vista kan niet beschouwd worden als treiterbeleid in deze zaak.

  Aan onze eerste uiting over bovengenoemde onschadelijke import hebben we een actie gekoppeld met de importversie uit Engeland van Shrek. Dat mailtje hebben we naar ons volledige bestand gestuurd van meer dan 24.000 partikulieren en adressen in de industrie. Volgens het vakblad 'Muziek en Beeld' was dit aanleiding voor andere verkooppunten om Shrek ook op te nemen, waar wij aan hebben meegewerkt. Dit gebeurde zo massaal, dat samenstellers van Top-zoveellijsten voor Nederland er niet onderuit kwamen om de titel toch op te nemen. Normaal gesproken werden import DVD's vermeden uit verkooplijsten uit 'relatiebeheer' met de Nederlandse uitgevers. Sindsdien staan er in de landelijke toplijsten regelmatig importproducten en is de import alleen maar toegenomen.

  Vanaf dag 1 kwam de grootste weerstand vanuit 'het brein' Columbia Tristar. Al zeer snel na onze eerste publicatie, werden in december leveringen stopgezet en weigerden men enig contact. Voor ons reden te meer om voornamelijk Columbia DVD's uit Engeland te halen en dit aan de hele handel aan te bieden. Iets waar men juridisch niets aan kan doen. Ook dit werd verassend breed opgepakt, waardoor onze distributietak Ro-Vision alleen al op ruim 15.000 doorgeleverde Columbia Tristar DVD's zit. Dit is voor een maatschappij behoorlijk extreem. De actie tegen Columbia is hiermee de meest succesvolle actie, die we tot nu toe hebben gehouden. Zelfs meer dan onze laatste aktie tegen een 'foute' maatschappij een paar jaar geleden.

  We blijven proberen contact te maken met Columbia Tristar. Een paar weken geleden kwam na een half jaar zwijgen de eerste reactie. Omwille van prioriteiten was men niet eerder in de gelegenheid geweest om op onze talloze verzoeken te reageren, aldus Columbia. Men gaf vervolgens aan geen behoefte voor een gesprek te hebben.

  Ondertussen weigert men ons nog altijd te leveren en moeten wij in feite gewoon doorgaan met het importeren van hun titels.
  Momenteel zijn we de 15.000 gepasseerd, maar we willen natuurlijk naar de 25.000 toe. Voor zeker elk adres in ons bestand een import DVD van Columbia

  Robert Verhoef


  EDIT: Het commerciele bericht is verwijderd

 2. #2

  Standaard Robert Verhoef for President

  De manier waarop Robert zich verzet tegen de Nederlandse DVD Mafia / NVPI / Brein verdient onze uitgebreide support.

  Veel succes en ga zo door Robert
  Born in Lust turn to Dust , Born in Sin come on In.

 3. #3

  Standaard

  Inderdaad, succes met deze actie, ik sta er volledig achter
  StarTrader +41 BronzeTrader +15 DVDcollectie
  - what we do in life echoes in eternity -

Instellingen bij het plaatsen van berichten

 • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
 • Je mag geen antwoorden plaatsen
 • Je mag geen bijlagen invoegen
 • Je mag niet je berichten aanpassen
 •