De resultaten 1 tot 1 van 1 worden weergegeven.
 1. #1
  AllesOverFilm Forum Crew Avatar van Claudio Santulli
  Registratie datum
  May 2002
  Woonplaats
  Ja, tenzij de hemel naar beneden valt...

  Standaard De ongeschreven wetten van de Handel forums!

  De ongeschreven wetten van de Handel forums!

  Hallo allemaal,

  Er zijn veel mensen die niet goed weten hoe het handelen gaat op het forum van dvd.nl. Ik heb daarom onderstaande tekst geschreven over hoe je ongeveer met elkaar dient om te gaan en hoe je moet ruilen/kopen. Lees het rustig door en probeer ervan te leren wat je niet weet. Het helpt iedereen!

  Er zijn een paar simpele ongeschreven wetten voor de handel forums:

  Het is gebruikelijk om te (onder)handelen met de persoon die als eerste reageert, of in jouw topic, of via pm. Er zal er altijd 1 de eerste zijn. Die heeft dus ook het eerste recht. Het werkt dus niet zo dat je een aantal biedingen afwacht en daarna bepaalt wie hem mag kopen. Je moet echt het rijtje afgaan. Het kan natuurlijk voorkomen dat je tegen de eerste 4 zegt dat je niet in hun aanbod bent geïnteresseerd, gewoon omdat je al weet dat nummer 5 jou een superbod doet. Kijk, daar is niets op aan te merken.

  Het is ook niet gebruikelijk om mensen openlijk tegen elkaar te laten opbieden, je moet namelijk een vraagprijs vermelden.

  Met ruilen zitten er uiteraard enkele haken en ogen aan. Want tenslotte hoop jij de perfecte ruil te maken, dus wacht je net zolang tot die ene perfecte dvd wordt aangeboden. Dat is dus wat anders, daar kun je gerust tegen mensen zeggen dat je nog even afwacht wat er nog meer wordt aangeboden.....Doe dit niet te vaak, dan wordt met terecht ongeduldig. Als je echt maar 1 enkele dvd wilt hebben dan moet je dat duidelijk aangeven. Het geven van een wishlist zorgt voor veel duidelijkheid.

  Je moet natuurlijk als je eenmaal tot een ruil/koop bent gekomen via pm of email met die persoon adressen of bankgegevens uitwisselen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten met het opsturen van de dvd totdat hij geld heeft overgemaakt, je kunt ook direct elkaar vertrouwen en gelijk oversteken. Je zult daar zelf een keuze in maken, en die zal altijd door de andere partij gerespecteerd moeten worden.

  Het is te allen tijde verboden om in een thread winkelprijzen te noemen omdat je van mening bent dat de vraagprijs te hoog ligt. Je kunt dit altijd aan de verkoper melden via een pm. Vervuil andermans threads dus niet!! hier kun je erover lezen

  Kopers zullen zelf altijd goed moeten afwegen of ze een dergelijke hoge prijs wel willen betalen. Kijk daarom voordat je een dvd koopt goed in de Pricewatch wat de dvd 1e hands kost. Dit scheelt veel ergernis achteraf. Zorg er ook altijd voor dat je goed bent geïnformeerd door de verkoper/verruiler over welke versie precies en met welke specs de dvd is die je van hem of haar overneemt. Vraag daar dus specifiek naar!!

  Het is altijd belangrijk om een dvd goed op te sturen. Het gebeurt nog te vaak dat de ontvanger teleurgesteld wordt terwijl dat voorkomen had kunnen worden met een goede behandeling van de dvd en van de manier van opsturen. Hieronder dus enkele zeer belangrijke punten over hoe om te gaan met dvd's:


  • Probeer ten allen tijde je DVD te behandelen alsof ie van iemand anders is (dus met respect). Niemand zit te wachten op vingerafdrukken en kapotte cases en covers.
  • Verstuur DVD's altijd in een stevige envelop. Dat kan een bubbeltjesenvelop zijn, of zelfs een hardkartonnen doosje/envelop zoals bedrijven als Ezy en Devoted vanuit Australië dat doen.
  • Betreft het een DVD met kartonnen hoes (zoals bijv. Harry Potter): Zorg ervoor dat de deze goed stevig verpakt wordt. Een bubbeltjes envelop is dan vaak niet voldoende; gebruik extra kartonnen versteviging.
  • Leg op de DVD zelf voordat je hem sluit een stukje keukenpapier of bubbeltjesfolie. Dit zorgt ervoor dat de DVD niet gaat glijden in de case, waar krassen door kunnen ontstaan.  Link naar de thread over het noemen van prijzen toegevoegd. Dan kun je snel lezen hoe men erover denkt.
  Link naar de algemene ergernis thread van DVD Veiling.

  Veilingen


  In de veiling is de eindtijd erg belangrijk. Het is daarom heel belangrijk dat iedereen zijn tijdinstellingen heel goed heeft staan. Het forum zet standaard de instelling op Greenwich Main Time. Dat is dus een uur te vroeg vergeleken met onze keukenklok. Het is daarom heel belangrijk dat IEDEREEN in zijn of haar profiel de tijd JUIST instelt. Dat betekent dat iedereen zijn tijdzone moet instellen op GMT + 1 uur, dit om problemen te voorkomen. Ik hoop hiermee toekomstige problemen in Veiling voor te zijn.

  Plussen en minnen. (Plussen en minnen zullen altijd eerst door de moderators beoordeeld worden)

  Wat hiernaast ook erg belangrijk is is om even duidelijk te stellen wanneer je een plus dan wel een min uitdeelt.
  De laatste tijd was daar onduidelijkheid over en ik merkte dat het nergens op het forum terug te vinden was over hoe en wat.


  Een plus kun je iemand geven na het volgende:

  • Je bent tevreden over de dvd (of meerdere) die je zojuist hebt ontvangen van de postbode.
  • Je bent blij dat de koper het geld heeft overgemaakt.
  • Je bent tevreden over de termijn waarin de deal heeft plaatsgevonden en is afgerond.


  Belangrijk om te benadrukken bij het geven van een plus is dat je hem geeft voor 1 transactie. Het maakt dus niet uit om hoeveel dvd's het gaat. Je kunt dus best 4 dvd's kopen van iemand en dat in 1x betalen. Hij geeft jou dan 1 plus voor het betalen en jij geeft hem dan 1 plus voor het ontvangen van de dvd's.

  Een min kun je iemand geven bij de volgende gevallen:


  • Je hebt de dvd beschadigd gekregen en het is duidelijk dat het NIET aan de post ligt, maar aan de verpakkingsmethode van de verkoper. (In sommige gevallen kan de post wel degelijk aansprakelijk worden gesteld wanneer iets beschadigd aankomt. Men werkt daar namelijk met sorteermachines voor brievenbuspost. Wanneer een envelop die wel door de bus past maar te dik is voor die machine wordt hij er pas uitgehaald wanneer men merkt dat hij er niet door kan. Voor de inhoud is dit vaak dan al te laat. Dan kun je het nog zo goed inpakken.)
  • De dvd blijkt nog voor de verkoop door de verkoper heel slecht behandelt te zijn geweest en je was in de veronderstelling dat de dvd in zeer goede staat verkeerde.
  • Je hebt nooit het geld gekregen voor je dvd die je verkocht hebt.
  • Na enkele bevestigingen zegt de verkoper plots dat hij de dvd toch maar wilt behouden, erg vervelend voor de koper dus. Andersom natuurlijk ook.


  Belangrijk puntje hierbij is dat je als koper van de dvd er nooit van moet uitgaan dat de dvd wel goed is en wel de goede regio is enzovoorts. Je moet om eigen teleurstelling te voorkomen vantevoren heel duidelijk vragen hoe de dvd is. Hoe is de conditie? Welke regio? Welke versie? Welk upc nummer? Al die vragen helpen je met je koop.

  ps: Voor aanvullingen of commentaar hierop kunnen hier gepost worden via pm of naar de moderators.

  Alvast bedankt voor het meedenken!!

  Groet Rein Schaap

  Aangepast door Claudio Santulli op 30-09-2013. Met dank aan Rein Schaap voor het opstellen van deze leidraad waar wij graag naar verwijzen!
  Laatst aangepast door Claudio Santulli : 30-09-2013 om 13:36
  Creativity, it's all in the mind!
  So much to do, so little time...

  LG OLED EVO 83G26LA, Denon AVC-X8500HA, OPPO UDP-203, Ziggo Next Mini x3, Logitech Harmony Elite, B&W FPM-series, Cambridge Audio WS30 (7.1.2), SVS SB3000, Xbox Series X, PS5 Spider-man L.E., Samsung Z Fold4, Samsung Galaxy Tab S7

  That's no moon, it's a spacestation!
  We're gonna need a bigger boat!
  www.electricdriver.eu

Instellingen bij het plaatsen van berichten

 • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
 • Je mag geen antwoorden plaatsen
 • Je mag geen bijlagen invoegen
 • Je mag niet je berichten aanpassen
 •