Pagina 145 van 176 EersteEerste ... 4595135141142143144145146147148149155 ... LaatsteLaatste
De resultaten 3.601 tot 3.625 van 4379 worden weergegeven.
  1. #3601

    Standaard

    Vandaag een beetje film-noirs gekeken (ben niet zo thuis in de definities, maar neem aan dat deze drie onder het genre vallen)

    15. Touch of Evil (1958.)
    Wow. Wat een fantastische film zeg, had ik niet zien aankomen. Één van de beste film-noirs die ik gezien heb. Zeker een meesterwerk van Orson Welles Een geweldig verhaal over moord, misleiding, verraad en corrupte agenten.

    Visueel ongelooflijk krachtig, met interessante personages en sterk acteerwerk. De mooie openingsscène die eindigt met een knaller zorgt ervoor dat zuigt de kijker in de film wordt gezogen en laat pas los als de aftiteling begint te rollen.

    8.6
    16. The Night of the Hunter (1955)
    Vaders geeft zijn twee kinderen een smak geld voordat hij de bak in gaat, zijn celgenoot komt dit te weten en probeert na vrijkomst het geld van de kinderen afhandig te maken.

    Wederom ben ik totaal overdonderd door de visuele stijl van de film, en ik begin steeds meer waardering voor film-noirs te krijgen. De film kent mooie shots met fantastische belichting en lichtval, welke zorgen voor een indrukwekkend schaduwspel en duistere silhouetten. Vooral de nachtscenes blinken uit.

    Noemenswaardig is de rol die Robert Mitchum neerzet. Een hele enge man, een soort 'preacher from hell'. Iets aan hem voelt gewoon niet goed en in elke scene steelt hij de show.

    Would you like me to tell you the little story of right-hand/left-hand? The story of good and evil?

    8.3
    17. The Wrong Man (1956)
    Aangrijpend verhaal over een man die wordt veroordeeld voor een daad die hij niet gepleegd heeft, het bewijzen van z'n onschuld en de gevolgen hiervan op zijn vrouw.

    Stijlvol. Donker. Depressief. Fonda is fantastisch, evenals de muziek.

    8.1

  2. #3602

    Standaard

    De laatste twee hebben zeker noir elementen, maar zijn geen die hard film noir of film noir volgens de 'traditionele' definitie. Aan de andere kant, die is zo ruim dat er eigenlijk weinig beperkingen zijn!

    The Night of the Hunter moet ik ook snel weer zijn, wat een duister sprookje was dat zeg...
    Royal O'Reilly Tenenbaum (1932-2001) Died Tragically Rescuing His Family From The Remains Of A Destroyed Sinking Battleship.

    My Dvd's & Blu Rays | WhatIWatch

  3. #3603

    Standaard

    IL Deserto Rosso (The Red Desert)
    De meest abstracte film die ik tot nu toe van Antonioni heb gezien was ook meteen de minste. De film is afstandelijk qua verhaal, dat me over de hele lengte maar weinig kon boeien.
    Monica Vitti speelt wel een pracht rol als een vrouw met psychische stoornis die zich voelt aangetrokken tot een collega van haar man.
    Het gebruik van kleuren is, in Antonioni`s eerste kleuren film, wel goed en is ook wat mij betreft één van de weinige interessante dingen in een film die voor het gevoel veel te lang duurt.

    6,5/10

    Two-Lane Blacktop
    Vanwege het feit dat ik samen met een kameraad in april zelf een roadtrip door het westen van de VS ga maken, vond ik het tijd om alvast een beetje in de stemming te komen door middel van een road movie.
    Two-Lane Blacktop is echter meer dan dat. Naast een road movie is het bovenal een prachtige existentieele film waarin (vooral) de (bij-)personages van alles over het leven leren en het leven leren waarderen. Dat levert een aantal prachtige scenes op. Doordat Hellman het narratieve gedeelte van de film niet echt tot hoofdpunt van de film maakt, krijgen de personages veel tijd zich te ontwikkelen.
    Een prachtige film die na meerdere kijkbeurten alleen nog maar beter kan worden.

    8,0/10
    New: The Last Warning - MoC LE, Vampyr - MoC LE
    Coming ASAP: -

  4. #3604

    Standaard



    Uitermate spannende Zweedse miniserie (nou ja, 20 uur is niet echt mini) die zeker aan te bevelen is voor liefhebbers van misdaadseries en detectives. Keer op keer word je op het verkeerde been gezet terwijl je kommisaris Lund volgt tijdens haar speurtocht naar de moordenaar op een jong meisje. Knap camerawerk, onwijs knappe tune, goed acteerwerk, een super verhaal ....

    Aanradertje, een dikke negen!
    Laatst aangepast door Mark TG : 09-01-2010 om 21:45 Reden: waardering

  5. #3605

    Standaard

    The Hurt Locker (2008 )

    Toen ik deze film in de ''verwacht'' lijst van Pathe zag staan, dacht ik dat het om een standaard actie filmpje ging.
    Dit wil ik dan ook onmiddellijk terugnemen, want wat was dit een ongelooflijk sterke film! Ik heb echt 130 minuten op het puntje van mijn stoel gezeten. De sfeer in de film, die vooral te danken is aan het nerveuze camerawerk, is werkelijk waar geniaal te noemen. Je hebt non-stop het gevoel dat je naast de hoofdkarakters staat. Je neemt dezelfde paranoïde trekjes over, want om elk hoekje, achter elk muurtje kan wel iemand staan. Wat moet je denken van de mensen die voorbij lopen? Gewone vriendelijke burgers, of vijanden die je achter je rug om uit lopen te lachen?
    Maar de meest zenuwslopende scenes zijn wel die wanneer er een bom in het spel is. Tijdens deze scenes valt vooral de stilte op, die ervoor zorgt dat je geen adem durft te halen, alleen uit angst voor die dodelijke ''klik''.

    Na het eerste uur neemt de film een soort van andere wending aan. Dit is helemaal geen negatief punt, want het zorgt voor een aangename afwisseling. (die overigens niet noodzakelijk was).
    Een minpunt dat ik dan toch even moet vermelden is, het gebrek aan realisme dat in sommige scenes zat. Er wordt door de bom specialisten soms ietswat te roekeloos en simpel gehandeld.

    Toch heeft de film me in zijn geheel volledig verrast. In plaats van weer zo'n actiefilmpje of wederom weer zo'n zwakke aanklacht tegen de oorlog, is ''The Hurt Locker'' een rauwe en vooral zenuwslopende film over een Bombsquad unit in Irak geworden!

    8.8


  6. #3606

    Standaard

    THE STEPFATHER

    Deze remake van de semislasherclassic met dezelfde naam is niet onaardig en de hoofdrollen zijn allemaal dat, maar het is allemaal cliché. Buiten dat is het opvallend dat niemand meer een peukie opsteekt in een Hollywoodfilm, er word zelfs geen biertje meer gedronken en iedereen is even mooi

    Het origineel is toch net ff wat beter

    7.0

    Trailer


  7. #3607

    Standaard

    The Red Shoes (Powell & Pressburger, 1948 )



    Je kan werkelijk aan alles zien dat het een schitterende film is, en toch heeft ie me amper een moment kunnen boeien.

  8. #3608

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Mark TG Bekijk bericht

    Uitermate spannende Zweedse miniserie (nou ja, 20 uur is niet echt mini) die zeker aan te bevelen is voor liefhebbers van misdaadseries en detectives. Keer op keer word je op het verkeerde been gezet terwijl je kommisaris Lund volgt tijdens haar speurtocht naar de moordenaar op een jong meisje. Knap camerawerk, onwijs knappe tune, goed acteerwerk, een super verhaal ....

    Aanradertje, een dikke negen!
    Het is een deense serie
    Maar je hebt gelijk....een fantastische serie

  9. #3609

    Standaard

    Battlestar Galactica serie 4.

    Frack me wat een gaaf "einde". So say we all...

    Rest enkel The plan nog.....
    Hoe duur je set ook is, zonder een goede film is het niets waard....

  10. #3610

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door *NERAZZURRI* Bekijk bericht
    The Red Shoes (Powell & Pressburger, 1948 )



    Je kan werkelijk aan alles zien dat het een schitterende film is, en toch heeft ie me amper een moment kunnen boeien.
    Hoezo heeft ie je amper kunnen boeien?
    New: The Last Warning - MoC LE, Vampyr - MoC LE
    Coming ASAP: -

  11. #3611

    Standaard

    Walk Hard: The Dewey Cox Story (Jake Kasdan, 2007)
    Persiflage op Ray en Walk the Line van de maker van Knocked Up en Superbad, helaas een vrij matige film. Aan John C. Reilly lag het niet die levert een prima rol af, maar de film is over zijn geheel genomen wel extreem flauw. Zeker de nodige grappige situaties, maar echt hard heb ik niet moeten lachen. 5.0

  12. #3612

    Standaard

    Sherlock Holmes (2010, Guy Ritchie)

    Guy Ritchie, vooral bekent van zijn gangsterfilms: Lock, stock and two smoking barrels, snacth en in mindere maten rocknrolla. Nu waagt hij zich aan een 19e eeuwse gangster: Sherlock Holmes. Als dat maar goed gaat.

    Gelukkig gaat dat ook goed, want met Sherlock Holmes leverd Ritichie weer een eersteklas film af. Gekenmerkt door zijn stijl van editten. Dus veel slow motion en voice-over stukjes. Zo ook zijn de intro en outro credits weer goed verzorgt. Maar dit is natuurlijk allemaal ondergeschikt aan het belangrijkste de film zelf?

    Sherlock Holmes Dwaas?
    Robert Downey Jr. weet op heel overtuigende wijze Holmes neertezetten. Ritchie heeft er voor gekozen om Holmes een beetje als een dwaas te doen voorkomen. Een beetje een rare figuur die soms een beetje te geobsedeerd raakt met wat hij aan het doen is. Maar gelukkig is er altijd weer Dr. Watson gespeeld door Jude Law om hem weer bij realiteit te bregen. Ritchie heeft er in mijn ogen goed voor gekozen om een groot deel van de cast uit Engelse acteurs te laten bestaan. Dit zorgt er voor dat je het typische Engelse sfeertje krijgt. Over de prestatie van Robert Downey Jr. gewoon geweldig. de Golden Globe nominatie spreekt voor zich en misschien nog wel een Oscar ook.

    Elementary My Dear Watson
    Wat Ritchie ook goed heeft gedaan is het 19e eeuwse karakter van Holmes overtuigend in de 21e eeuw neer te zetten. Zo zijn er bijvoorbeeld een paar verwijzingen naar de toekomst die grappig zijn, omdat dat nu gebeurd en omdat wij het nu vanzelfsprekend vinden terwijl Holmes het geweldig vind. Veder zijn ook een paar originele dingen hetzelfde gebleven waardoor het nog steeds authentiek lijkt. Zo woont Holmes nog steeds in Baker Street en komt op Inspecteur Lestrade gewoon terug. De film zelf speelt in London en Ritchie heeft op een hele mooie wijze het oude London kunnen creëren zonder teveel CGI te hoeven gebruiken. Verder is de Chemie tussen Watson en Holmes goed en dit is ook heel belangrijk.

    Whose The Bad Guy?
    Zoals in elke Sherlock Holmes film moet hij ook nu weer een mysterie oplossen. Ditmaal is dat de vermeende dood van Lord Blackwood, de schrik van heel London, die eigenlijk niet dood blijkt te zijn. Deze word trouwens ook heel overtuigend gespeeld door Mark Strong die wel vaker te zien is in Ritchie's fims. Ook leuk om te zien is dat Holmes aan het eind van de film nog uitlegd hoe blackwood alles heeft kunnen doen. Iets wat ook in de oudere films en series terugkomt.

    Dus om een lang verhaal kort te maken. Sherlock Holmes is een geweldige typisch Engelse film. Waar ik als Engeland en dus Holmes fanaat echt verschrikkelijk van genoten heb. Of het nu om de setting gaat of het virtuoze spel van Robert Downey Jr. Het was gewoon geweldig.

    Cijfer: 9/10
    Sony KD-55X8505C 4K HDR | Philips BDP7500 (B) | Philips BDP3000 (A)|NAD T748 v2| 2x Dali Zensor 5 | 1x Dali Zensor Volkal | 2x Dali Zensor 1 | SVS PB-1000


  13. #3613

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Marcel v/d H. Bekijk bericht
    Walk Hard: The Dewey Cox Story (Jake Kasdan, 2007)
    Persiflage op Ray en Walk the Line van de maker van Knocked Up en Superbad, helaas een vrij matige film. Aan John C. Reilly lag het niet die levert een prima rol af, maar de film is over zijn geheel genomen wel extreem flauw. Zeker de nodige grappige situaties, maar echt hard heb ik niet moeten lachen. 5.0
    Grappig. Ik vond hem juist steengoed.
    Hoe duur je set ook is, zonder een goede film is het niets waard....

  14. #3614

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Marcel v/d H. Bekijk bericht
    Walk Hard: The Dewey Cox Story (Jake Kasdan, 2007)
    Persiflage op Ray en Walk the Line van de maker van Knocked Up en Superbad, helaas een vrij matige film. Aan John C. Reilly lag het niet die levert een prima rol af, maar de film is over zijn geheel genomen wel extreem flauw. Zeker de nodige grappige situaties, maar echt hard heb ik niet moeten lachen. 5.0
    Ik ben het compleet met je eens. Ik moest enkel en alleen keihard lachen als Dewey weer eens een rij wasbakken en toiletpotten sloopte!
    Royal O'Reilly Tenenbaum (1932-2001) Died Tragically Rescuing His Family From The Remains Of A Destroyed Sinking Battleship.

    My Dvd's & Blu Rays | WhatIWatch

  15. #3615

    Standaard

    Boyz 'n the Hood (1991)

    Vroeger wel eens gezien maar ik had blijkbaar een andere film in mn hoofd. Dit is een afgrijselijke film bevolkt door cliche's en ander soortig zwart/wit gedachtegoed. Ik heb me kapot lopen ergeren, Crash is er niets bij. De Christelijke moraal wordt je in elke scene door je strot geduwd. Het lijkt wel een parodie maar t is serieus bedoeld. Is je opvoeding slecht, wordt je gangster en als je een vader of moeder hebt die heel goed en lief voor je is....ga je studeren en komt alles goed....inclusief een liefje. Elke dialoog lijkt de kijker een wijze les te willen bijbrengen. Gadverdamme.....wat een walgelijke film. Op de koop toe krijg je nog die gepenkop van een Cuba Gooding Jr. voor je kiezen die in elke scene zo engelachtig mogelijk probeert te kijken. Weinig gangstasjit ook......voornamelijk een lesje opvoeden en ander moralistisch gebrabbel.

    2.0

  16. #3616

    Standaard

    Precious Zeer aangrijpende verhaal van het leven van een meisje in Harlem die lijd onder incest,haat en overgewicht...........8/10

    The invention of Lying Ik denk dat Ricky Gervais terug naar TV moet om nog een top series te maken zoals The Office en Extras.Net zoals Ghost Town was ik weer teleurgesteld door deze
    moralistisch Americanse crap.................................4/10

    InvictusVerhaal van de Rugby WK in Zuid Africa in 1991.Morgan Freemas als Nelson Mandela en Maat Damon als Francois Pienaar leveren prima werk in deze sterke film.Kan Clint Eastwood niks fout doen ? ......................8/10

    The Lovely Bones Peter Jackson komt met een verhaal van een veertien jarige meisje die vermoord is door een serial killer.Meningen verschillen maar ik vond het zeer mooi en teder.Saoirse Ronan is heel goed en de killer is echt creepy...........9/10

    Trailer Park Boys Countdown to liquor day Meer van het zelfde van de gekken uit Canada maar ik heb een zwakte voor en ik blijf lachen................7/10

    gr,vince.
    Laatst aangepast door vince curtin : 10-01-2010 om 13:12

  17. #3617

    Standaard

    In mijn herkijk op blu ray woede gister Full Metal Jacket gezien. Het eerste deel van de 8 weken in het bootkamp is zonder meer het beste segment van welke oorlogsfilm dan ook. De film zwakt iets af als ze daadwerkelijk in Vietnam arriveren, maar na zo'n perfect eerste stuk is het ook moeilijk om dat niveau vast te blijven houden. Onmisbare kost dit!
    Royal O'Reilly Tenenbaum (1932-2001) Died Tragically Rescuing His Family From The Remains Of A Destroyed Sinking Battleship.

    My Dvd's & Blu Rays | WhatIWatch

  18. #3618

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Coen P. Bekijk bericht
    In mijn herkijk op blu ray woede gister Full Metal Jacket gezien.
    W-wat? 'In mijn herkijk op blu-ray woede'?


    Citaat Oorspronkelijk gepost door vince curtin Bekijk bericht
    Precious Zeer aangrijpende verhaal van het leven van een meisje in Haarlem die lijd onder incest,haat en overgewicht...........8/10
    Haarlem, hihi

  19. #3619

    Standaard

    In the Loop (Armando Iannucci, 2009)
    Zeer geslaagde politieke satire met heerlijke droge, cinysche en scherpe dialogen. Erg sterk acteerwerk, met name de voor mij nog onbekende Peter Capaldi vond ik erg goed, maar ook leuke bijrollen van o.a. James Gandolfini. Paar keer echt dubbel gelegen, terwijl het toch vrij subtiele humor is. Binnenkort maar eens op zoek naar de serie "The Thick of It", waar deze film een voortvloeisel uit is. De film heeft trouwens ook wel wat van The West Wing weg, alleen dan met wat meer gevloek. Zeer aangename verrassing dit, de uitgave van Optimum is dan ook zeker een aanrader! 8.0

  20. #3620

    Standaard

    Haarlem, hihi[/QUOTE]

    En dat van iemand uit Ierland

    Vince.

  21. #3621

    Standaard

    16. Låt den rätte komma in (Tomas Alfredson, 2008) :: 4.0
    Op zich heeft het verhaal van Let the Right One In best potentie, het is alleen zo jammer dat de film zo nep aanvoelt. Ieder shot lijkt iets bijzonders te moeten zijn, terwijl daar eigenlijk zelden een aanleiding voor lijkt te zijn. Dat gaat gepaard met de verplichte stiltes en lelijke koppen die een film als deze natuurlijk moet hebben. Volgens mij zitten er in heel de film drie normale conversaties. Rest nog de plakkerige muziek die op willekeurige momenten word ingezet, afgrijselijk. Ook voelt het geheel nogal warrig aan doordat de film allerlei oninteressante zijsporen betreedt die alleen maar afleiden van de hoofdzaak. Waarom iedereen hier zo goed op gaat is mij echt een raadsel.
    17. The Great McGinty (Preston Sturges, 1940) :: 8.5
    18. Venus in Furs (Victor Nieuwenhuijs, Maartje Seyferth, 1995) :: 7.0
    Misschien ben ik wel een gokjunkie en een leugenaar, maar ik heb hulp nodig. Kan ik misschien wat geld van je lenen?
    Scorsese te ruil

  22. #3622

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Melzz Bekijk bericht
    Boyz 'n the Hood (1991)

    Vroeger wel eens gezien maar ik had blijkbaar een andere film in mn hoofd. Dit is een afgrijselijke film bevolkt door cliche's en ander soortig zwart/wit gedachtegoed. Ik heb me kapot lopen ergeren, Crash is er niets bij. De Christelijke moraal wordt je in elke scene door je strot geduwd. Het lijkt wel een parodie maar t is serieus bedoeld. Is je opvoeding slecht, wordt je gangster en als je een vader of moeder hebt die heel goed en lief voor je is....ga je studeren en komt alles goed....inclusief een liefje. Elke dialoog lijkt de kijker een wijze les te willen bijbrengen. Gadverdamme.....wat een walgelijke film. Op de koop toe krijg je nog die gepenkop van een Cuba Gooding Jr. voor je kiezen die in elke scene zo engelachtig mogelijk probeert te kijken. Weinig gangstasjit ook......voornamelijk een lesje opvoeden en ander moralistisch gebrabbel.

    2.0
    weet niet precies wat je verwacht van een film die over dit onderwerp gaat maar voor de jeugd is het volgens mij behoorlijk zwart-wit; de enige manier om uit het milieu te komen is via sport (wat dus ook heel goed in de film naar voren komt), en het is een Amerikaanse film dus die Christelijke moraal die jij als negatief ziet is voor veel mensen een drijfveer om niet op te geven

    wat bedoel je met weinig gangstasjit, dat ze elkaar continu kapotschieten of zo ,

    een 2
    When I die I don't want no part of heaven
    I would not do heaven's work well
    I pray the devil comes and takes me
    To stand in the fiery furnaces of hell

    from "Youngstown" by Bruce Springsteen

    mijn collectie mijn verkoop topic

  23. #3623

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door vince curtin Bekijk bericht
    Haarlem, hihi
    En dat van iemand uit Ierland

    Vince.[/quote]

    Harlem is genoemd naar Haarlem, dus zo gek was het niet hoor
    28 days... 6 hours... 42 minutes... 12 seconds. That... is when the world... will end.

  24. #3624

    Standaard

    Death Proof - Quentin Tarantino, 2007



    Met een paar lekkere meiden ben ik voor 99 procent klaar, moet Quentin Tarantino hier vast gedacht hebben. Jammer. Bagger van het saaiste soort.

    3.0/10
    Laatst aangepast door BigLebowski : 10-01-2010 om 17:00
    Whatiwatch iCheckMovies Letterboxd

    LG Oled 55e6v | Yamaha Aventage RX-A2070 A/V Receiver | Blu-ray: Oppo 103-BDP (regiovrij) | 4K-speler: Panasonic DP-UB824EG
    Dali Suite center- & rearspekers | Hepta Menhir frontspeakers | Mirage subwoofer


    Ben ik in de picture?

  25. #3625

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door TheGodfather Bekijk bericht
    Hoezo heeft ie je amper kunnen boeien?
    Tsja, als ik dat zo gortdroog kon analyseren zou ik het wel hebben verteld Had ook weinig zin, want het was laat.

    Ik hou ten eerste totaal niet van ballet en musicals (waar dit toch wel flink naar neigt). De schoonheid en kunst kan ik er wel van inzien, maar er van genieten lukt me niet. Ik kan dus wel beamen dat het bijzonder is, maar het interesseert me simpelweg niet. Aangezien deze twee aspecten een grote rol spelen in de film waren er sowieso al grote delen die me weinig deden. Verder vind ik het verhalende gedeelte weinig boeiend. Dat had de film nog kunnen redden voor mij persoonlijk.

    Er waren ook genoeg zaken die ik wel schitterend vond hoor. Bepaald camerawerk (zoals de pirouettes vanuit het perspectief van Vicky), de schitterende decors op het toneel, de overgang van realisme naar verbeelding (bij de uitvoering van The Red Shoes, zoals het dansen met die krant) en de bij vlagen messcherpe opmerkingen van Lermentov.

    Maar het geheel greep me niet

Pagina 145 van 176 EersteEerste ... 4595135141142143144145146147148149155 ... LaatsteLaatste

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •