Disney: Bionicle The Movie 5 november op DVD

Buena Vista Home Entertainment presenteert in samenwerking met
Miramax Films en de LEGO Company

BIONICLE® THE MOVIE; MASK OF LIGHT!


A Hero Will Be Revealed

Verkrijgbaar op KOOPDVD en -VIDEO vanaf 5 november 2003

Voor het allereerst komt de wereld van BIONICLE tot leven in het filmverhaal BIONICLE THE MOVIE; MASK OF LIGHT! Ervaar een avontuur vol actie dat wereldwijd miljoenen fans versteld heeft doen staan. Ontdek het laatste hoofdstuk van het legendarische verhaal in een compleet nieuwe CGI animatiefilm. Vanaf 5 november is dit magische avontuur verkrijgbaar op zowel KOOPDVD als –VIDEO (In twee versies: Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld). Distributie: Buena Vista Home Entertainment.

De Legende van BIONICLE

Nog nooit van BIONICLE gehoord? Maak u gereed voor een opmerkelijke reis naar een mysterieuze en mythologische wereld, een schepping die geïnspireerd is door vele culturen. Waar bijzondere biomechanische karakters in een fantasieparadijs leven, en zes legendarische helden, de Toa, op zoek zijn naar de grote Masks of Power, om uiteindelijk hun eiland te behoeden voor de macht van een duistere tiran.

De wereld van BIONICLE – een samensmelting van biological (biologisch) en chronicle (kroniek) - is ontwikkeld door getalenteerde ontwerpers en verhalen-vertellers van het in Denemarken gevestigde LEGO Company. In december 2000 markeerden de lancering van de interactieve website en een serie stripboeken het startpunt van een ongeëvenaard succes. Alleen al van de speelgoedlijn van LEGO zijn wereldwijd al meer dan 150 miljoen stuks verkocht. In 2002 elke minuut wereldwijd 166 blikken. Kortom al snel werd Bionicle het meest succesvolle actie-speelgoed voor kinderen resulterend in verschillende Speelgoed van het Jaar prijzen, toegekend door de American Toy Association, zoals Most Innovative Toy en Best Toy of the Year. Inmiddels is Bionicle verkrijgbaar op maar liefst 27 verschillende platforms waaronder video games (LEGO Interactive en Electronic Arts), NIKE Bionicle schoenen, schoolboeken en een enorme reeks verschillende websites.

Het verhaal

Lang, heel lang geleden, bracht de grote spirituele leider Mata Nui de Matoran stam naar een paradijselijk eiland. Hij gaf ze dorpen waar ze konden wonen en leerde ze de drie belangrijkste waarden in het leven; Eengezindheid, Plichtsbetrachting en Lotsbestemming. De bevolking groeide onder zijn leiderschap en bescherming uit tot een bloeïende gemeenschap. Als dank daarvoor werd het land naar hem genoemd.

Helaas gleed een donkere schaduw over het land. Makuta, de broer van Mata Nui, kon het succes van zijn broer niet uitstaan. Hij dompelde zijn broer in een diepe slaap. Vanaf dat moment heerste Makuta’s macht over het eiland. De velden werden kaal, het zonlicht kleurde grijs en de oude waarden van de Matoran raakten in de vergetelheid.
Toch was alle hoop nog niet verloren. Het verhaal gaat dat zes machtige krijgers, de Toa’s, bij het land aankwamen om Mata Nui te verlossen van de duistere Makuta. Ze bezaten grote kracht en iedere Toa vertegenwoordigde een basiskracht uit de natuur zoals Vuur, Water, Lucht, IJs, Aarde en Steen. De zes helden – Tahu, Kopaka, Gali, Lewa, Pohatu en Onua – deelden één en dezelfde lotsbestemming; het vinden van de grote Masks of Power om Makuta te verslaan en Mata Nui van de ondergang te redden.

Als eerste vernietigen ze Makuta’s oppermachtige beesten, de Rahi. Als antwoord stuurt Makuta een leger op insecten gelijkende wezens, de Bohrok, op hen af. Hun uitwerking is verwoestend. Toch slagen de Toa erin hen te doden. Hun overwinning is groots. Door onderdompeling in de stof protodermis krijgen ze nog meer kracht. Vanaf dan heten ze Toa Nuva.

De grootste uitdaging moet echter nog komen. Want alleen als de zevende Toa - de Toa van het Licht - gevonden is, kan Makuta worden verslagen.
BIONICLE THE MOVIE; MASK OF LIGHT! gaat van start als de Toa de krachten bundelen met de loyale, betrouwbare Jaller en zijn beste vriend, de impulsieve en avontuurlijke Takua. Samen gaan ze op weg met het Mask of Light als gids, om de zevende Toa te vinden. Deze mysterieuze wachter kan als enige helpen om hun thuis, het eiland Mata Nui, te beschermen. Alleen de gebundelde kracht van ALLE Toa’s kan Makuta en zijn levensgevaarlijke krijgers de Rahkshi overmeesteren. Ze moeten overwinnen of het eiland Mata Nui zal voor eeuwig in het duister gehuld zijn.

DVD

De DVD van BIONICLE THE MOVIE; MASK OF LIGHT! bevat ook veel

BONUSMATERIAAL

… Achtergrondreportage van BIONICLE®: Mask of Light “The making of”
… Op verkenning op Mata Nui
… Muur van de geschiedenis
… Toelichting van de filmmakers
… Vooruitblik naar de volgende verhaallijn van BIONICLE®
… “Uit de montagekamer”
… Vergelijking van storyboard en film
… Publiciteit en reclame


INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÉNETOEGANG
TAALKEUZE
… Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels
ONDERTITELING
… Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Nederlands
BEELDFORMAAT
… 16 x 9 / 1.78:1 widescreen (geschikt voor alle beeldformaten)
SPEELDUUR
… 72 minuten (exclusief bonusmateriaal)
KEURING
… 6 jaar

Recente artikelen

Laatste reacties

Hennie  |  04-11-2003

Iemand deze dvd al gekocht?
Lees meer >

Gabriel B.  |  03-10-2003

Aaaw... bummer... ik dacht at het ging om de tekenfilmserie uit de jaren 80 The Bionics / Bionic Family. Hoe kan Disney in godsnaam gelinkt willen worden aa...
Lees meer >

Surya  |  02-10-2003

Films gebaseert op speelgoed... welja, misschien is het beter dan het klinkt
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina