Hardware

Hardware

door Harro Tillema

Speciaal voor de filmliefhebbers onder ons heeft Yamaha een nieuwe lijn van Digital Sound Projectors geïntroduceerd. Deze soundprojectors dichten het gat tussen de ‘traditionele’ soundbars en de kwalitatief hoogwaardige surround sets. Wat kun je er in de praktijk mee en, belangrijker, wat voegt het toe aan beleving? Wij testen het topmodel, de YSP 5600, uit de Yamaha MusicCast serie.

Door Quintijn Bulterman

De EISA Awards zijn altijd een mooi moment om te zien welke merken goed of buitengewoon hebben gepresteerd. In 2016 sleepte de Yamaha de YSP 5600 de award voor beste soundbar binnen. Dat is op zich ook niet heel vreemd. Want wie krijgt het voor elkaar om Dolby Atmos in een soundbar en het ook nog eens geweldig te laten klinken? Yamaha. Maar de YSP 5600 komt ook met een prijskaartje. Wij begrijpen dat niet iedereen dat bedrag wil uitgeven aan een soundbar. De YSP 5600 heeft ook een broertje, de YSP 2700. De Yamaha YSP 2700 biedt een hoop opties en mogelijkheden en dat voor een ‘zacht’ prijsje.

Een A/V-receiver is het middelpunt van je thuisbioscoop. Je bepaalt bij het kopen van zo’n apparaat meestal vooraf je budget en welke features je belangrijk vindt. Tegenwoordig moet alles draadloos kunnen communiceren voor veel mensen. Receivers moeten kunnen streamen, moeten bluetooth ondersteunen en moeten er ook nog eens flashy uitzien. Maar er is ook een groep mensen die willen niets liever dan absolute topkwaliteit met betrekking tot het geluid zelf en dan komen streamen, draadloze communicatie en allerlei andere tierelantijnen op een veel lagere plek op hun wensenlijstje. En op die laatste groep mensen richt Anthem zich voornamelijk. En ik mocht voor Allesoverfilm.nl het instapmodel van Anthem reviewen; de MRX-520. Maar vergis je niet, een instapmodel van Anthem is nog altijd high-end.

De EMP 3 Blu-ray Discspeler

een review

Bij het grote publiek is de Noorse firma Electrocompaniet niet echt bekend, maar onder de fijnproevers wordt dit merk, dat al sinds 1973 bestaat, zeer gewaardeerd. Electrocompaniet is voornamelijk bekend vanwege z'n hoogstaande audio-producten. Maar ze hebben ook, naast een eigen afstandsbediening en mediastreamer, een DVD- en Blu-ray Discspeler in hun assortiment. De Blu-ray Discspeler betreft de EMP 3, de opvolger van, hoe verrassend, de EMP 2. We namen deze speler onder de loep.

Als je de beschrijving van de Q Acoustics M3 Soundbar leest, dan wordt er beloofd dat je een kristalheldere sound en een krachtige dynamische bas krijgt voorgeschoteld. En dat alles in een compacte en elegante behuizing met ingebouwde subwoofer. Maakt Q Acoustics deze belofte waar? Ik mocht voor Allesoverfilm.nl de Q Acoustics M3 Soundbar reviewen.

 

De OPPO UDP-203 UHD Blu-ray Discspeler

 "OPPO is voor velen nog best een onbekende naam, maar ze maken al enkele jaren hele bijzondere en alom geprezen DVD- en BDspelers en koptelefoons" 

Een stereo-versterker gebruiken voor film?

door Quintijn Bulterman

Bluesound PULSE Soundbar review

Er werd al langere tijd uitgekeken naar de Bluesound Pulse soundbar. Dat is ook niet heel gek. De Bluesound Pulse soundbar werd al op veel shows en beurzen gepromoot. Sinds eind 2016 is de Pulse soundbar op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Het is nu dus een goed moment om te zien of deze de moeite waard is.

Hoe Nederlands wil je het hebben?

SPIN is een Nederlands bedrijf en de SPIN remote SDC-1 is hun eerste product wat op de markt is gebracht om het de consument makkelijker te maken als het op bediening van je apparatuur aankomt. SDC is een afkorting voor Seamless Device Controller, ofwel het product pretendeert naadloos je apparaten te besturen. Het doel van de mensen achter de SPIN Remote is om eenvoud terug te brengen naar de wereld om je heen, door samen te brengen wat je echt gebruikt en weg te laten wat je niet echt nodig hebt. Dat klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar hoe kan iets wat al jaren op je salontafel ligt vervangen worden door een enkele, los in het luchtledige te gebruiken draaiknop, zonder een enkel knopje? Je leest het in de hardware review van de SPIN remote SDC-1.

Het nut van een universele afstandsbediening

Dromen van OLED, dat is wat tot voor kort het hoogst haalbare leek. Maar nu is er de LG OLED65E6V. Een UHD Premium OLED-scherm met HDR en Dolby Vision. Maar is dit werkelijk de beste televisie van dit moment?


Hoogwaardige kwaliteit

Liefhebbers van home cinema kennen het merk OPPO wel. De gemiddelde consument zegt deze naam echter vaak niet veel. En dat is jammer, want OPPO staat al vanaf 2004 bekend om hun hoogstaande DVD-spelers en later ook Blu-ray-spelers. Gemaakt van goede en degelijke materialen, voorzien van sterke video processoren en daarnaast een prima support. Daarmee som je het heel summier op. Voor DVD.nl werd de laatste telg uit de OPPO familie, de OPPO BDT-101CI beschikbaar gesteld ter review. 

Panasonic TX-P65VT60E

The 2013 KURO and then some...

"Het zou dus zomaar kunnen dat dit een model uit de laatste serie is" 

Met enige regelmaat brengt Panasonic nieuwe plasmaschermen op de markt. Dit is best opmerkelijk, aangezien plasma inmiddels een 'oudere' techniek is voor 'platte' beeldschermen. Wordt plasma inmiddels niet voorbij gestreefd door de ontwikkelingen van LCD-, LED- of 4K schermen? Helaas niet, want tot op de dag van vandaag worden plasmaschermen nog steeds als de referentie gezien. Zo ook dit nieuwe scherm en zijn duurdere broer, de in beperkte oplage verkrijgbare TX-P60ZT60E. Je kunt zelfs stellen dat de trage ontwikkeling van OLED, plasma tot aan de dag van vandaag in leven heeft gehouden. Inmiddels gaan echter wel de geruchten dat Panasonic zal aankondigen geen nieuwe plasmaschermen te ontwikkelen. Het zou dus zomaar kunnen dat dit een model uit de laatste serie is.