Dutch FilmWorks Home Entertainment releases - mei/juni 2024

 

Hierbij een overzicht van de releases die Dutch FilmWorks in mei en juni uitbrengt op DVD en/of Blu-Ray. Naast de bioscoopsucessen Wicked Little LettersThe Great EscaperBob Marley One Love en Verliefd op Bali, verschijnt er ook voor de kinderen een heerlijke film: Fien en Teun:  Circus Op de Boerderij en komen ook de actieliefhebbers aan hun trekken met Land of Bad. Voor elk wat wils dus.

 
 
 

RELEASES MEI

10 mei  Verliefd op Bali

10 mei  The Crow

10 mei  Fien & Teun: Circus op de Boerderij

17 mei  Once Upon A Time In The West

31 mei  Bob Marley One Love

31 mei  The Great Escaper

31 mei  Land Of Bad

 

RELEASES JUNI

14 juni   Wicked Little Letters

 

 
 
 

WICKED LITTLE LETTERS

 
 

"Een 'heerlijk vulgair' en messcherp zwarte komedie-mysterie vol Britse humor met Oscar en BAFTA winnaar Olivia Colman en Oscar en BAFTA genomineerde Jessie Buckley in de hoofdrollen. Van de makers van The Banshees of Inisherin en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. 

Dear Edith, you foxy ass old whore... Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in steeds grotere getale en bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen. Wicked Little Letters is een even hilarisch als eerlijk verslag over vrouwen die veroordeeld worden vanwege afwijkend gedrag, maar blijven vechten voor gerechtigheid in het rechtssysteem dat hen volledig uitsluit."    

 

Cast Olivia Colman, Jessie Buckley, Timothy Spall, Jason Watkins, Gemma Jones

Regie Thea Sharrock

Genre Komedie

14 juni Blu-Ray en DVD

 
 
 

THE GREAT ESCAPER

 
 

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Britse Tweede Wereldoorlog veteraan Bernard Jordan die op 89-jarige leeftijd ontsnapte uit het verzorgingstehuis om de 70e herinneringsdag van D-Day in Normandië bij te wonen. Met topacteur Michael Caine (90) in de hoofdrol en Glenda Jackson in haar laatste rol voor haar dood in 2023. In de zomer van 2014 haalt Bernard Jordan wereldwijd het nieuws met zijn ‘grote ontsnapping’ uit het verzorgingshuis waar hij woont. Zijn grote wens is om zich nog eenmaal bij zijn collega-oorlogsveteranen te voegen op het strand van Normandië ter herdenking van hun gevallen kameraden. The Great Escaper vertelt niet alleen het inspirerende verhaal van een man die probeert in het reine te komen met zijn blijvende oorlogstrauma. Bernie’s avontuur, dat slechts 48 uur besloeg, viert ook de blijvende liefde in zijn 60-jarige huwelijk met Rene die haar echtgenoot op fantastische wijze steunt in zijn avontuur.

Cast Michael Caine, Glenda Jackson

Regie Olivia Parker

Genre Drama

31 mei Blu-Ray en DVD

VERLIEFD OP BALI

 
 

Drie vrouwen, drie generaties, één eiland... een eiland om verliefd (op) te worden! Na het overlijden van haar Indische oma, overtuigt influencer Jenny haar moeder en zus om met haar naar Bali te gaan. Ze zijn totaal verschillend en komen ieder met hun eigen motivatie en vragen naar het eiland. Terwijl Jenny haar carrière probeert te redden, wil Dewi vooral op zoek naar haar roots en hoopt Cornelie dat de reis haar en haar dochters dichter bij elkaar brengt. Door de zoektocht naar een familielegende ontvouwt zich te midden van de kleurrijke Indonesische cultuur niet alleen een oude liefdesgeschiedenis, maar ontstaan er onverwacht ook nieuwe liefdes.        

Cast Anouk Maas, Jim Bakkum, Nadja Hüpscher, Edwin Jonker, Tara Hetaria, Mingus Dagelet, Juultje Tieleman, Soy Kroon, Wieteke van Dort

Regie Johan Nijenhuis

Genre Komedie, Romantiek

10 mei Blu-Ray en DVD

 
 
 

BOB MARLEY ONE LOVE

 
 

Eerst veranderde hij de muziek, daarna veranderde hij de wereld.

Bob Marley: One Love viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde, vrede en eenheid. Ontdek het krachtige verhaal van de 'king of reaggae'; zowel de achtergrond van zijn revolutionaire muziek die de wereld veranderde als hoe hij tegenslagen overwon en vocht tegen racisme. 

Cast Kingsley Ben-Adir, Lashana Lynch, James Norton, 

Regie Reinaldo Marcus Green

Genre Biografie, Drama, Muziek

31 mei Blu-Ray en DVD

FIEN & TEUN: CIRCUS OP DE BOERDERIJ

 
 

Sebastiaan het Varken is bijna jarig en dat willen Fien en Teun vieren met het leukste feestje ooit. Als ze in de weide een oude circuswagen vinden, weten ze gelijk wat de perfecte verrassing gaat zijn: ze gaan een circusvoorstelling maken! En Sebastiaan mag het niet weten, want anders het is geen verrassing meer. Samen met hun dierenvriendjes gaan Fien en Teun gelijk heel hard oefenen, maar een circus maken blijkt nog helemaal niet zo gemakkelijk... Tijdens het goochelen verdwijnt per ongeluk Mevrouw Konijn en dan dreigt het hele feest niet door te kunnen gaan. Lukt het Fien en Teun nu nog wel om het circus op tijd af te krijgen voor de verjaardag van Sebastiaan?

Regie Matthias Temmermans

Genre Familie

10 mei DVD

 
 
 

LAND OF BAD

 
 

Als dronepiloot van de Amerikaanse luchtmacht ondersteunt Reaper (Russel Crowe) een speciale missie op de Filippijnen. Als er iets vreselijk misgaat wordt de jonge officier Kinney (Liam Hemsworth) ingezet om in het slagveld gegijzelde teamleden terug te halen. Hierbij is hij afhankelijk van Reaper die vanuit de lucht als zijn ogen fungeert. Wanneer Kinneys team wordt ontdekt en in een grootschalig gevecht belandt, moet Reaper tot het uiterste gaan om iedereen in veiligheid te brengen.     

Cast Liam Hemsworth, Russel Crowe, Luke          Hemsworth, Ricky Whittle, Milo Ventimiglia

Regie William Eubank

Genre Actie, Oorlog

31 mei  Blu-Ray en DVD 

ONCE UPON A TIME IN THE WEST

 
 

Eén van de meest iconische en invloedrijke films uit de geschiedenis; het monumentale epos van Sergio Leone nu op 4K Ultra HD. De klassieker speelt zich af in de laatste dagen van het Oude Westen en volgt de strijd om de controle over het water in een stoffig woestijnstadje. Daar raken drie geharde schutters verwikkeld in een treffen waarbij hebzucht, eer en wraak op het spel staan. 

Deze editie bevat zowel HDR-10 als Dolby Vision. De beelden werden hersteld van het originele camera-negatief door het archiefteam van Paramount, L'imaggine Ritrovata en The Film Foundation en persoonlijk onder de loep genomen en ondertekend door Martin Scorsese. 

Cast Claudia Cardinale, Henry Fonda

Regie Sergio Leone

Genre Drama, Western

17 mei UHD

 
 
 
 
 
 

Over Dutch FilmWorks

De bedrijfsfilosofie 'Being the fastest in changing all the time' heeft Dutch FilmWorks de afgelopen jaren gebracht tot haar huidige status: de grootste onafhankelijke filmdistributeur in de Benelux op het gebied van bioscoop-releases, home entertainment, video on demand en TV. Opgericht in 1997 en met een commerciële visie op content, heeft DFW inmiddels een zeer grote catalogus aan speelfilms en tv-series. Dutch FilmWorks is onderdeel van het Europese content powerhouse StudioCanal.

 

   

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina