Spraakmakende BBC TV-serie THE HOUR is vanaf 20 maart te koop op DVD.

Bridge Entertainment

STIJLVOL EN SPANNEND
Spraakmakende BBC TV-serie zich afspelend in Londen in de jaren ’50.

THE HOUR


Een succesvolle TV-nieuwsshow, ambitieuze makers, een belangwekkend maar controversieel nieuwsfeit, intense ambities, harde politiek, seks…
GENOMINEERD VOOR 3 GOLDEN GLOBES (Beste Miniserie, Beste Actrice, Beste Acteur)
Vanaf 20 maart verkrijgbaar als 2 Disc DVD (5 uur) Inclusief Extra’s

Romola Garai (Crimson, Petal and The White, Atonement), Dominic West (The Wire, The Devil's Whore) en Ben Whishaw (Bright Star, Criminal Justice, Brideshead Revisited) spelen de hoofdrollen in THE HOUR, de stijlvolle en spannende, zesdelige BBC TV-serie, die de kijker meeneemt achter de schermen van een TV-nieuwsprogramma in Londen 1956. Het idee en het scenario zijn van Bafta award-winnares Abi Morgan (The Iron Lady, White Girl, Sex Traffic, Brick Lane, Murder), geproduceerd door Kudos Film and Television / Ruth Kenley- Letts (Nativity) en de leidende regisseur is Coky Giedroyc (The Nativity, The Virgin Queen).

cover


Een topcast en messcherpe dialogen leveren een serie van formaat. Voornaamste ingrediënten zijn een dodelijke samenzwering, intense ambities en voelbare seksuele spanning. De serie kreeg lovende kritieken, trok een recordaantal kijkers en werd voor 3 Golden Globes genomineerd.

Synopsis
Het verhaal begint in 1956, als de BBC de TV-nieuwsshow 'The Hour' lanceert. De succesformule van dit nieuwe programma bestaat uit drie onderling zeer verschillende journalisten. De mysterieuze producente Bel Rowley is een gedreven vrouw in een mannenwereld. Haar beste vriend Freddie Lyon is een briljant en hartstochtelijk verslaggever. En Hector Madden is een charmante presentator met goede connecties. Nadat Freddie zijn tanden heeft gezet in een belangwekkend maar controversieel verhaal, valt het drietal ten prooi aan een ongekend heftige storm van politiek, ambitie, liefde en zelfs moord...

De hoofdrolspelers
Ben Whishaw speelt Freddie Lyon, een briljante journalist wiens ambitie hem uiteindelijk in de problemen brengt. Het ontrafelen van de waarheid kan een gevaarlijke bezigheid zijn en het is Bel, zijn beste vriendin, die er altijd is om achter de schermen de conflicten weer op te lossen.

Romola Garai speelt de geestige en ambitieuze Bel Rowley, die de grootste uitdaging van haar leven is aangegaan; de productie van het nieuwe TV-programma ‘The Hour’. Kan zij de politieke druk aan om koste wat het kost de waarheid boven tafel te krijgen? En zal haar vriendschap met Freddie bestand zijn tegen de onweerstaanbare aantrekkingskracht van de charmante presentator Hector?

Dominic West speelt de charismatische en charmante Hector Madden, die zijn baan bij ‘The Hour’ vooral te danken heeft aan zijn sexy jonge vrouw en haar familie. Met zijn uitstekende opleiding en achtergrond lijkt het de juiste man op de juiste plaats. Toch heeft hij zichzelf veel te bewijzen.

Regie: Coky Giedroyc

screenshots

Technische gegevens 2 DVD
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 5.1
Taal: Engels
Ondertiteling± Nederlands
Speelduur: 300 minuten
Kijkwijzer: 16
Extra’s: Achter de schermen (10’), The Hour Special (20’)

Consumentenadviesprijs: € 29,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina