Video Film Express: Nieuwe titels met o.a. Highlander DTS

Video/Film Express is vast van plan om de DVD-successen van vorig jaar in dit nieuwe jaar te continueren. Er staan heel wat interessante releases op stapel; speelfilms, documentaires, kinder- en muziekprogramma's en televisieseries. Hier de aftrap met een aantal titels dat vandaag uitkomt. Volgende maand staat onder meer de 3DVD Box Merijntje Gijzens Jeugd op het programma; daarover volgt een separate mailing.

Men Behaving Badly 1
Men Behaving Badly is een populaire Britse comedy-serie die voor het eerst in 1992 in het Verenigd Koninkrijk werd uitgezonden. De eerste twee seizoenen gebeurde dat op ITV, daarna bracht de BBC de serie op de buis. Die ging er direct toe over om de serie later op de avond te programmeren om de inhoud wat ‘juicier’ te kunnen maken.

De cast wordt aangevoerd door Martin Clunes (The Russia House, Dirty Tricks, Carry On Columbus), die de rol speelt van Gary, de eigenaar van het onderste appartement van het huis waarin zich de meeste actie afspeelt. Om de huur te kunnen betalen heeft hij wel een kamerhuurder nodig. Gary spendeert veel tijd in de kroeg en heeft twee vrienden die allebei Clive heten.

Zijn huurder heet Tony en dat is een rol van de ervaren tv-acteur Neil Morrissey. Tony vergezelt Gary praktisch altijd in de kroeg, maar doet ook z’n best om in het gevlei te komen bij Deborah, de bovenbuurvrouw. Deborah (Leslie Ash) weet niet zo goed wat ze met die aandacht van Tony aan moet; ze weet niet of het leuker is om eenzaam te zijn of in het gezelschap van Tony. Meestal kiest ze de eerste optie.

De vriendin van Gary, Dorothy (een rol van Caroline Quentin), gaat al heel lang met hem om en kent hem dus door en door. Ze weet dus dat hij een gezwollen, ontrouwe leugenaar is.

In deel 1 van de in totaal uit zes delen bestaande DVD-serie zijn de zes afleveringen van het eerste seizoen te zien. De komende tijd komt er elke maand een nieuwe DVD met een heel seizoen aan afleveringen uit. Vervolgens verschijnt op 22 juli als bonus een DVD met de laatste drie extra lange afleveringen.

Speciale vermelding verdient nog de interface, die via een ‘geinig’ navigatiemenu scene selection mogelijk maakt (via Tony’s koelkast), maar ook kwisjes oproept via the pub quiz machine, waarin je je kennis over de serie en de verschillende afleveringen kunt testen. Goede antwoorden worden beloond met hilarische bloopers. Waarmee deze geslaagde Britse comedy de DVD-toeters en -bellen heeft gekregen die hij verdient.

Dolby Digital - 135 minuten - Extra features: geanimeerde menu’s, interactieve quizzes - Consumentenadviesprijs: € 22,99


Mr. & Mrs. Osbourne
De Osbournes: het stel dat een nieuwe standaard voor televisie maken zette met hun real life docusoap op MTV. Op deze DVD nodigen the prince of darkness en zijn echtgenote de toeschouwer uit voor een kijkje in hun kasteel en in hun bizarre relatie. Ze praten openhartig over de vele diepte- en hoogtepunten in carrière en persoonlijk leven. Alles komt aan de orde: hun eerste ontmoeting, hun visie op het huwelijk, de onstuimige jaren van Black Sabbath, de solocarrière van Ozzy, hun extreem gedrag en de omgang met andere sterren.

Dolby 5.1- 55 minuten - Consumentenadviesprijs: € 13,99


Highlander (nu in DTS-uitvoering!)
Highlander, de befaamde film uit 1986 van regisseur Russel Mulcany met hoofdrollen van Sean Connery, Christopher Lambert en Roxanne Hart en met muziek van Queen, mag zich in hernieuwde belangstelling verheugen in het kader van de recent hoog opgelaaide fantasy-hype. Da's mooi, maar het wordt nog mooier, want deze film over onsterfelijke zwaardvechters die elkaar honderden jaren bevechten is er nu ook met overdonderend DTS-geluid.

Dolby 5.0, DTS - 111 minuten - Consumentenadviesprijs: € 13,99


The Whistleblower
Een realistische thriller uit 1986 met een hoofdrol voor Michael Caine als de vader van een jongeman die voor de Britse regering Russische telefoongesprekken afluistert. Wanneer zijn zoon onder verdachte omstandigheden om het leven komt en hem verteld wordt dat het om een ongeluk gaat, vertrouwt hij de boel niet en gaat hij zelf op onderzoek uit. Om er achter te komen dat het er in hoge kringen in Groot Brittannië heel anders aan toe gaat dan op het eerste oog lijkt. En dat de regering heel ver gaat om haar geheime activiteiten onder de mat te kunnen vegen. Prima acteerwerk van Caine en de rest van de cast onder wie James Fox, Felicity Dean en John Gielgud.

Dolby 2.0 - 104 minuten - Consumentenadviesprijs: € 13,99


IMAX - Yellowstone
Yellowstone, het grootste en oudste nationale park van de VS, biedt een landschap vol contrasten: van weelderige wouden tot lege, rauwe vlaktes en van halfbevroren rivieren tot kokende aarde. Deze film vertelt van de vroegste oorsprong van het gebied, maar ook van de belevenissen die het nu te bieden heeft: onderaardse stormen, opwindende kanotochten, roedels wolven, de befaamde Grizzly beer, besneeuwde bergtoppen en spuitende geisers.
Zoals bij de meeste IMAX-films levert dat een ervaring op die je in de realiteit zelden of nooit beleeft.
Eerder was deze film te zien in Omniversum in Den Haag.
Dolby 5.1, DTS - gemastered van 70mm grootbeeld -32 minuten - Consumentenadviesprijs: € 22,99


IMAX - Tropical Rainforest
Een reis door de geschiedenis van de tropische regenwouden. Dat betekent een duik in 400 miljoen jaar evolutie! En aan de hand van wetenschappers de mysteriën ervan proberen te doorgronden nu ze langzamerhand dreigen te verdwijnen. In het kader van de biologische diversiteit van de regenowuden biedt de film tal van close-ups van dieren die zich normaliter aan het oog onttrekken: mieren, kleurrijke vlinders, kolibri's, orchideeën en langs de boomtoppen slingerende apen.
Eerder was deze film te zien in Omniversum in Den Haag.

Dolby 5.1, DTS - gemastered van 70mm grootbeeld -40 minuten - Consumentenadviesprijs: € 22,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Godbluff  |  29-01-2003

Ik benijd je! Maar ik vond hem in verhouding met de normale editie toch te weinig extra's bieden. Maar het blijft een supermooie box.
Lees meer >

Lex v/d Moolen  |  29-01-2003

Ik heb al de R1 Immortal Edition. Schitterende uitvoering in een mooie tincase en er zit een bonus CD van Queen bij.(y)
Lees meer >

Godbluff  |  29-01-2003

Nog vergeten. Indien je dit echt een te gekke film vind ga dan voor de R1 versie: - beste beeld - Beste geluid - Audio commentaar Nadeel: geen ondertite...
Lees meer >

Roberto van Rooijen  |  29-01-2003

highlander is wel goed maar heb hem al op een gewone dvd ga hem dus niet halen alleen maar omdat er nu dts op zit Als je even wacht zal hij op korte termi...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina