Yamaha AVENTAGE AV-receivers: het nieuwe toptrio van topklasse

Het doek gaat op voor het nieuwe vlaggenschiptrio in de AV-receiver-topklasse: Met de drie AVENTAGE-topmodellen RX-A1070, RX-A2070 en RX-A3070 presenteert Yamaha premium-A/V-technologie voor veeleisende gebruikers. Als volledig vernetwerkte smart-home-entertainmentcentrales bieden ze professionele videotechniek, audiofiele versterking, Multiroom- en netwerkintegratie en uitgebreide streamingopties. Gecombineerd creëren Dolby Vision en Dolby Atmos en dts:X een unieke Home Cinema-beleving. Dankzij de nieuwe CINEMA DSP kunnen alle DSP-programma's ook worden gebruikt voor de immersive-audio-geluidsformaten – voor nog pakkendere films, games en muziek. Een nieuw 64 bits YPAO-inmeetproces stelt de luidsprekers nog optimaler in op de ruimte.

Home Cinema 2.0: ondersteuning voor Dolby Vision, Hybrid Log Gamma en Enhanced Audio Return Channel
De drie AVENTAGE-topmodellen RX-A1070, RX-A2070 en RX-A3070 ondersteunen Dolby Vision en Hybrid Log Gamma en zijn hiermee volledig voorbereid op de toekomst van de Home Cinema. HDR (High Dynamic Range) maakt diepere contrasten en krachtigere kleuren mogelijk, waardoor de beleving van 4K/Ultra-HD-content nog opwindender wordt. Uiterst levendige beeldwerelden ontstaan door de ondersteuning van de uitgebreidere kleurruimte BT.2020 en de 4:4:4-videosignaaloverdracht, naast de 4K/Ultra-HD-opschaling. Via het Enhanced Audio Return Channel (eARC) kunnen bij compatibele toestellen in de toekomst ook objectgebaseerde geluidsformaten zoals Dolby Atmos of dts:X worden overgedragen. De nieuwe AVENTAGE-modellen zijn ook toekomstbestendig door de integratie van de HDCP2.2-kopieerbescherming in de HDMI-standaard.

Automatische inmeting met één druk op de knop met nieuwe YPAO R.S.C.
Voor de optimalisering van de geluidsbeleving bieden de AVENTAGE RX-A1070, RX-A2070 en RX-A3070 de YPAO R.S.C.-inmeetautomatisering. In de nieuwe generatie presteert dit systeem nog beter en is met 64 bits een nog preciezere instelling van het Home Cinema-systeem mogelijk. Van configuratie van de luidsprekers en aanpassing van het niveau tot correctie van akoestische problemen van de ruimte richt YPAO R.S.C. het totale systeem in voor het perfecte luisteren. Te beginnen met de RX-A2070 is de uitgebreidere inmeting zelfs beschikbaar, die in een driedimensionaal proces de exacte luidsprekerposities in de ruimte herkent en het systeem overeenkomstig aanpast. 

Hoogwaardige meerkanaals-eindtrappen en uitmuntende conversie
Als topklasse leveren de topreceivers van de AVENTAGE-serie veel vermogen aan nog meer kanalen. Zo bedient de RX-A1070 zijn 7 kanalen met elk 170 Watt, de RX-A2070 levert 220 Watt aan 9 kanalen en de RX-A3070 stelt aan negen kanalen zelfs 230 Watt ter beschikking (elk op 4 Ohm). De RX-A3070 biedt bovendien ook nog twee extra pre-outs, waarmee het systeem tot 11 kanalen kan worden uitgebreid. Voor de eersteklas conversie worden bij alle receivers hoogwaardige ESS Sabre DACs gebruikt, in de RX-A3070 neemt zelfs de uiterst krachtige ESS ES9026PRO Sabre DAC de conversie van de zeven hoofdkanalen voor zijn rekening. Zo leveren de AVENTAGE-receivers een geweldige sound voor de surround-setup thuis zodat een adembenemende filmbeleving mogelijk wordt.


Draadloos muziek in iedere ruimte beleven met Yamaha MusicCast
Met het Multiroom-systeem MusicCast worden alle muziekelementen in huis tot één groot systeem. Van soundbars en Hifi-installaties tot designstukken weet MusicCast alle componenten met elkaar te verbinden. De nieuwe AVENTAGE-receivers kunnen via alle in- en uitgangen naadloos in het Multiroom-concept worden geïntegreerd. Zo kunnen alle aangesloten bronnen, van cd-speler tot MP3-collectie, via een AVENTAGE-receiver op alle plekken van het MusicCast-netwerk worden beluisterd. De RX-A1070, RX-A2070 en RX-A3070 beschikken ook over een phono-ingang. Op deze wijze vindt ook de platencollectie zijn weg naar iedere kamer - en helemaal draadloos. Vier SCENE-knoppen maken bovendien de opslag van complete MusicCast-setups mogelijk, inclusief het afspelen van een playlist via de nieuwe functie „Triggered Auto Playback“. Daarnaast maakt SCENE Plus de bediening nog comfortabeler. Zo kunnen bijvoorbeeld favoriete radiostations worden vastgelegd zodat ze direct met een scène kunnen worden opgeroepen.

Eindeloze streaming-mogelijkheden en DAB+ Radio
De nieuwe AV-receivers van de Yamaha AVENTAGE-serie bieden de moderne muziekconsument alle mogelijkheden via streaming-platforms als Spotify, Tidal, Deezer, Qobuz, JUKE en napster. Smartphones, tablets en notebooks worden rechtstreeks aangesloten op de receiver via Bluetooth of Apple AirPlay, netwerkbronnen zoals DLNA-geschikte NAS-harde schijven kunnen zonder onderbreking worden afgespeeld. Daarnaast ondersteunen de AVENTAGE-receivers formaten zoals DSD 2,8 MHz / 5,6 MHz, FLAC/WAV/AIFF 192 kHz / 24 bits en Apple Lossless 96 kHz / 24 bits. Dankzij de DAB+ ontvanger is digitale radio met een geweldige geluidskwaliteit beschikbaar.

CINEMA DSP perfectioneert films, games en muziek
De unieke Yamaha CINEMA DSP zorgt voor een nog pakkendere beleving van films, games en muziek: Uitgebreid onderzochte ruimtealgoritmes perfectioneren het uitgangsmateriaal en zorgen voor een nog intensiever geluidsresultaat. Of het nu een action-blockbuster is, een concert-dvd of een gaming-highlight - ieder materiaal profiteert van de geluidsverbetering. Vanaf de RX-A2070 zijn de AVENTAGE-modellen uitgerust met een derde DSP-chip, zodat CINEMA DSP HD3 zelfs kan worden gebruikt bij Dolby Atmos en dts:X materiaal.

RX-A3070: audiofiele Home Cinema in perfectie
Met de AVENTAGE RX-A3070 schept Yamaha een nieuw AV-receiver-meesterwerk: hierbij hebben de ingenieurs zich in de eerste plaats gericht op een uniek audiofiel karakter: Met de nieuwe 32 bits ES9026PRO SABRE DAC van ESS is een uitgelezen converter beschikbaar voor de zeven hoofdkanalen. De audiofiele eisen worden benadrukt door ingangen in het symmetrische XLR-formaat. Bovendien beschikt de Yamaha AVENTAGE RX-A3070 over een nieuw inmeetsysteem, dat is ontwikkeld met de immersieve geluidsformaten in gedachten: Het 64 bits YPAO 3D-proces is geoptimaliseerd voor 3D-audio-luidsprekerinstallaties en meet de totale Home Cinema-setup perfect in.

Yamaha AVENTAGE RX-A1070, RX-A2070, RX-A3070: algemene informatie, beschikbaarheid en garantie
De Yamaha RX-A70 serie AVENTAGE AV-Recivers zijn verkrijgbaar vanaf de zomer van 2017 in zwart en titanium. Alle modellen hebben een DAB+ digitale radio tuner aan boord, en een phono aansluiting voor een platenspeler. De prijzen zullen later bekend gemaakt worden. Op deze AV-Receivers krijg je 2 jaar garantie, en een extra jaar bij registratie van je receiver.

Recente artikelen

Laatste reacties

Michael Hamers  |  03-06-2017

Ja Yamaha maakt met de aventage serie echt topmateriaal
Lees meer >

Marcel Hoeve  |  02-06-2017

Ben groot fan van de AVENTAGE-serie van Yamaha. Heb al weer enkele jaren de A820 naar volle tevredenheid. Had niet zo'n zware nodig. Vooral de zilverkleurige ve...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina