A PIGEON SAT ON A BRANCH REFLECTING ON EXISTENCE verkrijgbaar vanaf 28 juli 2015 op DVD en VOD

A PIGEON SAT ON A BRANCH REFLECTING ON EXISTENCE verkrijgbaar vanaf 28 juli 2015 op DVD en VOD

Een film van Roy ANDERSSON (You, the Living, A Swedish Love Story)
Met Holger ANDERSSON (You, the Living) en Nisse VESTBLOM (You, the Living)

Winnaar van de Gouden Leeuw voor Beste Film
tijdens het Film Festival van Venetië 2014
 
Synopsis
 
Zeven jaar na 'You, the Living' komt Roy Andersson, de koning van de absurde Zweedse humor, eindelijk met een nieuwe film. Een film die door Andersson zelf werd aangekondigd als een tragische komedie over ons allen. Holger Andersson en Nisse Vestblom geven in A PIGEON SAT ON A BRANCH REFLECTING ON EXISTENCE gestalte aan twee melancholische verkopers van fopartikelen. Door hun ogen krijgen we inzicht in de chaotische wereld van het heden, het verleden en de toekomst. Een wereld vol dromen en fantasieën. Deze langverwachte nieuwe film van Andersson maakt zijn trilogie, bestaande uit 'Songs from the Second Floor' (2000) en 'You, the Living' (2007), compleet.

Roy Andersson

Roy Andersson (1943) studeerde in 1969 af van de Zweedse Film School. Met zijn debuutfilm, 'A Swedish Love Story', sleepte hij vier prijzen in de wacht tijdens de Berlinale in 1970. Zijn tweede film, 'Giliap', werd vervolgens gepresenteerd in Cannes tijdens de Quinzaine des Réalisateurs in1976. In 1975 begon hij een baanbrekende carrière als commercial-regisseur, waarmee hij in totaal 8 Golden Lion-awards won, in Cannes. In 1981 richtte hij Studio 24 op in Stockholm, zijn eigen filmstudio, zodat hij zijn films vrij kon produceren en maken. Hier ontwikkelde hij zijn unieke eigen filmstijl, gekenmerkt door vaste shots en tot in minutieuze details uitgedachte tableaus, in een zeer absurdistisch, komische stijl.

Het was in deze studio dat hij zijn 'The Living'-trilogie maakte, bestaande uit 'Songs from the Second Floor', die in 2000 de Juryprijs won tijdens het Cannes Film Festival, gevolgd door 'You, the Living' (2007), die eveneens werd gepresenteerd in Cannes. A PIGEON SAT ON A BRANCH REFLECTING ON EXISTENCE, zijn vijfde speelfilm, is het laatste hoofdstuk in de trilogie, waar hij in totaal 15 jaar aan heeft gewerkt.

★★★★★ “Anderssons meesterlijke, surrealistische trilogie over het menselijk bestaan." – de Volkskrant
★★★★★ “Eén ding is zeker: hij is ook volstrekt uniek op zijn eigen geniale en grappige manier.” – NRC Handelsblad
★★★★★ “Beelden die zich permanent in het geheugen hebben genesteld.”
– Het Parool
★★★★★ "Heerlijk absurde, raadselachtige scènes, droogkomisch uitgespeeld"
– Trouw

Technische specificaties DVD:
Zweden, 2014 | Duur: 96 min. | Taal: Zweeds | Ondertiteling: Nederlands, Frans | Formaat: 16:9 - kleur | Audio: Dolby Digital 5.1

 

Recente artikelen

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina