Avant L'Hiver, de nieuwe film van Philippe Claudel nu overal verkrijgbaar op DVD

Lumière Home Entertainment presenteert:

AVANT L'HIVER

Na IL Y A LONGTEMPS QUE JE T'AIME en TOUS LES SOLEILS de nieuwe film van de internationaal gelauwerde schrijver en filmmaker PHILIPPE CLAUDEL

Vanaf 2 april op DVD

Een film van PHILIPPE CLAUDEL (Il Y A Longtemps Que Je T'Aime)
Met Daniel AUTEUIL, Kristin SCOTT THOMAS, Leïla BEKHTI en Richard BERRY

Synopsis
AVANT L'HIVER DVDPaul (Auteuil) is een gesettelde zestigjarige neurochirurg. Getrouwd met de prachtige Lucie (Scott Thomas), lijkt hij het perfecte leven te leiden. Tot opeens een mooie, mysterieuze jonge vrouw opduikt in zijn leven… De maskers vallen af: is iedereen wel echt wie hij of zij beweert te zijn? Leven Paul en Lucie daadwerkelijk het leven waar ze altijd van gedroomd hebben? Rest hen nog tijd om geheimen en lang verdrongen verlangens te onthullen?

In deze derde prachtfilm van Philippe Claudel schitteren naast Kristin Scott Thomas (Il y a longtemps que je t'aime, The English Patient) ook Daniel Auteuil (Caché, Un coeur en hiver), Richard Berry (Le petit prince a dit) en Leïla Bekhti (Paris, je t'aime, La source des femmes).

PHILIPPE CLAUDEL
Philippe Claudel (1962) is een Frans auteur, scenarioschrijver en regisseur en tevens professor Literatuur aan de Universiteit van Nancy. Na een studie letteren en een internationaal gevierde carrière als schrijver van een reeks romans, scenario's en verhalen, maakte hij in 2008 zijn regiedebuut met IL Y A LONGTEMPS QUE JE T'AIME. Na verscheidene literaire prijzen op zijn naam te mogen schrijven, zoals de prestigieuze Prix Renaudot en de Grand Prix des Lectrices de Elle voor Grijze Zielen, bleek ook zijn eerste film een filmhuissucces en werd de titel wereldwijd geprezen. Het drama ontving zowel de BAFTA Award als César Award voor Beste Film en viel tevens in de prijzen op het Berlin International Film Festival en het Vancouver International Film Festival. Ook hoofdrolspeler Kristin Scott Thomas ontving mondiaal vele nominaties voor deze rol en won de titels Beste Actrice tijdens de European Film Awards en Beste Britse Actrice tijdens de London Critic Circle Film Awards. Na zijn romantische komedie TOUS LES SOLEILS (2011), sloeg Claudel voor zijn derde speelfilm AVANT L´HIVER opnieuw de handen ineen met Scott Thomas.

Technische gegevens:
Frankrijk, Luxemburg 2013
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1
Speelduur: 103 min + 40 min. (extra)
Kijkwijzer: 9 jaar en ouder
Consumentenadviesprijs: €19,99

EXTRA: Interview met regisseur en scenarist Philippe Claudel

Lumiere Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina