BBC series Nuclear Secrets en Russia op DVD

NUCLEAR SECRETS

Prestigieuze, boeiende en uiterst spannende vijf-delige BBC Serie over de ontwikkeling en verspreiding van kernwapens.

Vanaf 23 april 2009 verkrijgbaar op 2 Disc DVD

Op dit moment bestaat het totale kernwapen arsenaal van de wereld uit maar liefst 27.000 kernkoppen. Negen landen in de wereld hebben (waarschijnlijk) kernwapens en een dozijn meer heeft toegang tot de grondstoffen en technologie die nodig zijn om een dergelijk wapen te produceren. Bijna dagelijks zijn Iran, Pakistan of Noord-Korea en hun (vermeende) kernwapen activiteiten in het nieuws. Tegelijkertijd doet Barack Obama, de president van de V.S., een oproep te streven naar een wereld zonder kernwapens.

De prestigieuze vijf-delige BBC serie NUCLEAR SECRETS laat aan de hand van gedramatiseerde reconstructies en CIA en KGB archiefbeelden zien hoe vijf momenten in de geschiedenis bepalend zijn geweest voor de ontwikkeling en verspreiding van kernwapens. Vanaf 23 april is deze serie als 2 Disc DVD verkrijgbaar. Speelduur: ruim 4 uur. Distributie: B-motion.

Afl. 1: Oleg Penkovsky - The Spy from Moscow.
Met de Cubacrisis kwam de wereld zeer dicht bij een nucleaire oorlog. Mede dankzij Oleg Penkowsky, spion uit de Sovjet Unie, kon men zo’n oorlog voorkomen.
Afl. 2: Klaus Fuchs – Superspy.
Gedurende de 2e wereldoorlog gaf deze spion informatie over de atoombom aan de Sovjet Unie om te voorkomen dat de VS een nucleair monopolie zouden krijgen.
Afl. 3: Robert Oppenheimer – Superbomb.
De ontwikkeling van de zeer krachtige hydrogene bom en de mislukte poging deze ontwikkeling te stoppen.
Afl. 4: Vanunu and the Bomb.
Vanunu stond aan de basis van een wereldwijd schandaal door te beweren dat Israël reeds 20 jaar nucleaire wapens produceerde.
Afl. 5: Abdul Khan - The Terror Trader.
De moderne dreiging van nucleair terrorisme is mede gevoed door de in de jaren ‘70 gestolen informatie bij Urenko in Almelo.

Speelduur: 245 minuten - Stereo – Engels gesproken, Nederlands ondertiteld PAL 16:9 – DVD9 en DVD5 – Regio 2
Kijkwijzer: 12 jaar, angst - Consumentenadviesprijs: € 14,99

RUSSIA

Een reis met Jonathan Dimbleby – De complete serie

Prestigieuze, scherpe vijf-delige BBC Serie over Rusland; de oude grootmacht, zijn vergane glorie en zijn hervonden trots. Met boeiende ontmoetingen en onthullende gesprekken. Actueler dan ooit. Vanaf 21 april 2009 verkrijgbaar op 2 Disc DVD

Mocht soms beweerd worden dat Nederland teveel met de rug naar Rusland gekeerd staat, van 12 tot en met 16 mei zal dat zeker niet het geval zijn. Dan vindt immers in Moskou het Eurovisie Songfestival plaats waar Nederland vertegenwoordigd wordt door de Toppers. Althans als ze zich eerst weten te plaatsen. Maar wat weten we nu echt van Rusland?

In de prestigieuze vijf-delige BBC serie RUSSIA schetst journalist en televisiepresentator Jonathan Dimbleby met scherpe blik, boeiende ontmoetingen en onthullende gesprekken met Russen van alle stand en rang, een compleet beeld van Rusland: zijn politieke, economische en sociale toestand, zijn cultuur en geschiedenis, zijn landschappen en natuur.

Meer dan 16.000 kilometer door negen tijdszones, van Moermansk in het noordwesten tot Vladivostok in het zuidoosten: dat is de afstand die Jonathan Dimbleby aflegt tijdens zijn epische reis door Rusland. Op zoek naar de realiteit achter Russische clichés en nieuwe onverwachte inzichten over de oude grootmacht, zijn vergane glorie en zijn hervonden trots. Aan de ene kant is Rusland immers een land met een autoritair regime dat zichzelf probeert te moderniseren tot een olierijke economie. Aan de andere kant is het ook een land van vrolijke mensen die volop gebruik maken van nieuwe mogelijkheden om oude problemen aan te pakken. En overal de restanten en getuigen van een turbulent verleden.

Vanaf 21 april is deze serie als 2 Disc DVD verkrijgbaar.
Speelduur: 294 minuten - Stereo – Engels gesproken, Nederlands ondertiteld PAL 16:9 – 2 x DVD9 – Regio 2
Kijkwijzer: AL - Consumentenadviesprijs: € 14,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Jeroen Trapman  |  16-04-2009

Nuclear Secrets lijkt me wel intressant, Russia een stuk minder.
Lees meer >

Henk Heideveld  |  15-04-2009

Als verzamelaar van alles wat Rusland betreft is dit voor mij een must!(y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina