Bridge Entertainment: Colour of War III 18 maart op DVD

Bridge Entertainment presenteert :

Colour of War III
Deel 1: Trage reactie - Deel 2: Oorlogsfronten
Deel 3: Toorn - Deel 4: Overwinning
Op  DVD (met 25 minuten extra materiaal waaronder fragmenten uit de met een Oscar bekroonde The Battle of Midway (1942) van John Ford)
Verkrijgbaar vanaf 18 maart 2003

Colour of War III vertelt aan de hand van originele full colour filmbeelden, brieven en dagboekfragmenten de opmerkelijke geschiedenis en betrokkenheid van Groot Brittannië in de Tweede Wereldoorlog en de impact van de oorlog op de totale samenleving.

In archieven en bij particulieren thuis, zowel in Engeland als in de rest van de wereld, ontdekten de samenstellers van deze serie een rijkdom aan materiaal; unieke en bijzondere, zowel ‘home video’ als professioneel gedraaide filmbeelden, waarvan men het bestaan niet vermoedde.

Colour of War III is vanaf 18 maart 2003 verkrijgbaar op KOOPVIDEO (2-set Box) en –DVD (met 25 minuten extra). Speelduur: 160 minuten (VHS), 185 minuten (DVD).

De Nederlandstalige bewerking en voice over is van Paul Jambers.
De dagboekfragmenten worden ingesproken door Herbert Flack en Hilde Van Mieghem.

Colour of War III is een nieuw deel van de Colour of War-serie, een Trans World International production in samenwerking met Carlton. De productie was in handen van Lucy Carter en Stewart Binns. Uitvoerend producenten zijn Martin Smith en Alastair Waddington. Ook de eerste twee delen zijn door Bridge Entertainment Group zowel op VIDEO als DVD uitgebracht en zijn nog steeds leverbaar.

The Colour of War III op VHS en DVD

• Trage reactie
Het Verdrag van Versailles aan het einde van de wereldoorlog is een straf voor Duitsland, maar betekent ook het begin van een nieuw conflict. In de jaren ’30 wordt de wereld getroffen door een ernstige economische crisis. De Verenigde Staten van Amerika krijgen een grote klap, maar weten hun economie weer op te bouwen.
Dan valt Duitsland in 1939 Polen binnen, en barst in Europa de
oorlog los.

• Oorlogsfronten
Na de Japanse aanval op Pearl Harbor in december 1941, moeten de Verenigde Staten man en macht inzetten om een wereldoorlog op twee fronten te bevechten. Afro-
Amerikanen en vrouwen krijgen nieuwe kansen op de arbeidsmarkt en aan het front wanneer het land 16 miljoen mensen rekruteert voor het leger.

• Toorn
De Amerikanen en hun geallieerden vallen Normandië binnen, bevrijden Parijs en trekken door naar Duitsland. De Duitsers komen in de winter van 1944 – 1945 met een tegenaanval in de Ardennen. Bij deze aanval, later bekend geworden als het Ardennenoffensief, leden de VS een van hun zwaarste verliezen van de Tweede Wereldoorlog. Maar de Amerikanen herstellen zich en dringen door tot in het hart van het Derde Rijk, waar zij de gruwelen van Buchenwald en Dachau ontdekken.

• Overwinning
Het laatste deel van deze serie vertelt over de Amerikaanse oorlog in de Stille Zuidzee, en voornamelijk over de militaire acties op de centraal gelegen eilanden, waarbij de verdedigende Japanse troepen nog liever zelfmoord plegen dan zich over te geven. President Roosevelt komt plotseling te overlijden, en de nieuwe president, Harry S. Truman, moet beslissen of hij gebruik zal maken van de atoombom; een wapen dat in het grootste geheim is ontwikkeld.


DVD:
Naast de 4 delen Trage reactie, Oorlogsfronten, Toorn en Overwinning bevat de DVD extra materiaal.
• 25 minuten extra
Bij het maken van deze serie zijn veel bijzondere fragmenten uiteindelijk niet opgenomen.
Alleen op de DVD vindt men dit opmerkelijke materiaal, waaronder beelden The Battle of Midway, een met een Oscar bekroonde documentaire over de Japanse aanval op Pearl Harbor in juni 1942, ter plekke in het vuur van de strijd gefilmd door regisseur John Ford. Bovendien fragmenten uit trainingsfilms.

Directe scènetoegang. Interactieve menu’s. Beeldformaat 4:3. Regio Code 2 (pal).
Audio Dolby Digital 2.0.
Taal: Nederlands / Engels. Ondertiteling: Nederlands.

Consumenten adviesprijzen : € 14.99 (VIDEO 2-set Box), € 19.99 (DVD met 25’ extra).

Recente artikelen

Laatste reacties

Dewo Sastromihardjo  |  14-03-2003

Enig idee waar deze te koop is? mvg,
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina