Buena Vista: Pirates of the Caribbean 28 januari op DVD

Prepare to be blown out of the water…

Pirates of the Caribbean

THE CURSE OF THE BLACK PEARL


Een meeslepend episch avontuur, vol grote sterren, state of the art special effects,
actie, romantiek en humor voor iedereen!
Met meer dan 1.6 miljoen Nederlandse bioscoopbezoekers!

Met een sterrencast:
Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightly, Jonathan Price
Van regisseur Gore Verbinski, de maker van Mousehunt, The Mexican en The Ring
Van de scenaristen van Shrek, Mask of Zorro, Godzilla en Count of Monte Cristo

Van Jerry Bruckheimer, producent van Bad Company, Black Hawk Down,
Pearl Harbor, Armageddon, Con Air, Enemy of the State en The Rock

Verkrijgbaar op KOOPDVD en -VIDEO vanaf 28 januari 2004
Verkrijgbaar op HUURDVD en – VIDEO vanaf 13 januari 2004

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl is ongetwijfeld een van de grootste bioscoopverrassingen van het afgelopen jaar. Alleen al in Nederland trok de film meer dan 1.6 miljoen bioscoopbezoekers. Maar ook wereldwijd genoten miljoenen mensen, zowel mannen als vrouwen, van dit meeslepende epische avontuur vol spanning, actie en humor.

28 januari 2004 verschijnt Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl op VIDEO en DVD 2-Disc Speciale Uitvoering met meer dan 10 uur fantastisch BONUSMATERIAAL. Vanaf 13 januari is de film reeds te HUUR.

HET VERHAAL

Voor de charmante zeventiende eeuwse piraat Kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) is het leven één grote grap. Vanaf zijn schip de Black Pearl heerst hij over de Caribische Zee, een tropisch paradijs vol avontuur. Zijn roem is ongeëvenaard. Met flair en humor kaapt hij het ene schip na het andere. Het is een schurk, maar wel een sympathieke.

Zijn luxe leventje is afgelopen wanneer zijn aartsvijand, de doortrapte kapitein Barbossa (Geoffrey Rush), zijn schip steelt. Niet veel later valt Barbossa met veel wapengekletter de stad Port Royal binnen en ontvoert daarbij Elizabeth (Keira Knightley), de beeldschone dochter van de gouverneur.

In een heldhaftige poging haar te redden en de Black Pearl terug te veroveren, vormt Jack een team met Will Turner (Orlando Bloom), een vriend van Elizabeth, die heimelijk tot over zijn oren verliefd op haar is. Met veel kunst en vliegwerk lukt het hen het commando te krijgen over het snelste schip van de Britse vloot, de HMS Interceptor.

Will weet echter niet dat er een vloek rust op Barbossa en zijn manschappen. Zodra de maan zijn licht verspreidt veranderen zij namelijk in levende skeletten. Voor eeuwig zijn ze gedoemd te leven als doden. Nooit zullen zij rust vinden. Hoe versla je in hemelsnaam een vijand die al dood is?

Een gestolen schat vol kostbaarheden blijkt de oorzaak. Pas als deze teruggegeven wordt aan de rechtmatige eigenaar, zal de vloek worden verbroken...


DVD 2-Disc Collector’s Edition – met zeer veel Extra’s aan boord


Disc 1 :

FILM – speelduur 137 minuten – keuring 12 jaar.

VOORUITBLIK
SCÈNE-SELECTIE
BONUSMATERIAAL

… GESPROKEN TOELICHTINGEN VAN ACTEURS EN MAKERS
Regisseur Gore Verbinski en Johnny Depp
Jerry Bruckheimer, Keira Knightley en Jack Davenport
Ted Elliott & Terry Rossio. Stuart Beattle en Jay Wolfert

COMPUTERMOGELIJKHEDEN

Scenario-scanner
Storyboard-viewer

TAALKEUZE

… Dolby Digital 5.1 Engels / Portugees. DTS 5.1 Engels

ONDERTITELS

… Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Zweeds / Noors / Deens / Fins / Ijslands / Portugees / Ests 2.35:1 / 16 x 9.



Disc 2 :

BONUSMATERIAAL

EEN EPOS OP ZEE

In deze diepgaande documentaire wordt het maken van de film geconstrureerd vanuit de expertise van de verschillende medewerkers. Acteurs vertellen hun ervaringen, locatiescouts zoeken de perfecte omgeving en achtergrond en productieontwerpers onthullen hoe zij zo’n schilderachtige film gemaakt hebben. Je krijgt te zien wat ervoor nodig was om moderne schepen te veranderen in de achttiende-eeuwse schepen – de Black Pearl, de Dauntless en de Interceptor. Grimeurs en kostuumontwerpers nemen je mee achter de schermen om een kijkje te nemen bij het onderzoek, het ontwerp en het maken van de grimme en de maginifieke kostuums van honderden acteurs en figuranten. Je bent er getuige van hoe gewone acteurs opgeleid werden tot meesters in het zwaardvechten. Neem een kijkje achter de schermen om te zien hoe de genieën van het licht en de magie de ongelooflijke effecten tot stand gebracht hebben. Het verhaal van Pirates eindigt uiteindelijk waar het allemaal begonnen is – bij de onvergetelijke opening in Disneyland.
… De acteurs
… Locaties
… Productieontwerp
… De schepen
… Kostuums en make-up
… Stunts en zwaarden
… Visuele effecten

LOGBOEKEN

… Fotologboek van de producer
Wat dacht en zag Jerry Bruckheimer tijdens het filmen van Pirates? Een gesprek met de producent van kaskrakers en een galerij van zijn foto’s geeft je inzicht in het creëren van de film door zijn ogen.
… Logboek van een piraat
Bekijk hoe het is om een acteur te zijn die een piraat speelt in een blik achter de schermen van een dag in het leven van acteur Lee Arenberg, die Pinter speelt in de film. Van garderobe tot haar en make-up, repeteren en gekkigheid uithalen met de cast en het personeel ...
… Logboek van een schip
Een “ster” uit de film maakte een beangstigende reis voordat er met filmen begonnen werd. Volg de koers van de Black Pearl (ook bekend als de Lady Washington) op zijn reis vanuit de haven van Los Angeles door het Panamakanaal tot zijn uiteindelijke bestemming – de Caribische Zee. Je krijgt niet alleen te zien hoe moeilijk het is om zo’n groot schip te varen, maar je bent ook getuige van de invloed die de natuurkrachten hadden op de voortgang van het schip en de vaarroute.

VLIEGEN OP DE SET

Deze documentaireachtige opnamen geven je een unieke kijk op het creatieve proces om een scène tot leven te brengen. Wees een vlieg op de set tijdens het filmen van vijf scènes: Aanval op de stad
… De Smidse
… Tortuga
… De Grot
… Jack’s ophanging

BLOOPERS

Pirates is een van de meest onderhoudende films die sinds lange tijd gemaakt zijn. Een verzameling afgekeurde opnames van het maken van de film.
BENEDENDEKS – EEN INTERACTIEVE GESCHIEDENIS VAN DE PIRATEN UIT PIRATES
… Hijs de zeilen
Maak kennis met de mythen, legenden en levenswijzen van echte piraten tijdens deze bijzondere, informatieve en interactieve ervaring. Je staat in contact met de piraten en leert hun geheimen kennen aan de hand van korte documentaires en unieke “aanklikpunten”. Je krijgt inzage in historische documenten en je kunt veel van de voorwerpen onderzoeken die zich in een virtueel schip bevinden.
… Het laatste verhaal – een gevangene
De hoogtepunten van dit stuk zonder navigatiemogelijkheden.
MOONLIGHT SERENADE
… Scène ontwikkeling
Als de avond valt, komt de maan op en laat zij haar licht schijnen op de zee onder haar. De piraten van Barbossa worden gevangen in een straal maanlicht en veranderen van vlees in bot. De anatomie van deze ingewikkelde en boeiende scène is werkelijk verbluffend. Volg de ontwikkeling vanaf de storyboards tot de uiteindelijke filmscène.

NOOIT EERDER VERTOONDE SCÈNES

Welke gefilmde momenten en scènes zijn op de vloer van de montagekamer blijven liggen? Maar liefst 19 van deze scènes worden getoond.

AFBEELDINGEN GALERIJ
PIRATEN IN DE THEMAPARKEN

… Walt Disney’s wonderbaarlijke kleurrijke wereld
De film is een eerbetoon aan de gelijknamige attractie en opent de Disney-gewelven naar een gedeelte uit Disneyland From Pirates Of The Caribbean To The World Of Tomorrow – het gearchiveerde televisieprogramma waarin Walt Disney een vooruitblik gaf op zijn komende attractie.
… Beelden galerijen
Beleef het kunstgevoel van de film met een verzameling conceptuele kunst, tekeningen voor kostuumontwerpen, productiebeelden en publiciteitskunst.

COMPUTEREFFECTEN

Meer computermogelijkheden
… Effectenstudio “Maanlicht staat je”
Transformeer jezelf, net als de bemanning van de Black Pearl, in een van de levende skeletten door een digitale afbeelding van je gezicht te importeren en de effectenstudio te gebruiken. Het uiteindelijke resultaat kun je afdrukken of e-mailen naar je vrienden.
… Virtuele-werkelijkheid-viewer van Disneyland-piraten
Ahoi maten! Betreed de virtuele-werkelijkheid-viewer en transporteer jezelf naar de wereldberoemde Disney-attractie. Hoor de geluiden en bekijk de attractie van dichtbij – vanuit een geheel nieuw gezichtspunt.
… “Doden vertellen geen verhalen” – de geschiedenis van de attractie
Ga in dit diepgaande fragment mee met de bedenkers en oorspronkelijke ontwerpers van Disney en zie hoe de bekende attractie tot stand is gekomen.
… Beeldengalerij van de attractie Pirates Of The Caribbean
Dit is een verzameling conceptuele kunst, ontwerptekeningen en andere nooit eerder getoonde beelden, die gebruikt werden om de attractie Pirates of The Caribbean te maken.


Met: Johnny Depp (From Hell, Blow, Chocolat, Sleepy Hollow)
Geoffrey Rush (The Tailor From Panama, Quils, Frida, Shine – Oscar winnaar)
Orlando Bloom (Lord of the Rings I, II, III, Black Hawk Down)
Keira Knightly (Bend It Like Beckham, The Hole, Star Wars), Jonathan Price (Stigmata, Ronin, Tomorrow Never Dies)
Van de scenaristen van Shrek, Mask of Zorro, Godzilla, Count of Monte Cristo
Productie Jerry Bruckheimer (Bad Company, Black Hawk Down,
Pearl Harbor, Armageddon, Con Air, Enemy of the State, The Rock)
Regie Gore Verbinski (Mousehunt, The Mexican, The Ring)

Recente artikelen

Laatste reacties

Henk Heideveld  |  28-01-2004

Bij Mediamarkt ligt ie voor €18.99 :D Na het weekend direct even halen ga dit keer dan maar naar FRS voor 17,99. Echt niet: http://www.freerecordshop.nl/p...
Lees meer >

Martin Zuidervliet  |  28-01-2004

Bij Mediamarkt ligt ie voor €18.99 :D Na het weekend direct even halen ga dit keer dan maar naar FRS voor 17,99. Echt niet: http://www.freerecordshop.nl/p...
Lees meer >

Henk Heideveld  |  28-01-2004

Bij Mediamarkt ligt ie voor €18.99 :D Na het weekend direct even halen ga dit keer dan maar naar FRS voor 17,99.
Lees meer >

Marcel van de Velde  |  28-01-2004

Bij Mediamarkt ligt ie voor €18.99 :D Na het weekend direct even halen
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina