CNR Entertainment: Youp & Matangi – Louterliedjes (CD+DVD)

CNR Entertainment: Youp & Matangi – Louterliedjes (CD+DVD)

Maandag 1 mei 2006 verschijnt de nieuwe CD van Youp van ’t Hek, getiteld Louterliedjes. Op deze CD zingt Youp van ’t Hek zijn mooiste liedjes uit zijn shows. Bijzonder is hierbij dat Youp wordt begeleid door het in klassieke muziek gespecialiseerde Matangi Strijkkwartet. De zestien liedjes op deze CD geven een goede indruk van zijn totale werk. De teksten van de liedjes zijn allemaal geschreven door Youp zelf, de muziek is gecomponeerd door Ton Scherpenzeel. Deze liedjes, met titels als ‘Flappie’, ‘Morgen Ben Je Dood’, ‘Per Ongeluk’ en het uit zijn laatste oudejaarsconference afkomstige ‘Godvergod’ zijn muzikaal zeer herkenbaar en een werk op zich. Hierdoor ontstond het idee om de liedjes te bundelen. Het bijzondere is hierbij de samenwerking met het Matangi Kwartet, juist omdat het een samenwerking is die je niet direct zou verwachten. Youp wilde met het Matangi Kwartet samenspelen omdat hij een groot liefhebber is van klassieke muziek én omdat hij het jonge Matangi Strijkkwartet gewoon prachtig vindt spelen. Het resultaat is een verrassende en ongekende muzikale ervaring, zowel voor de muzikanten zelf als voor de luisteraar.

De zestien nummers op de CD zijn:
- Niemand Weet Hoe Laat Het Is
- Geslapen Met De Bruid
- Wie Zal Mijn Wagen Duwen?
- Sleutels
- Meneer Alzheimer
- Intro Flappie
- Flappie
- Per Ongeluk
- Govergod
- Als Ik Dood Ben
- Liegen Liefste
- Dronken Door De Stad
- Johannes
- Morgen Ben Je Dood
- Praten Via Advocaten
- Spelen Met Je Leven

Bij de CD zit een chique 24 pagina’s tellend boekje met alle liedteksten en bij ieder liedje een korte persoonlijke introductie van Youp. De CD zit in een digipack, waarin ook een DVD is opgenomen. Negen liedjes van de CD staan ook op deze DVD, waarvan drie liedjes in de studio zijn opgenomen en zes liedjes in het Musis-Sacrum theater in Arnhem. De studioliedjes worden afgewisseld met interviewfragmenten met onder andere Youp en Ton Scherpenzeel. Het beeldformaat op de DVD is 1.78:1 anamorf, het geluid is Dolby Digital 5.1 surround (bitrate 448 kb/s).

Louterliedjes zijn de \'beste van Youp\'; een mooie collectie van zijn liedjes, gestoken in een apart muzikaal jasje en verpakt in een stijlvolle verpakking.

Recente artikelen

Laatste reacties

Roy Langeveld  |  05-05-2006

Lijkt mij een zeer mooie CD. De liedjes van Youp van 't Hek zijn altijd raak, en zijn teksten grappig en soms zeer ontroerend. Mijnheer Alzheimer kan ik bijna n...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina