De televisieserie HET KONINKRIJK is vanaf 12 mei te koop op DVD

Over stadhouders, koningen en de Grondwet…

HET KONINKRIJK

Het Koninkrijk DVD
Verkrijgbaar op DVD vanaf 12 mei

In de vijfdelige NOS tv-reeks Het Koninkrijk verdiepen acteur Waldemar Torenstra en oudAmerikacorrespondent Eelco Bosch van Rosenthal zich in de soms wonderbaarlijke geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden. Het tweetal ging op zoek naar opmerkelijke verhalen over ons koninkrijk en geeft de Nederlandse kijker een lesje geschiedenis over stadhouders, koningen en de Grondwet. Just Bridge Entertainment brengt Het Koninkrijk op 12 mei uit op DVD.

Eelco Bosch van Rosenthal en Waldemar Torenstra in Het Koninkrijk
Het presentatie duo Bosch van Rosenthal en Torenstra (een nazaat van Willem van Oranje!) duikt op serieuze én ludieke wijze in het levensverhaal van de koningen Willem I, Willem II en Willem III en van koningin Wilhelmina. Stuk voor stuk markante karakters met een dito levensverhaal. Als journalist blaast Eelco Bosch van Rosenthal het stof van de geschiedenisboeken en gaat hij op zoek naar de vragen die de geschiedenis oproept. Hoe gebruikte Willem zijn macht? Hoe verging het de tegenstanders van de Oranjes? Kun je de originele grondwet gemakkelijk inkijken en wat kan Willem-Alexander leren van zijn voorouders? De antwoorden hierop worden gegeven door burgers, historici en zelfs premier Rutte.

Waldemar Torenstra kruipt in de huid van de eerste Oranje-koning, Willem I. Zo landt hij de eerste aflevering op het strand van Scheveningen. Voor een andere aflevering trekt Torenstra een uniform aan om de slag bij Waterloo na te spelen. Even vaak gaat hij gewoon in spijkerbroek op pad naar belangrijke plekken om zich in het bijzijn van historici te verplaatsen in de geschiedenis.

Het Koninkrijk op DVD
De vijfdelige documentairereeks Het Koninkrijk is sinds 28 maart elke vrijdagavond bij de NOS op Nederland 2 te zien. De serie past perfect bij het 200-jarig jubileum van ons koninkrijk dat tussen 2013 en 2015 gevierd wordt. Op 12 mei brengt Just Bridge Entertainment Het Koninkrijk uit op DVD.

Speelduur: 250 minuten (5 x 50 minuten)
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: AL
Consumentenadviesprijs: € 20,99

Bridge Entertainment

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina