Disney: The Lion King 2 vanaf 7 juli op DVD

Walt Disney Pictures presenteert:

The Lion King 2: Simba’s Trots
Reis opnieuw mee naar de binnenlanden van Afrika en verwarm je aan de pracht van dit ongelofelijke verhaal. Geniet van de ontluikende vriendschap tussen de leeuwenwelpjes Kiara, de trotse dochter van Simba en Nala, en Kovu, die uitverkoren is om in de voetsporen te treden van de duivelse Scar.
Vanaf 7 juli 2004 verkrijgbaar op DVD (Speciale Uitvoering) en VIDEO

Reis opnieuw mee naar de binnenlanden van Afrika en verwarm je aan de pracht van het ongelofelijke verhaal van The Lion King 2: Simba’s Trots. Vanaf 7 juli 2004 is deze hartverwarmende en koninklijke film voor de allereerste keer op DVD (Speciale Uitvoering) en VIDEO verkrijgbaar. Met zes prachtige nieuwe liedjes zorgen zij voor een adembenemend kijkplezier voor het hele gezin.

De ontluikende vriendschap tussen de leeuwenwelpjes Kiara en Kovu is voorbestemd om uit te groeien tot een grote liefde. Maar voordat deze ook bezegeld wordt, moeten zij samen veel hindernissen overwinnen. Kiara is namelijk de dochter van Simba, de heerser van het vruchtbare gebied rondom de Koningsrots. Haar moeder is Nala, die ooit Simba overtuigde dat hij terug moest keren om zijn verantwoordelijke taak van koning op zich te nemen. Ooit zal Kiara als koninklijke dochter heersen over dit gebied.

Kovu is uitverkoren om in de voetsporen van Simba’s grote rivaal, de duivelse Scar te treden. Hij is opgegroeid met haat en wantrouwen jegens alle dieren die rondom de Koningsrots leven, met name Simba en zijn familie. Natuurlijk zijn ook in dit avontuur het optimistische stokstaartje Timon en het oh zo leuke vraatzuchtige wrattenzwijn Pumbaa weer van de partij, samen met de neushoorvogel Zazoe en de aap Rafiki.

Vanaf 7 juli 2004 is The Lion King 2: Simba’s Trots verkrijgbaar op
DVD (Speciale Uitvoering) en VIDEO

DVD SPECIALE UITVOERING
Naast de hartverwarmende film The Lion King 2: Simba’s Trots is ook BONUSMATERIAAL toegevoegd
• De koninkrijk-spellen van Timon en Pumbaa
• Timon en Pumbaa: wil je weten waarom?
Timon en Pumbaa beantwoorden aan de hand van korte filmpjes veel gestelde vragen over de wereld waarin we leven
• Leeuwen-leukigheden
Timon en Pumbaa vertellen wat ze over echte leeuwen weten
• Trots op Simba’s trots
Deze featurette toont the making of
• Zing mee met de film
Zing mee met de teksten die in beeld verschijnen
• One by one - korte film
• Muziekvideo Love Will Find A Way
Uitgevoerd door Heather Headley

TECHNISCHE SPECIFICATIES
INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÈNE TOEGANG
TAALKEUZE
• Dolby Digital 5.1: Engels / Nederlands / Frans
ONDERTITELING
• Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Nederlands / Frans
BEELDFORMAAT
• 16 x 9 / 1:66:1
SPEELDUUR
• 87 minuten (exclusief bonusmateraal)

DE MAKERS
Regie Darrell Rooney
Productie Jeannine Roussel
Co-regisseur Rob LaDuca
Animatie-regisseur Steven Trenbirth
Script Flip Kobler & Cindy Marcus
Met bijdragen van Jenny Wingfield, Linda Voorhees, Gregory Poirier,
Bil Motz & Bob Roth, Mark McCorkle & Robert Schooley, Jonathan Cuba
Stemmen – en dialoog regisseur Jamie Thomason

THE LION KING 2: SIMBA’S TROTS – HET VERHAAL
De leeuw Simba is inmiddels de koninklijke heerser over het vruchtbare gebied rondom de Koningsrots. Zijn grootste vijanden, zijn oom Scar, de duivelse leeuwin Zira en hun volgelingen, zijn verdreven naar een dor en onvruchtbaar land ver weg.

Samen met de leeuwin Nala is hij heel gelukkig. Zijn grote trots is hun dochter Kiara, een energiek en vrolijk welpenjong, dat niets wil weten van een koninklijke opvoeding. Ze is een tikkie eigenwijs en gaat graag zelf op onderzoek uit. Omdat Simba zijn dochter goed aanvoelt geeft hij het stokstaartje Timon en het vrolijke wrattenzwijn Pumbaa de opdracht om op Kiara te passen. Maar ondanks of misschien wel dankzij hun doldwaze pogingen daartoe, lukt het Kiara iedere keer weer haar oppassers van zich af te schudden.

Op een dag, wanneer Kiara wederom met haar loyale oppas de neushoornvogel Zazoe de benen heeft genomen en zelfs de grens is gepasseerd naar het dorre land van de Buitenstaanders, staat ze plotseling oog in oog met de krachtige jonge leeuw Kovu. Een duizelingwekkend leuk spel met een groep krokodillen bezegelt hun vriendschap.

Wanneer Simba hoort wie de nieuwe speelkameraad van zijn dochter is, ontsteekt hij in woede. Het is uitgesloten dat de zoon van zijn gezworen vijanden bevriend zal zijn met zijn dochter. Eenmaal terug op de Koningsrots legt Simba duidelijk nog eens vol tederheid aan Kiara uit, waar haar plaats is in de kringloop van het leven.

Enige jaren gaan voorbij, waarin Kiara opgroeit tot een mooie volwassen leeuwin. Kovu is minstens zo indrukwekkend. Sterk zoals een leeuw moet zijn is hij uitverkoren om ooit te heersen over de uitgestrekte savannen. Grote haat jegens Simba is hem van jongsafaan meegegeven. Ooit zal hij Simba doden en daarmee de verstoten Scar en zijn onderdanen wreken.

Tijdens haar eerste jachtpartij lukt het Kiara haar oppassers Timon en Pumbaa van zich af te schudden. Als de Buitenstaanders haar in de gaten krijgen steken ze het land in brand. Vluchtend voor het verwoestende vuur wordt ze in de richting van Kovu gedreven, die haar leven redt, met maar één doel: Om via haar in conact te komen met Simba, waarna hij hem kan doden.

Kiara die niets van deze boosaardige plannen vermoedt, doet haar uiterste best haar vader te overtuigen van de goedheid van deze moedige leeuw. En terwijl Kovu het juiste moment afwacht om Simba te doden, groeit tegelijkertijd zijn liefde voor Kiara. Hij wil haar geen verdriet doen. De verbitterde leeuwin Zira echter lokt samen met haar medetrawanten Simba in een hinderlaag. Ternauwernood ontsnapt hij, maar hij is er vast van overtuigd dat Kovu achter deze daad zit. Simba verbant hem dan ook voor eeuwig uit zijn gebied. Ook Zira verstoot Kovu. Omdat hij niet doortastend genoeg was bij het doden van Simba.

Verdrietig en verliefd gaat Kiara op zoek naar Kovu. Als ze hem gevonden heeft zijn ze er samen van overtuigd dat ze terug moeten keren en er alles aan moeten doen om vrede te stichten tussen zowel de dieren rondom de Koningsgrots als de Buitenstaanders. En zo zullen Kiara en Kovu eens, hoog op de Koningstrots, Simba en Nala opvolgen, en gaat de legende verder...


The Lion King 2: Simba’s Trots
Verkrijgbaar op DVD (Speciale Uitvoering) en VHS vanaf 7 juli 2004


MAAK DE THE LION KING – COLLECTIE COMPLEET
Reeds verkrijgbaar op DVD en VHS:
The Lion King en The Lion King 3: Hakuna Matata

The Lion King 2: Simba’s trots, het vervolg op de meest indringende, meest koninklijke en best verkochte (animatie)film aller tijden, Disney’s met een Oscar® bekroonde film
The Lion King, wordt gedistribueerd door Buena Vista Home Entertainment, een dochteronderneming van The Walt Disney Company. In de gehele Benelux verzorgen zij de marketing, verkoop en distributie van de Walt Disney, Touchstone, Hollywood Pictures en Buena Vista huur- en koopvideocassettes en DVD’s.

Recente artikelen

Laatste reacties

athome  |  19-06-2004

Misschien heeft Disney er dan wel een mooi naampje aangegeven maar het is wel duidelijk wat ik bedoel
Lees meer >

athome  |  19-06-2004

Dat is jouw mening. Ik vind 'm duidelijk beter klinken dan verschillende andere soundtracks die ik gehoord heb.
Lees meer >

Richard B.  |  19-06-2004

Deze komt bij mij in de collectie, maakt de trilogie mooi compleet!!!! Welke trilogie? :wink: Ik beschouw die cheapquels niet als serieuze Disney's.
Lees meer >

athome  |  19-06-2004

Nou die soundtrack van de Lion King 1 welke voor je thuisbioscoop geoptimaliseerd is
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina