Drie releases op DVD van Homescreen in januari.

Homescreen presenteert op DVD op 22 januari:

OM DE WERELD IN 50 CONCERTEN - Heddy Honigmann

Prijswinnende regisseur Heddy Honigmann reist de wereld over met het Koninklijk Concertgebouworkest en laat zien wat de kracht van muziek is in verschillende landen en culturen.

Om De Wereld in 50 ConcertenIn 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125 jarig bestaan te vieren: 50 concerten, verspreid over 6 continenten. Honigmann (O Amor Natural, Forever) landt met het orkest in Buenos Aires, Soweto en St Petersburg en laat zien hoe de musici de harten van mensen in andere culturen veroveren. Een reis naar de kern en de kracht van muziek, die mensen inspireert, onvermoede emoties treft en helpt de pijn om te leven te doorstaan.

Regie: Heddy Honigmann

Genre: Documentaire
Lengte: 94 min.
Land: Nederland 2014

 

GETT [The Divorce Trail of Viviane Amsalem] - Ronit & Shlomi Elkabetz

Gett DVDViviane Amsalem leeft al jaren niet meer samen met haar wettige echtgenoot en wil scheiden. Zij vroeg de scheiding drie jaar geleden aan, maar haar man Elisha wil haar niet laten gaan. In Israël kan enkel de rabbijn de scheiding uitspreken en een huwelijk ontbinden, mits de man volledig instemt.
Zijn starre koppigheid, de vastberaden strijd van Viviane voor haar vrijheid en de dubbelzinnige rol van de rechters bepalen de contouren van een proces waarbij het tragische grenst aan het absurde. Over alles wordt een oordeel geveld, behalve over waar het nu eigenlijk om gaat.
Gett, The Divorce Trial of Viviane Amsalem is een aangrijpend relaas waarin een vrouw vijf jaar lang vecht tegen de religieuze wetten van het Jodendom én haar koppige man. Geregisseerd door broer en zus Shlomi & Ronit Elkabetz, wordt deze film gedragen door de sterke cast waarin Ronit Elkabetz de rol van Viviane op zich neemt. De film beleefde zijn succesvolle première tijdens het Filmfestival van Cannes 2014

Cast:
Ronit Elkabetz
Simon Akbarian
Menashe Noy

Regie: Ronit Elkabetz & Shlomi Elkabetz

Genre: Drama
Lengte: 115 min.
Land: Israël 2014

 

IMPERFECT HARMONY - Carmen Cobos

Imperfect Harmony DVDImperfect Harmony van Carmen Cobos is een documentaire over muzikale controle,belicht aan de hand van een confrontatie tussen twee maestro’s: de rebelse avant-gardist en meest bekende componist van Nederland,Louis Andriessen, en de chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam, Mariss Jansons. Een halve eeuw geleden zwoer Andriessen dat hij nooit meer voor het symfonieorkest zou schrijven. Maar tegen alle verwachtingen in, en na rijp beraad, doet hij het nu toch. De aanleiding is het jubileumconcert voor 125 jaar Concertgebouworkest en de opdracht is een verjaardagscadeau van het Concertgebouw aan het orkest. In de film volgen we Andriessen en Jansons op de voet en zijn we getuige van de laatste dagen van hun gespannen verstandhouding. Met krap een week repetitietijd voor de wereldpremière moeten ze hun radicaal verschillende opvattingen op één lijn zien te krijgen.

Regie: Carmen Cobos
Genre: Documentaire

Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina