Dutch Filmworks overhoop met Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp eist dat alle exemplaren van de dvd ’De mooiste doelpunten aller tijden’, waarop zijn afbeelding prijkt, uit de handel worden gehaald.

De oud-topvoetballer is woedend omdat hij nooit toestemming heeft gegeven zijn foto te gebruiken. De ex-speler van onder meer Ajax, Inter Milan, Arsenal en het Nederlands elftal eist volgende week vrijdag via een kort geding in Den Haag dat filmbedrijf Dutch Filmworks stopt met de verkoop van de dvd.

„Bergkamp is er nooit voor gevraagd en hij heeft ook nooit toestemming gegeven. Dit is dan ook inbreuk op zijn portretrecht”, zegt Bergkamps raadsman mr. H. Knijff. Normaal gesproken ontvangt de voetballer tussen de 50.000 en 100.000 euro voor dit soort promotionele activiteiten.

Het filmbedrijf heeft nog geprobeerd het conflict in de minne te schikken, maar daar ging Bergkamp niet mee akkoord. Zo zou Dutch Filmworks de in Londen wonende ex-voetballer de helft van de nettowinst hebben aangeboden.

Voor de rechter wil de oudspits een voorschot van 15.000 euro op de schadevergoeding en een opgave van de verkochte exemplaren eisen. Op de dvd staan meer doelpunten van zowel nationale als internationale stervoetballers.

Het filmbedrijf wilde gisteren niet reageren. „Wij wachten het kort geding af.”

Recente artikelen

Laatste reacties

Hugo R  |  12-01-2007

Over de verdere inhoud van de schikking worden geen mededelingen gedaan. (ANP) Staat vast een mooi bedragje tegenover om het kort geding niet door te zetten ...
Lees meer >

Martin Zuidervliet  |  12-01-2007

Bergkamp bereikt akkoord over dvd DEN HAAG - Dennis Bergkamp en het filmbedrijf Dutch Filmworks hebben in hun geschil over een voetbal-dvd een schikking getr...
Lees meer >

SuperDre  |  06-01-2007

Laat ze maar mooi eens voelen bij DFW, want het aantal leuke films die ze in verkeerde formaten uitbrengen is gewoon schandelijk..
Lees meer >

Werner  |  05-01-2007

Nu heb ik het lak aan dergelijke overdreven bedragen die dergelijke sterren vangen voor een keer hun fotootje uit te lenen - dan nemen ze maar snel een andere f...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina