FOX: Joy Ride nu op huur-DVD

Het begon als een grap en eindigde als een nachtmerrie
Joy Ride
Vanaf 27 augustus te huur op dvd en video

Joy Ride is een thriller die u voor de buis gekluisterd houdt. De knappe regie, de spanning die wordt afgewisseld met humor en de goede vertolkingen slepen u mee in een verhaal dat uw hartslag opvoert naarmate de plot zich ontwikkelt. De climax van deze zeer intense film zal elke kijker naar de keel grijpen. 
Joy Ride ligt in de lijn van goede thrillers als Scream, I Know What You Did Last Summer en Blair Witch Project, maar geeft een geheel eigen invulling aan de succesformule van deze films.

Het verhaal

Eerstejaarsstudent Thomas (Paul Walker, The Fast and the Furious, Pleasantville) besluit tijdens zijn zomervakantie met zijn auto dwars door de Verenigde Staten te rijden om zijn knappe vriendin Venna (Leelee Sobieski, Deep Impact, Joan of Arc, Eyes Wide Shut) op te halen.
Maar zijn romantische plannen krijgen al gauw een andere wending wanneer hij onderweg zijn broer Fuller (Steve Zahn, You've Got Mail, Stuart Little, Forces of Nature) uit de gevangenis ophaalt en zich door hem laat overhalen om een grap uit te halen met een vrachtwagenchaffeur via hun CB-radio. Rusty Nail, de trucker die gedurende de hele film onzichtbaar blijft, blijkt echter een psychopaat te zijn die er een heel ander gevoel voor humor op na houdt. Hij neemt op een gruwelijke manier wraak…


Knappe regie en cast

De regie van John Dahl, een meester in het film noir-genre (Unforgettable, Last Seduction, Rounders), geeft Joy Ride een adembenemend ritme en Dahl zorgt er ook voor dat de spanning nooit zakt. Acteur Paul Walker zorgt voor een knappe vertolking en voor hem is dit een grote stap op weg naar de top. Walker was al te zien in tal van televisieproducties en in films als Pleasantville en Brokedown Palace. Volgend jaar krijgt hij een rol in het nog te verschijnen Timeline. 
Ook Steve Zahn zet een opmerkelijke acteerprestatie neer. Zahn heeft al meegespeeld in kwaliteitsproducties als Crimson Tide, Suburbia en Hamlet en is met zijn warme, blauwe ogen en ietwat slordige stem een karakteracteur die we nog veel zullen terugzien op het grote doek.

Productinformatie huur-dvd 

DVD
Titel: Joy Ride
Releasedatum: 27 augustus
Genre: thriller
Leeftijd: 16
Lengte: 96 min.
Audio: Engels 5.1, Frans 5.1
Beeld 1.85:1

Recente artikelen

Laatste reacties

raymond koene  |  07-03-2005

leuke film, ik zag 'm laatst op tv en wie weet komt íe nog eens een keer in mijn collectie!
Lees meer >

DaLexuz  |  14-09-2002

Aha thnx for the info
Lees meer >

Tommy Brok  |  14-09-2002

Is er ook al duidelijk wanneer deze als koop-release gaat komen?Ik geloof 4 december pas, tenminste dat zei een medewerker van de videotheek bij ons in de buur...
Lees meer >

Rochan  |  14-09-2002

Heb de film wel in de bioscoop gezien:D Vond het wel een redelijke goede film, maar niet om om in mijn collectie op te nemen:)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina