FOX: Windtalkers 29 januari op DVD

Keiharde, spannende oorlogsfilm over de Navajo code in WO II
Windtalkers
Vanaf eind januari te huur en te koop op dvd en video

Het verhaal
Tijdens de woeste slag om Saipan in de 2de Wereldoorlog moet sergeant Joe Enders (Nicolas Cage - Con Air, Gone in 60 seconds, Face/Off) de jonge Navajo-indiaan Ben Yahzee (Adam Beach) beschermen. Yahzee is getraind om de Navajo codetaal te gebruiken, de enige oorlogscode die nooit is gebroken door de vijand. Daarom is het van levensbelang dat Yahzee niet in Japanse handen valt. Maar tot hoever willen Enders en z'n collega Anderson (Christian Slater - Broken Arrow, True Romance) gaan om een van de belangrijkste militaire geheimen te beschermen?

De onbreekbare Navajo code
Een speciale eenheid Navajo indianen - Navajo Code Talkers - kon militaire boodschappen overbrengen zonder dat de Japanse vijand de code ervan kon breken. De Navajo's communiceerden in hun eigen taal, die een heel complexe syntaxis heeft en tonale eigenschappen waar zelfs de meest ervaren linguïsten kop noch staart aan kregen. Hun codetaal was doorslaggevend voor de Amerikaanse overwinningen in de Stille Zuidzee. De code werd nooit gebroken, een unicum in de militaire geschiedenis, en bleef geheim tot de Amerikaanse overheid ze meer dan twintig jaar later vrijgaf.

John Woo en Nicolas Cage opnieuw samen in een topproductie
Voor regisseur John Woo (Mission Impossible 2, Face/Off, Hard Target) en Nicolas Cage was Windtalkers een nieuwe samenwerking na het schitterende Face/Off van 1997. Met Windtalkers weet Woo op magistrale wijze de morele dilemma's van de oorlog op te roepen. Woo, specialist in oorlogs- en actiescènes, schildert een oorlog die langs alle kanten op ons afkomt, met moordende bommentapijten en een vijand die overal is.
Oscar®-winnaar Nicolas Cage zet een overtuigende vertolking neer als getormenteerde marinier die de code van de Navajo's moet beschermen, tegen elke prijs. Cage speelt met veel karakter, eerder ingetogen, en laat ons kennismaken met een personage dat ieders sympathie verdient.

Productinformatie

Koop en huur-dvd

Titel Windtalkers
Releasedatum koop-dvd 29 januari 2003
Releasedatum huur-dvd 28 januari 2003
Genre oorlogsfilm
Leeftijd 16
Lengte ca. 120 min.
Dvd-audio Engels 5.1, Duits 5.1, Spaans 5.1
Dvd aspect ratio 16:9
Dvd-menutalen Engels, Duits, Spaans
Dvd-ondertiteling Nederlands, Duits, Spaans, Zweeds, Grieks, Turks, Deens, Pools
Adviesprijs koop-dvd 29,95 euro
Extra's - Actor's bootcamp featurette
- Audio-commentaar van Nicolas Cage & Christian Slater
- Audio-commentaar van Roger Willie & Navajo Code kenner Albert Smith
- On-Set dagboeken:
- "Marine March On Saipan"
- "Bazooka"
- "Friendly Fire"
- "Village Ambush"
- Windtalkers Bravo Special
- Behind-The-Scenes
- Foto-album

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Art  |  25-02-2003

is deze nu de moeite of niet? Huren kan geen kwaad, maar ik zal hem zelf niet aanschaffen omdat ik de film net iets te vaak onrealistisch vindt. Huur hem maar ...
Lees meer >

skank  |  21-02-2003

is deze nu de moeite of niet?
Lees meer >

Jibbe Stuijts  |  24-12-2002

Ben wel benieuwd. Volgens mij wel heel erg AMRIKAANS, en dik erop gelegde nationalistisch gezijk. Hoop het van niet, want woo weet toch altijd wel zeer explosie...
Lees meer >

Philippe  |  23-12-2002

De combinatie Cage-Woo zat met Face/Off al goed en Windtalkers is opnieuw een goede samenwerking. Goede soundtrack van James Horner.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina