Homescreen releases in mei op DVD

Homescreen DVD-releases in mei

INCONNU DU LAC, L' - Alain Guiraudie

L'Inconnu Du Lac DVDL’inconnu du lac was de sensatie van het Un Certain Regard-programma van Cannes 2013. En terecht. Regisseur Alain Guiraudie koppelt Hitchcock-achtige suspense aan de broeierigheid van de thriller Cruising en de zinnelijkheid van Swimming Pool.

Het is zomer aan een schilderachtig Frans meer. Een cruiseplek voor mannen op zoek naar seks. Franck is een aantrekkelijke jonge man en wordt verliefd op Michel, een enorme mooie maar extreem gevaarlijke man. Franck was hier zelf getuige van, maar zijn verlangen naar Michel kent geen grenzen. Hij wil hem kost wat kost hebben.

L’INCONNU DU LAC is een spannende thriller over liefde, lust en de gevaren van een zorgeloze levensstijl. Bekroond met de Beste Regie van de Un Certain Regard en de Queer Palm van het Cannes Filmfestival. Door het invloedrijke Franse Cahiers du Cinéma uitgeroepen tot beste Franse film van 2013.

Cast:
Christophe Paou
Pierre Deladonchamps

Crew:
Regie: Alain Guiraudie

Genres: Drama, Gay
Lengte: 97 min.
Land: Frankrijk 2013

Releasedatum: 15 mei

 

JONGENS - Mischa Kamp

Jongens - DVDJongens vertelt over Sieger, een sportieve wat gesloten jongen die tijdens de zomervakantie de liefde ontdekt. Die blijkt heel anders te zijn dan hij altijd dacht.

Sieger traint samen met zijn beste vriend Stef in een nieuw atletiekteam voor het NK estafette. Tijdens die trainingen ontmoet Sieger de intrigerende, onvoorspelbare Marc. De vriendschap die zich tussen hun ontwikkelt, lijkt ‘normaal’, maar stiekem voelt Sieger meer voor Marc en hij raakt in een eenzaam gevecht met zichzelf als blijkt dat Marc ook verliefd op hem is. Sieger kan steeds minder zijn gevoelens voor Marc ontkennen. Pas als hij Marc verliest omdat hij geen keuze maakt, ontdekt
Sieger dat hij zijn hart moet volgen.

Jongens van Mischa Kamp is een zomerse film over verliefdheid.

Cast:
Gijs Blom
Ko Zandvliet
Rifka Lodeizen
Ton Kas
Jonas Smulders

Crew:
Regie: Mischa Kamp

Genres: Drama, Gay
Lengte: 78 min.
Land: Nederland 2013

Releasedatum: 29 mei

 

Nieuw in de Award Winning Cinema reeks. Verkrijgbaar vanaf 15 mei

DIE WAND - Julian Pölsler

Die Wand AWC DVDEen vrouw staat op het punt een weekend door te brengen in de jachthut gelegen in een bergdal. Als haar gezelschap na een avondje uit de volgende ochtend niet blijkt te zijn thuisgekomen, gaat de vrouw op onderzoek uit. Er blijkt zich iets onverklaarbaars te hebben voorgedaan: het dal is door een glazen wand afgescheiden van de rest van de wereld. In gezelschap van een hond, een koe en een kat gaat de vrouw hard aan het werk om te overleven. Ze inventariseert de bestaande voorraden, zoekt naar een plek voor een aardappelakker, struint het bos af op zoek naar eetbare planten, ze jaagt. En ze vervreemdt van zichzelf; om niet gek te worden en grip te houden op de tijd schrijft ze. Zal haar isolement ooit worden doorbroken?

Martina Gedeck (Das Leben der Anderen) schittert in DIE WAND, een hedendaags Robinson Crusoe-verhaal. Die Wand speelt zich af in het prachtige Oostenrijkse berglandschap en is een uiterst origineel verhaal over eenzaamheid en overleven.

Cast:
Martina Gedeck
Ulrike Beimpold
Wolfgang M. Bauer

Crew:
Regie: Julian Pölsler
Scenario: Julian Pölsler,
Marlen Haushofer

Genres: Boekverfilming, Drama
Lengte: 108 min.
Land: Duitsland 2012

 

I, ANNA ‐ Barnaby Southcombe

I Anna, AWC DVDSpannende film noir gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Elsa Lewin. Debuutfilm van regisseur Southcombe, zoon van hoofdrolspeelster steractrice Charlotte Rampling (Sous le Sable, Swimming Pool).

In een appartement in Londen wordt een man dood aangetroffen, bruut vermoord. Hoofdinspecteur Bernie Reid (Gabriel Byrne) is als eerste ter plaatse maar wordt afgeleid door een korte ontmoeting met een mooie, raadselachtige vrouw (Charlotte Rampling). Tijdens het onderzoek gaan Bernie's gedachten terug naar haar, die hij opspoort en volgt. Wanneer ze elkaar eindelijk ontmoeten op een feestje is er wederzijdse aantrekkingskracht, maar ontrafelt zich ook langzaam een duister mysterie.

I, ANNA is het Britse antwoord op bloedstollende producties als THE BRIDGE en WALLANDER.

Cast:
Gabriel Byrne
Charlotte Rampling

Regie: Barnaby Southcombe

Genre: Thriller
Land: Groot Brittannië 2012

 

OH BOY ‐ Jan Ole Gerster

Oh Boy AWC DVDOH BOY is een originele en geestige film over een dag uit het leven van de jonge Niko Fischer. Vooralsnog heeft hij bitter weinig bereikt in zijn leven. Hij leeft met de dag, rondzwervend door Berlijn. Tot alles op een ochtend écht misloopt. Met zijn vriendin krijgt hij ruzie, zijn vader zet de financiële steun stop en ook het dagelijkse ritueel van een lekkere kop koffie wordt hem ontnomen. Hoe moeilijk kan het zijn om juist in Berlijn een kopje te vinden?

De Duitse it-boy Tom Schilling speelt de 27-jarige dromer die op zijn wanhopige zoektocht naar koffie in een reeks absurde Woody Allen-achtige situaties terecht komt. Totdat het ook bij hem begint te dagen dat hij niet voor altijd kan blijven lanterfanten. Misschien is het tijd om eindelijk volwassen te worden?

De komedie OH BOY, gefilmd in zonnig zwart-wit, is een portret van een jongeman op de rand van volwassenheid. Op soepele wijze, geholpen door de jazzy soundtrack, loodst debuterend regisseur Jan Ole Gerster de kijker van een vrolijke slackercomedy naar een ontroerende ode aan Berlijn, haar bewoners en haar verleden.

Sinds de première in november 2012 maakt OH BOY een ongekend succes mee. Maar liefst zes Lola’s sleepte deze magische Duitse debuutfilm naar binnen en was daarmee het grote succes van de Duitse filmprijs 2013. De film ontving zes Lola´s voor beste film, beste regie, beste acteur (Tom Schilling), beste acteur in een bijrol (Michael Gwisdek), beste scenario en bestefilmmuziek (The Major Minors & Cherilyn MacNeil).

Cast:
Tom Schilling
Alexander Altomirianos
Inga Birkenfeld

Crew:
Regie: Jan Ole Gerster

Genres: Drama, Komedie
Lengte: 85 min.
Land: Duitsland 2012

Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina