Homescreen: Vier Award Winning Cinema titels vanaf 1 april op DVD

Vier nieuwe Award Winning Cinema titels vanaf 1 april op DVD


ONCE WERE WARRIORS – Lee Tamahori

Gesitueerd in Auckland, Nieuw-Zeeland vertelt deze film een pijnlijk en indringend verhaal over alcoholisme en geweld in een verwesterd Maori gezin. Jake Heke is een gewelddadige man die wanneer hij dronken is zijn vrouw slaat. Zijn jongste zoon heeft problemen met de politie en moet misschien naar een pleeggezin. De oudste zoon wil zich bij een bende aansluiten. Jakes echtgenote Beth is echter een trotse vrouw met Maori bloed. Tot haar spijt bereikt ze weinig met haar pogingen het gezin uit de ellende te halen.
Deze observatie van huiselijk geweld en rauwe emotie is een eerbetoon aan alle vrouwen die uiteindelijk weigeren slachtoffer te blijven. Gebaseerd op het boek van Alan Duff.

Release: 1 april

Regie: Lee Tamahori

Cast:
Rena Owen
Temuera Morrison
Mamaengaroa Kerr-Bell
Julian Arahanga

Info:
Genres: Drama
Lengte: 0 min.
Land: Nieuw Zeeland 1994

Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Engels en Maori 5.1 Dolby Digital
Ondertiteling: Nederlands en Frans


KAOS - Paolo Taviani & Vittorio Taviani

Sicilië zoals beschreven door Luigi Pirandello, gezien door de ogen van de broers Taviani, twee van Italië’s meest visionaire filmmakers.
Met sympathie voor de kleine mensen uit deze vertellingen tonen ze de magie, het lijden en de schoonheid van Sicilië.De rode draad tussen vijf verschillende verhalen is een kraai met een belletje om zijn nek, die over het prachtige Siciliaanse landschap vliegt. Een tijdloos meesterwerk dat volop Siciliaanse authenticiteit ademt.

Release: 1 april

Regie: Paolo Taviani & Vittorio Taviani

Cast:
Omero Antonutti
Margarita Lozano
Claudio Bigagli

Info:
Genres: Klassieker, Drama
Lengte: 188 min.
Land: Italië 1984

Beeld:
Geluid: Italiaans - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands


Closely Observed Trains - Jirí Menzel

Stationschef in opleiding Milos wil wat bedrevener in de liefde worden en zo onstaan er in het duffe dorpsstationnetje waar eigenlijk nooit iets gebeurt, een aantal amoureuze verwikkelingen.
Dit alles speelt zich af tijdens de bezetting van Tsjechoslowakije door de Duitsers, een situatie waarvoor Milos de ogen niet kan sluiten. Hij raakt betrokken bij een plan om een Duitse munitietrein op te blazen. Wanneer dit plan mislukt, is hij gedwongen een moedige daad te verrichten..

Deze debuutfilm van Jirí Menzel is gebaseerd op een roman van zijn Tsjechische landgenoot Bohumil Hrabal en wordt met zijn gedetailleerde en suggestieve scènes beschouwd als één van de hoogtepunten van de Tsjechische New Wave cinema.

Oscar Winnaar Beste Buitenlandse Film.

Release: 1 april

Regie: Jirí Menzel

Cast:
Václav Neckár
Josef Somr
Vlastimil Brodsky
Vladimír Valenta

Info:
Lengte: 97 min.
Land: Tsjechoslowakije 1966

Beeld: Zw/w, 4:3
Geluid: Tsjechisch - Dolby Digital 2.0 - Duits - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands


Jalla! Jalla! - Josef Fares

Mans en Roro zijn beste vrienden en collega’s bij de plantsoenendienst. Onder het harken en vegen vertellen ze elkaar hun problemen met de liefde. Roro komt uit Libanon. Zijn hele familie woont in één klein flatje en veel privacy geeft dat niet. Zijn ouders willen dat hij met een Libanees meisje trouwt dat ze voor hem hebben uitgezocht. Maar Roro durft niet te vertellen dat hij allang een vriendin heeft... de Zweedse Lisa! Mans heeft zo zijn eigen problemen. De relatie met zijn vriendin verslechtert met de dag. Zijn potentie gaat zienderogen achteruit, maar hij laat geen middel onbenut om daar wat aan te doen!

Release: 1 april

Regie: Josef Fares

Cast:
Fares Fares
Torkel Petersson
Tuva Novotny
Laleh Pourkarim

Info:
Genres: Komedie
Lengte: 88 min.
Land: Zweden 2000

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Zweeds - Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina