Kort filmnieuws

Verfilming Transformers uitgesteld

De Transformers-film zal niet op 17 november 2006 in première gaan, maar pas op 4 juli 2007.
De scriptschrijvers Alex Kurtzman en Roberto Orci hebben nog wat extra werk moeten verrichten aan het verhaal van Mission Impossible 3.
Zij wilden dit eerst afronden alvorens ze verder kunnen werken aan het script voor Transformers. Zij moeten zich haasten, want deze opnamen van de derde film rond hoofdpersoon Ethan Hunt (Tom Cruise) beginnen namelijk al deze maand in Rome!

Nederlandse film over Rode Khmer in Cambodja

Op 19 juli beleeft de Nederlandse documentaire Deacon of Death, over de gevolgen van het bewind van de Rode Khmer, zijn première in Cambodja. Opvallend is is dat de film de eerste is over dit thema, die met goedkeuring van het Cambodjaanse regering wordt vertoond.
Bedoeling van de film is dat er een bijdrage wordt geleverd aan de discussie over de verwerking van het gewelddadige verleden van het land.
Deze film is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen het NGO en DRS Film.

Hirschbiegel regisseert remake Body Snatchers(1956)

De Duitse regisseur Oliver Hirschbiegel, bekend van o.a. Der Untergang, zal de remake van de film Invasion of the Body Snatchers uit 1956 gaan regisseren. Het script wordt geschreven door Dave Kajganich.
Dit is alweer de derde remake van de bekende sf film. In 1978 en 1993 waren er al remakes te bewonderen. De versie uit 1978, met o.a. Donald Sutherland en Brooke Adams is wellicht de bekendste geworden.
Het verhaal van de "2006 versie" draait om een vrouwelijke hoofdrolspeelster, die een complot ontdekt in een klein stadje. De persoonlijkheden van de bewoners lijken namelijk langzaam te veranderen in.....?????
De productie van de film zal dit jaar starten en de verwachting is dat de release ergens in 2006 zal plaatsvinden.

Bewerking : Martijn Beunk

Recente artikelen

Laatste reacties

Zaltman  |  22-07-2005

Goh alweer een remake van Body Snatchers en wel de vierde of zo. Wat origineel
Lees meer >

Jobe  |  21-07-2005

Wie is overigens de regisseur van die documentaire in Cambodja? Ik heb hier niets over gehoord of gelezen. Deacon of Death van Jan van den Berg en Willem va...
Lees meer >

Mark S  |  21-07-2005

Dit snap ik dus niet: een regisseur maakt een film die overal een enorm hoge waardering ontvangt en vervolgens laat ie zich door Amerikaanse producenten overhal...
Lees meer >

Roberto van Rooijen  |  21-07-2005

Dit snap ik dus niet: een regisseur maakt een film die overal een enorm hoge waardering ontvangt en vervolgens laat ie zich door Amerikaanse producenten overhal...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina