La Chana - Mon Ange en Orpheline zijn vanaf nu verkrijgbaar op DVD

Vanaf nu verkrijgbaar op DVD:

LA CHANA

Winnaar IDFA 1016 - VPRO Publieksprijs

La Chana DVDAntonia Santiago Amador was een van de grootste sterren in de flamencowereld. In de jaren zestig en zeventig maakte ‘La Chana’ wereldwijd furore met haar vernieuwende stijl en adembenemende ritmes. Peter Sellers, met wie ze samenspeelde in de film The Bobo (1967), vroeg haar naar Hollywood te komen. Maar op het hoogtepunt van haar carrière verdween ze ineens uit de schijnwerpers. La Chana geeft een inkijkje in het hart en de ziel van de zigeunerdanseres als ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium. Zittend, maar nog altijd met indrukwekkend voetenwerk. De film onthult bovendien het geheim achter haar plotselinge verdwijning: achttien jaar lang was ze het slachtoffer van huiselijk geweld door haar eerste man. In dit meeslepende verhaal over creativiteit, ouder worden en doorzettingsvermogen toont La Chana de tegenstelling tussen de artiest op het podium en en de vrouw in haar dagelijks leven. Op IDFA 2016 groeide de documentaire van Lucija Stojevic uit tot dé festivalfavoriet en werd hij bekroond met de VPRO Publieksprijs. 

Regie: Lucija Stojevic
Cast: Antonia Santiago Amador ‘La Chana’

Genre: Documentaire, Drama
Speelduur: 83 min
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: AL

 

MON ANGE 

Poëtisch en romantisch sprookje dat onmiskenbaar overgoten is met dat typische Jaco Van Dormael-sausje die als producent optrad.

Mon Ange DVDEngel is een jongetje, gezegend met een onwaarschijnlijke gave: hij is onzichtbaar. Op een dag ontmoet hij de kleine blinde Madeleine en wordt dolverliefd. Fantastische jaren volgen, tot Madeleine met onthutsend nieuws komt: ze zal haar zicht terugkrijgen...

Regie: Harry Cleven
Cast: Fleur Geffrier, Elina Lowensöhn, Maya Dory, Hannah Boudru, François Vincentelli, Gauthier Battoue, Léo Lorleac'h, Jules Myny

Genre: Fantasy
Speelduur: 78 min
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: AL

 

ORPHELINE

Intrigerend vrouwenportret van de regisseur van Michael Kohlhaas met Adèle Exarchopoulos (La vie d'Adèle)

Orpheline DVDHet leven van Renée, een jonge schooldirectrice, wordt abrupt verstoord als een oude kennis op haar werk verschijnt en een grote som geld eist. Renée blijkt een verborgen verleden te hebben en een valse naam te dragen. Kort daarna wordt ze tot grote ontzetting van haar vriend gearresteerd. Teruggaand in haar verleden wordt duidelijk hoe ze in deze situatie is beland en waarom ze telkens is gedwongen een nieuwe identiteit aan te nemen. Orpheline is een psychologisch drama van Arnaud des Pallières (Michael Kolhaas) dat op ingenieuze wijze is verteld. De hoofdrollen worden vertolkt door Adèle Haenel (La Fille Inconnue), Gemma Arterton (Gemma Bovery), Adèle Exarchopoulos (La Vie d’Adèle) en Sergi López (Pan’s Labyrinth). In de film verbeelden vier actrices op fenomenale wijze één vrouw in verschillende fases van haar leven. 

Regie: Arnaud des Pallières
Cast: Adèle Haenel, Adèle Exarchopoulos, Gemma Arterton, Solène Rigot, Jalil Lespert, Nicolas Duvauchelle

Genre: Drama
Speelduur: 126 min
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 12

Remain In Light logo

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina