Le Quattro Volte en No et Moi - vanaf 26 april verkrijgbaar op DVD

Lumiere


Unieke, intrigerende en ontroerende film over de band tussen mens en natuur

LE QUATTRO VOLTE

Een film van Michelangelo Frammartino

Synopsis
LumiereEen oude herder slijt zijn laatst dagen in een dorpje in Calabrië, het zuidelijkste puntje van Italië. Hij hoedt zijn geiten op de heuvels die de meeste dorpelingen allang verlaten hebben in hun trek naar de grote stad. De ernstig zieke man meent zijn medicijn te kunnen vinden in het stof wat hij verzamelt op de vloer van de oude dorpskerk, dat hij dagelijks door zijn drinkwater mengt. Le Quattro Volte geeft een poëtisch beeld van de levenscyclus en de ononderbroken tradities op een tijdloze plek.

Internationaal geprezen poëtische cinema met indrukwekkende scènes van het Zuid- Italiaanse platteland, waar een oude herder in de heuvels van Calabrië zijn laatste dagen slijt met zijn geiten.
Regisseur Michelangelo Frammartino (Il Dono) verfilmt in Le Quattro Volte de vier stadia van het leven, zonder enige dialoog, in een verrassend komische en surreële stijl.
Inclusief extra interview met regisseur Michelangelo Frammartino.

Technische gegevens DVD
Italië 2010
Genre: Speelfilm
Speelduur: 85 minuten
Audio: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9
Kijkwijzer: AL
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Consumentenadviesprijs: € 19,99

Vanaf 26 april 2011 verkrijgbaar op DVD

 

NO ET MOI (No en ik)

Een film van Zabou BREITMAN (scenario en regie)
gebaseerd op de gelijknamige ontroerende bestseller van Delphine DE VIGAN

Vanaf 26 april 2011 verkrijgbaar op DVD

Na Je l’aimais weet regisseur Zabou BREITMAN ons opnieuw te overrompelen met een fragiele prent die kleine maar menselijke kwetsbaarheid minutieus weergeeft. No et Moi is een ongewoon vriendschapsverhaal tussen een 13-jarig hoogbegaafd meisje en de
dakloze No. De score is verzorgd door o.a. Portishead en Apocalyptica.

Synopsis
LumiereLou is wat je noemt een intelligent meisje, sloeg op school twee klassen over, en ziet er leuk uit. Toch heeft ze geen echte vrienden. Thuis gaat ze haar gangetje met een vader die precies weet hoe het moet en een moeder die af en toe een depressieve bui heeft. Wanneer ze van school de opdracht krijgen een werkstuk te schrijven over een onderwerp naar keuze, kiest zij het onderwerp “daklozen”. Ze heeft al iemand op het oog die ze over dit onderwerp alles wil vragen. Het betreft No, of eigenlijk Nora, die ze bij Station Austerlitz heeft gespot en die daar altijd bij passanten sigaretten probeert te bietsen. Met enige tegenzin laat No zich door het serieuze veel jongere meisje interviewen. Ze ontmoeten elkaar diverse keren. En waar No vaak wispelturig en onvoorspelbaar gedrag vertoont, heeft Lou al snel het gevoel dat ze die vriendschap nodig heeft.
Wanneer No na een periode van afwezigheid weer in desolate staat opduikt, weet Lou wat haar te doen staat. Bij hen thuis staat nog een lege kamer waar ze zo in kan trekken. Ze moet alleen haar ouders nog overtuigen. Daarvoor heeft ze wel de hulp nodig van Lucas, de populairste jongen uit de klas waar ze eigenlijk tegen op kijkt.

Met Julie-Marie PARMENTIER, Nina RODRIGUEZ, Antonin CHALON, Bernard CAMPAN en Zabou BREITMAN

Technische gegevens DVD
Frankrijk 2010
Genre: Speelfilm
Speelduur: 98 minuten
Audio: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9
Kijkwijzer: AL
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Consumentenadviesprijs: € 19,99

Vanaf 26 april 2011 verkrijgbaar op DVD

 

MISHIMA a life in four chapters

Met originele soundtrack van componist Philip Glass (o.a. The Hours, The Truman Show)
 
Een film van Paul Schrader (Taxi Driver, Raging Bull)
Executive producers George Lucas en Francis Ford Coppola

coverMeeslepend, eigenzinnig, geroemd, bekroond. Dat hebben alle films op het prestigieuze Lumière Cinema Selection-label gemeen. Vanaf 26 april 2011 verschijnt op dit label Mishima: a life in four chapters. En ook nu weer zeer vriendelijk geprijsd.
Mishima: a life in four chapters is de weergaloze, lyrische film van Paul Schrader (scenarist van o.a. Taxi Driver en Raging Bull) over de beroemde Japanse schrijver Yukio Mishima. Na een mislukte staatsgreep pleegde deze getormenteerde en controversiële kunstenaar rituele zelfmoord.  
George Lucas en Francis Ford Coppola hebben hun schouders gezet onder dit meesterwerk, waarin fragmenten van Mishima’s laatste dag worden afgewisseld met flashbacks uit zijn bewogen leven en schilderachtige episodes uit zijn boeken.
De visuele pracht van Mishima wordt onderschreven door de wereldberoemde en invloedrijke score van componist Philip Glass (o.a. The Hours, The Truman Show).
  Het resultaat is een onvergetelijk en hoogst origineel portret van sensuele passie dat algemeen beschouwd wordt als een van de beste biografische films ooit.
 
Cast: Ken Ogata, Naoko Otani, Masayuki Shionoya, Junkichi Orimoto.

Technische gegevens
USA / Japan, 1985
Genre: drama
Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeldformaat: 16/9 1.85:1
Taal: Japans / Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 121 minuten
Kijkwijzer: 16 jaar, angst, geweld
Consumentenadviesprijs: € 9,99

Vanaf 26 april 2011 verkrijgbaar op DVD



Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina