Le Ragazze Dello Swing - Italiaanse miniserie. Vanaf 26 april verkrijgbaar op 2-DVD

Lumiere


Glansrollen van Lotte Verbeek (Nothing Personal), Elise Schaap (Bride Flight) en Sylvia Kristel (Emmanuelle) in de Italiaanse miniserie

LE RAGAZZE DELLO SWING - De Meisjes van Mussolini

Vanaf 26 april 2011 verkrijgbaar als 2 DVD (ruim 3 uur)

Le Ragazze Dello Swing (De Meisjes van Mussolini) van Maurizio Zaccaro is het waargebeurde verhaal van het Trio Lescano, bestaande uit de drie zingende zusjes Alexandra, Judith en Kitty Leschan uit Den Haag, die ondanks hun Joodse afkomst in het fascistische Italië van de jaren dertig wereldberoemd werden.
Lotte Verbeek (Nothing Personal) en Elise Schaap (Bride Flight) brengen samen met de Hongaarse actrice Andrea Osvart het legendarische trio tot leven. Sylvia Kristel (Emmanuelle) is te zien als hun moeder, operettezangeres Eva de Leeuw. Met zeer veel succes was deze Italiaanse productie in Italie op televisie te zien. Er wordt zowel Italiaans als Nederlands in gesproken.

covers

Synopsis
Wanneer hun vader, met wie de Haagse zusjes Alexandra, Judith en Kitty Leschan een circusact hebben, in de jaren ’30 door een ongeluk overlijdt, stuurt hun moeder, operettezangeres Eva de Leeuw, hen naar haar broer in Turijn. Ze wijzigen hun namen in Alessandra, Giuditta en Caterinetta Lescano en het swingende Trio Lescano is geboren. In 1935 worden ze ontdekt door dirigent en componist Carlo Prato, tevens directeur van de Italiaanse publieke radio.
Via hem slepen ze een platencontract in de wacht en breken ze direct door met hun eerste hit Guarany Guaranà. Tussen 1939 en 1943 groeien ze met hun swingende repertoire en hun schoonheid uit tot de symbolen van het fascistische regime. Ze treden op voor de koning en krijgen in 1942 de Italiaanse nationaliteit. Mussolini is één van hun grootste fans… totdat bekend wordt dat ze van Joodse afkomst zijn.
Het Trio Lescano maakte meer dan honderd platen en zijn nog steeds legendarisch in Italië, mede door hun uitvoering van het nummer Tulipan.

Technische gegevens DVD
Italië 2010
Beeld: 1,78:1
Geluid: Dolby Digital 2.0
Taal: Italiaans/Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 2x106 minuten

Consumentenadviesprijs: € 19,99

Verkrijgbaar vanaf 26 april

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina