Nieuwe films over Al Capone en 9/11

Al Capone

Momenteel werkt Brian De Palma aan een film, getiteld Capone Rising, over de opkomst van misdadiger Al Capone. Het verhaal wordt een prequel die gaat over wat er voorafging aan de gebeurtenissen van de
film uit 1987 \'The Untouchables\'.

Agent Eliot Ness (Kevin Costner) bracht in The Untouchables uiteindelijk Al Capone (Robert De Niro) op zijn knieën, geholpen door een aantal andere getrouwen.
Onder wie hen ook de Ierse politieman Jim Malone, (Sean Connery) die hele andere persoonlijke redenen had om in het geweer te komen tegen de bendeleider.
\'Capone Rising\' zal draaien om de ontwikkeling van dat conflict.

Oorspronkelijk zou de prequel geregisseerd worden door Antoine Fuqua (bekend van o.a. Training Day en King Arthur).
Hij zou Sean Penn hebben benaderd voor de rol van Capone, die in \'87 werd gespeeld door Robert de Niro. Opvallend is dat naar verluidt de personage van politieman Eliott Ness niet in de prequel voor gaat komen, maar Capone\'s grote vijand Jimmy Malone wel.

9/11

Regisseur Oliver Stone en acteur Nicolas Cage overleggen momenteel met distributeur Paramount over de financiering van een nog naamloos project over de grootste terroristische actie die ooit in de VS plaatsvond.

Het verhaal zou moeten gaan over de redding van twee politieagenten die onder het puin van het World Trade Center liggen.
Cage wil zelf ook een rol voor zijn rekening nemen, namelijk een van de agenten, die op zijn redding wacht, terwijl zijn zuurstofvoorraad steeds kleiner wordt.

Ook schrijver en regisseur Billy Ray(van o.a.Shattered Glass) wil met zijn film 102 Minutes de gebeurtenissen van 11 september in kaart brengen. Waar Oliver Stone het kleine leed wil uitbeelden, zal Billy Ray de aanslagen als groter geheel verfilmen.
De twee films doorbreken een taboe in Hollywood om de traumatische gebeurtenis eindelijk te verfilmen.

Recente artikelen

Laatste reacties

S.M.P  |  25-07-2005

R. Melkert heeft nooit een oorlogsfilm bekeken? Of andersoort waargebeurde verhalen?
Lees meer >

Zaltman  |  22-07-2005

Ik ben heel benieuwd naar de 9/11 film want ik heb al tal van documentaires gezien en ik geloof niet meer dat het zomaar een terroristisch aanval was. Over Al C...
Lees meer >

rmelkert  |  18-07-2005

Wist niet van de boeken, lees niet echt boeken :) Vindt het gewoon geld verdienen over de rug van al die slachtoffers. Maar iedereen zijn mening natuurlij...
Lees meer >

yannick  |  18-07-2005

Ja hoor ik had gelijk, altijd al gezegd dat het hoogstens een jaar of 5 duurt eer holywood geld gaat slaan uit die ramp ala vietnam. Sorry hoor maar ik vindt...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina